Tokarz - Warszawa
Tokarz - Warszawa
Kupilem napinacz (Dartmoor Sliderr) ktory mial byc pod ISCG. Nie jest, ale nie chce go oddawac, wiec stwierdzilem ze po prostu rozwierce czesc ktora powinna byc szersza (zeby nie trzeba bylo sciagac supportu). Zna ktos tokarza w Warszawie (najlepiej wola, okolice srodmiescia, powisla), ktory to zrobi na szybko? Z gory dzieki :).
SegatiV, to nie montaz ISCG, tylko montaz pod support. Jakby to bylo ISCG Old, to by mi pasowalo, bo mam Bitcha. Napinacz jest skonstruowany jak Truvativy pod support - dwie czesci sa ze soba skrecone srubami, z ktorych ta pod spodem jest montowana pod support. Ja chce zeby obie mialy otwor tej samej srednicy i chce je montowac pod ISCG.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
Nie znam się za bardzo na tokarkach, ale z tego co pamiętam, bo element, który chcesz obrabiać, montuje się w uchwycie. Ów element wiruje, a ty przykładasz do niego noże tokarskie... wątpię, by udało się to zrobić z kawałkiem napinacza.
Myślę, że potrzebujesz kogoś/coś, kto rozwierci kawałki napinacza. A więc, może wystarczy imadło i wiertarka, z odpowiednim frezem na ruchomym uchwycie?
Myślę, że potrzebujesz kogoś/coś, kto rozwierci kawałki napinacza. A więc, może wystarczy imadło i wiertarka, z odpowiednim frezem na ruchomym uchwycie?
pozdro
frango
frango
-
- Kontakt:
pietryna nie wiem z jakiej stali masz te kasety, ale ja u siebie też miałem ten problem z napinaczem, tyle że był to truvativ boxguide. W moim przpadku (tutaj myślę bardzo podobnie) trzeba było zetrzeć kilkumilimetrowy okrąg o grubości 2,5 mm ze stali i uwierz, że odechciałoby Ci się tej roboty za pomocą pilnika po kilku minutach 

ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
pietryna, Stary, ale o czym my tu mowimy - o kasecie w ktorej grubosc zebatki jest 3 razy mniejsza niz ten plate w napinaczu, i w ktorej tak naprawde pilujesz na glebokosc 0,5-1 mm. A w napinaczu ten otwor trzeba powiekszyc o jakies 5 mm.
Ale niewazne, juz sobie poradzilem.
Ale niewazne, juz sobie poradzilem.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
-
- Kontakt: