Korba slx?
Korba slx?
Siemka.
Chciałem kupić korbę i suport do drag stara ale nie wiem jakie są wymiary.
A dokładnie chciałbym kupić shimano slx. Wiec prosił bym szanownych kolegów aby pomogli mi i podali te wymiary.
Z góry thx.
Z góry thx.
- Kontakt:
na filmie pokazowym z instalacji korby fsa, zostały tylko założone 2 podkładki (nie było napinacza) a trzecia była zapasowa
drag ma mufe 68mm
Wez w rozmiarze 68/73mm,w komplecie sa podkladki z 73 na 68,lecz jesli masz napinacz to daj po lewej stronie 2 podkladki,a z prawej zamiast 1,bedzie adapter na napinacz:)
-
- Kontakt:
.proXof moze byc wiecej tych podkladek,ale napweno nie mniej,gdyz 3 podkladki maja idealnu 0.5cm,jesli bedzie ich mnie i bez napinacza,to bedzie luz na osi(jesli chodzi o shimano,mialem tak z deore)i lata sobie na lewo i prawo,a jak za mocno ten plastikowy koreczek dokrecisz,to peknie 

http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
Podkładek musi być w sam raz
. Jak bedzie za mało- luzy, jak za duzo to lewe ramię nie wejdzie całe na os i tez lipa.
Nie wiem jak mozna za mocno dokrecic plastikowy docisk skoro klucz do niego jest zaprojektowany by dokręcać DŁONIĄ, bez zadnego narzedzia
Musisz popróbować i dobrac odpowiednia ilośc dystansów.
Pozdro!

Nie wiem jak mozna za mocno dokrecic plastikowy docisk skoro klucz do niego jest zaprojektowany by dokręcać DŁONIĄ, bez zadnego narzedzia
Musisz popróbować i dobrac odpowiednia ilośc dystansów.
Pozdro!
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
-
- Kontakt:
diesel2117 TO JA SIĘ TOBIE DZIWIĘ...
pro normalnie jesteś.
korba pasuje do 68, ja miałem 3 podkładki i napinacz mocowany pod pakiet i problemu nie było, tylko napinacz poszerzyłem tak żeby wszedł na podkładki, a napinacz docisnęła część z łożyskiem...
jest proporcjonalny i będzie Ci się dobrze jeździć
pro normalnie jesteś.
korba pasuje do 68, ja miałem 3 podkładki i napinacz mocowany pod pakiet i problemu nie było, tylko napinacz poszerzyłem tak żeby wszedł na podkładki, a napinacz docisnęła część z łożyskiem...
jest proporcjonalny i będzie Ci się dobrze jeździć

Slavvduro
-
- Kontakt:
Las3k_91 Ldz
A to jest zwykły support, czy hollowtech2 ????
tam masz łożyska zew i oś nie
piszę z doświadczenia a nie z dupy, bo miałem slx'a w cocku, a brat w pitbullu, a tam mufy 68 są...
i jak dajesz podkładki jak należy to zajebiście się jeździ...
może miałem jeden milimetr szerzej nogi, ale wątpię...(niż miałe na korbie dartmoor react z HARD BARREM)
A to jest zwykły support, czy hollowtech2 ????
tam masz łożyska zew i oś nie

piszę z doświadczenia a nie z dupy, bo miałem slx'a w cocku, a brat w pitbullu, a tam mufy 68 są...
i jak dajesz podkładki jak należy to zajebiście się jeździ...
może miałem jeden milimetr szerzej nogi, ale wątpię...(niż miałe na korbie dartmoor react z HARD BARREM)
Slavvduro
-
- Kontakt:
deviz, nie ma "zwykłego" i "magicznego", o to chodzi, że jest 1 wersja SLXa, właśnie na Hollowtech 2 [no dewiacje z rockringiem i bez pomijamy, bo mają te same wymiary], która pasuje do 73 i 68mm, tylko podkładki pod miski dajesz albo nie. Łożyska zewnętrzne ofc, oś... też? Oś jak oś. Tak samo jest zresztą w dwóch ost. generacjach XT, LX, Hone, XTR, Saintach 8X0 i nowym Deore, proste 

są 2 wersje (fc-m660 i fc-m665) i się nieco różnią, ale akurat nie długością osi.Las3k_91 Ldz pisze:est 1 wersja SLXa
Ta jest ta sama i pasuje do każdego roweru z mufą 68mm i 73mm
A co do reszty korb też nie do końca masz racę bo występują trekkingowe wersje xt lx które oś mają dłuższą ( + szrszy plastikowy dystans)
fajnie, ale chyba pytanie było o slx? tak wygląda montaż w zależności od szerokości mufy i z/bez napinacza.proXof pisze:na filmie pokazowym z instalacji korby fsa, zostały tylko założone 2 podkładki (nie było napinacza) a trzecia była zapasowa

-
- Kontakt: