Szukam lekkich, dobrych i tanich (jeżeli to nie wyklucza dwóch pierwszych warunków) obręczy do enduro. Zastanawiałem się nad Sunrims EQUALIZER 27 lub 21. Ktoś miał z nimi do czynienia? Jeżeli nie to jakieś propozycje prosze:)
Mam w fullu eq.31 i pod wagą 85kg dają radę. Na downtownie w Przemyślu zrobiłem kilka wgniotków, 3 dni w Myślenicach przeżyły bezproblemowo. Więcej nie testowałem w trudniejszych warunkach, za to niemal codziennie jeżdżę na nich u siebie w lesie.
Ile ważysz? Rower sztywny czy amortyzowany (rama)?
Ja w zjazdowce mam Mavic'a EN521 z przodu, w dodatku zaplecionego na 32 szprychach DT Revolution. Trzyma sie to mega dobrze, udalo mi sie pokrzywic amora a obrecz byla prosta . Waze ~77-81kg wiec tez jakis bardzo lekki nie jestem.
lubella nie wiem co nazywasz enduro,może rejon Szczecina nie jest zbyt wymagający ale w enduropo górach często lecisz piecem po szlakach o których nic nie wiesz,masz na nich masę sekcji takich jakich nie ma na trasach dh w krajowych zawodach aprędkości tez są często makabryczne...więc nie ma sensu cieniowanie na obręczach bo jak poskładasz w 8 koło na takim odcinku to wracasz helikopterem do domu..Enduro to agresywna odmiana MTB.
nie wiem jaki masz styl jaką masę i jaki rower...więc się zastanów a jeśli szukasz lekkich bo jesteś technikiem i lekkim zawodnikiem to wsadz XC koła i nara
quake ja w dh miałem 321 a masa ma na poziomie 100 prawie...
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Schodek nie moge sie z Toba nie zgodzić, EN 321 u mnie na przodzie kreci sie juz 3 sezon, 75 kg i mocna naparzanka w górach, sa cacy Chyba ze autorowi watku chodzi bardziej o jakies agresywne XC..lubella powiedz do jakiego roweru (jakie skoki/skok) chcesz wsadzic te obrecze ? Enduro tylko brzmi niewinnie
Jak już pisałem do zjazdu mam inny sprzęt. Drugi rower ma być tylko i wyłącznie do jazdy i trenowania po Szczecińskich lasach. Dlatego szukam czegoś lekkiego. Górskich tras o jakich pisze Schodek ten rower nigdy nie zobaczy dlatego bardziej zależy mi na ich wadze niż na pancerności. Ważę 75kg. Rama to aktualnie underground zone one + domain. Lada dzień rama wymieniona będzie na Transition TransAM, amor docelowo rock shox relevation lub lyrik. Całość ma ważyć 12-13kg
te alexrimsy wydaja sie calkiem fajne, i opinie w necie pochlebne znalazłem na ich temat. Ciekawią mnie jeszcze te equalizery bo stosunek wagi do ceny maja bdb ,może ich ktoś używał?