UWAGA Na tego treka!

onlyblack
Kontakt:

UWAGA Na tego treka!

Post autor: onlyblack »

Witam! Sprzedałem pod koniec lipca ten rower za 10200zł!! temu koledze z rzeszowa, uczestniczylem w nich w niejednych zawodach i dość intensywnie eksploatowałem w lasku wolskim, więc proszę nie brać do serca że rower w stanie bdb!! Kolega po prosru chce zarobić na rowerze! POZDRO!
Link allegro:
http://allegro.pl/trek-session-88-fox-4 ... 60123.html
onlyblack
Kontakt:

Z resztą podczas zakupu kolega z rzeszowa stwierdził, że w rowerze jest kierownica krzywa (kilka poważnych gleb było), skrzywiony hak przerzutki oraz liczne wgnioty na obręczy tylnej, oprócz tego coś stuka w amortyzatorze przednim jak i czasami powaznie skrzypi zawieszenie tylne!!

Temat ku przestrodze, przed zakupem tak zwanej "igły"!:)
BikeISFun
Kontakt:

Post autor: BikeISFun »

- a może kolega wyremontował rower i sprzedaje w stanie lepszym?

W ogóle trochę nie HALO skoro opchnąłeś gościowi rower i piszesz tu za ile, to że ty tyle za niego wziąłeś nie oznacza, że on ma teraz wziąć mniej bo ty nie znasz się na podstawowych zasadach handlu :)

dla mnie temat do jak najszybszego skasowania
http://www.allegro.pl/item934868489.html
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

BikeISFun podzielam Twoje zdanie. Nie sadze by ktos kupil rower za prawie 12k bez uprzedniego ogladniecia go.
onlyblack
Kontakt:

Sprzedałem rower za kwotę której był wart, ze względu na uszkodzenia, chce teraz ostrzec po prostu aby nie kupić coś czego nie jest tyle warte i ma wady ukryte...
Skoro nie jesteś na kupnie, to po zabierasz głos?
Kamil89

Post autor: Kamil89 »

w ogóle niezły z Ciebie h** stary chcesz zrobić koledze na złośc ;| albo jesteś zdenerwowany bo chce zarobić na rowerze co Ciebie w ogóle to interesuje człowkieku! nie rozumiem Cię daj sobie spokók bo szkoda czytać co niektórzy ludzie zaczynają pisać na tym DHZ ostatnio ! masakra i dosłownie żal mi Ciebie...
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

To trek z tego tematu (zdjęć) że tak spytam?
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... c&start=38
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
onlyblack
Kontakt:

Kamil89 bardzo cieszę się z Twojego poglądu, a jeśli DHZ nie pasuje Ci to moze zaprzestań zaglądać na niego;)!

mysticar to nie jest ten Trek, ten kolega kupił go od Jody;)

Jeszcze raz powtarzam, że post stworzony aby ostrzec przed rowerem którego stan ma być idelany w zamierzeniu sprzedającego, w rzeczywistości trochę inaczej!

Może dzieki temu nie będzie potem tematu o kolejnym oszustwie, niezadowoleniu z zakupu:)
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Kamil89 Jaki ch*j (pisze się przez CH)?

Na moje oko bardzo dobrze się zachował, jeśli to nie FAKE, to plus dla niego, wie jak rower wyglądał + dodatkowe, ewentualne uszkodzenia, to że ktoś go "wyremontował: nie oznacza że ma być drożej sprzedawany, bo kondycji rur ramy nic nie zmieni, a tego sprawdzić się nie da w żaden sposób, więc przestańcie Wy pieprzyć głupoty.

Jeśli autor tematu leci w kulki (ale po co maiłaby) to jedyne zmieni że potencjalny nabywca jeszcze bardziej, wnikliwie przeanalizuje historię roweru, i przyjrzy się rowerowi, co - jeśli aukcja to 100% prawdy - nic nie zmieni. Więc plus dla onlyblack że chciało mu się napomnieć o tym.
Kamil89 pisze:w ogóle niezły z Ciebie h** stary chcesz zrobić koledze na złośc ;| albo jesteś zdenerwowany bo chce zarobić na rowerze co Ciebie w ogóle to interesuje człowkieku!
To w ogóle jest bzdura, a za kilka miesięcy napiszesz w "skradzione" jaki Ty to biedny jesteś, że ktoś tam Ci hamulec zepsuty przysłał. :roll:
onlyblack
Kontakt:

SegatiV Dzięki za słowa poparcia!

Zarówno to, że rower należał do mnie oraz sposób jego eksploatacji może potwierdzić wielu Krakowskich bikerów.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Przeniosłem temat do właściwego działu.
XxUzixX
Kontakt:

Post autor: XxUzixX »

Ostatnio ten rower widziałem na olszynach w rzeszowie (zawody skafunder night). Przyglądałem się mu bo jest co przykuć uwagę :D I nie zauważyłem żeby był jakoś zaniedbany... wydawał się bardzo szanowany
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

onlyblack zabieram glos bo staram sie walczyć z głupotą ludzką
tikk
Kontakt:

Post autor: tikk »

onlyblack pisze:Z resztą podczas zakupu kolega z rzeszowa stwierdził, że w rowerze jest kierownica krzywa (kilka poważnych gleb było), skrzywiony hak przerzutki oraz liczne wgnioty na obręczy tylnej, oprócz tego coś stuka w amortyzatorze przednim jak i czasami powaznie skrzypi zawieszenie tylne!!
Ja tam wielkim znawcą nie jestem, ale gdybym kupował rower za 10k to bym go bardzo dokładnie oglądał i bez konkretnej jazdy próbnej nie brał.
Wymiana kierownicy, haka przerzutki, obręczy i serwis amora to może ta różnica 1400zł w cenie :D . Zresztą na krzywą kierownicę mógł cię tylko zbijać z ceny.

Pisze, że stan ramy b.dobry - przecież jej nie malował i nie spawał. Po poważnych glebach uszkodzenia powinny być zauważalne.
Kart_kRk
Kontakt:

Post autor: Kart_kRk »

Taki rower to katuje się na Rampagu a nie w Wolskim gdzie jest płasko... To raz a dwa cos mi smierdzi że tak na siłę starasz sie kogos wkopać.
Banda:
http://www.pinkbike.com/photo/3491292/
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

onlyblack pisze:uczestniczylem w nich w niejednych zawodach i dość intensywnie eksploatowałem w lasku wolskim
onlyblack pisze:(kilka poważnych gleb było)
onlyblack ciekawe czy jak sprzedawałeś rower, również byleś taki wylewny co do jego stanu technicznego...

sprzedałeś rower za 10200 zł... koleś wrzucił na Allegro 11600 (może uwzględnił inflacje/kurs dolara/przyszłoroczną podwyżkę VAT:) a może po prostu wrzucił z dużym zapasem w razie ewentualnych negocjacji cenowych...

za to Ty zrobiłeś mu mega antyreklamę na największym forum tematycznym i posadziłeś o próbę oszustwa - tylko dlatego bo sprzedaje troszkę drożnej niż od Ciebie kupił
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Kamil89 pisze:człowkieku! nie rozumiem Cię daj sobie spokók bo szkoda czytać co niektórzy ludzie zaczynają pisać na tym DHZ ostatnio ! masakra i dosłownie żal mi Ciebie...
Nie rozumieć to można Ciebie, jeśli mówisz tak jak piszesz to ciekaw jestem jak się komunikujesz ze światem...

onlyblack, ja również Ciebie poprę - jak miło czasem zobaczyć, że są jeszcze uczciwi ludzie (mam nadzieję).

snizy pisze:za to Ty zrobiłeś mu mega antyreklamę na największym forum tematycznym
A ja bym nawet powiedział, że niezłą reklamę... tyle że teraz potencjalny klient się po prostu dwa razy zastanowi, jak pisał Segativ.
http://brooce.pinkbike.com
AlanCK
Kontakt:

Post autor: AlanCK »

onlyblack bardzo dobrze sie zachował, skoro użytkował ten sprzęt to wie najlepiej w jakim może być stanie.

Nie wiem skąd odrazu pretensje niektórych użytkowników którzy widzieli ten rower jedynie na zdjęciu... ciekawy jestem co by zrobili gdyby wydali 10 tysięcy zł na rower który za miesiąc im sie rozleci :roll:
Sell: Rower - Intense M9
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Samochód za te pieniądze z każdej strony się ogląda, rower nie? Cena często schodzi w dół, dobrze jest mieć jakiś pułap. Poza tym mógł go ulepszyć. Poza tym wygląda ok. Może po prostu gościa nie lubisz, dziewczynę Ci odbił czy coś? Kupując zjazdówkę na allegro trzeba mieć świadomość, że była wykorzystywana zgodnie z przeznaczeniem = dostała po dupie. Jakby to był rower XC, to co innego.
"Wg mnie" :wink:
Zablokowany