XooX Nie, na pewno się nie ośmieszam. W Downhillu, fr i wszystkim co związane z rowerem (i nie tylko) trzeba bardzo dużo pracy żeby coś osiągnąć ale trzeba mieć też na czym i gdzie ćwiczyć. Dużo osób siedzi w domu, wyjdzie na rower kilka razy w miesiącu i myśli że jeździ dobrze a jak zobaczy 17 latka który lata 8 metrowe dropy to się dziwi jaki on PRO.
Ja jeżdżę już trochę i dobrze wiem jak bardzo ogranicza mnie rower. Gdybym miał więcej środków finansowych to na pewno nie jeździłbym na takim rowerze jaki mam i startował w większej ilości zawodów, a nie jedne na rok. Dodatkowo ciągle się coś psuje i myślisz że nie jest to wkurzające?
Tak samo z trasami. Jak się nie ma kasy na wyjazdy zza granice czy nawet polskie trasy to trzeba jeździć na tym co się zrobi samemu, a Ty nawet nie wiesz ile wysiłku trzeba włożyć w zrobienie porządnej trasy.
Same umiejętności nie wystarczą żeby być dobrym.
Co do narzekania na naszą Polskę to zobacz kilka tematów niżej co piszą o PZK-olu.
a że dobry rower nie przekłada się w jakimś stopniu na wyniki możesz mówić tym co walczą o każdego grama i ciągle zmieniają rowery na coraz to lepsze
maciek000111999 a nie, dziękuję

S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.