Generalny serwis Shermana

Mati93
Kontakt:

Generalny serwis Shermana

Post autor: Mati93 »

Witam
Mam problem z moim Manitou. Mianowicie gdy siądę na rowerze, amortyzator ma odpowiedni Sag, ale gdy zacznę jechać zwiększa się on gdzieś mniej więcej do połowy skoku, i staje wię wyjątkowo nieczuły, a raczej wybiera tylko bardzo wielkie dziury. Czy to może być wina sprężyny? Waże ok 80kg i mam czerwoną sprężynę. Dodam jeszcze ze sprężyna jest ścięta o ok 3cm, bo amortyzator był obniżony i mam dołorzone podkładek , aby można było korzystać z pełni skoku . :roll:

Druga sprawa, jaki olej polecacie do zalania tłumika?

I Trzecia: Mógł by mi ktoś w miarę jano wyjaścnić jak zalać go olejem do smarowania, oraz jakie moga być tańsze zamienniki tego oleju.
xXRIDERXx
Kontakt:

Post autor: xXRIDERXx »

Kumplowi Nixon też wybierał tylko większe dziury natomiast małych nie.
Zakupił jakiś olej rock shox (55 zł za 0,5l) i praca się w ch*j polepszyła :wink:
GG: 10141750
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Mati93 pisze:sprężyna jest ścięta o ok 3cm, bo amortyzator był obniżony i mam dołorzone podkładek , aby można było korzystać z pełni skoku . Rolling Eyes
No i co sie dziwisz? Trzeba bylo nie kombinowac to by pracowal pelnym skokiem.
A olej 2,5-5w MAX. Motul najlepszy w swojej cenie.
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

pewnie kupił juz takiego... olej 2.5 W i moze będzie lepiej. Ewentualnie sprężynę nową i tyle :D
ODPOWIEDZ