Dh team / gt fury / demo 8
Dh team / gt fury / demo 8
witam serdeczeni
planuje zakupic rower na sezon 2011 w opcji rowery wymienione powyzej ktory z nich bedzie najlepszy jakosciowo oraz sprzetowo.
1; norco team dh 2009 (seryjnny rower) 9500 zl
2; gt fury carbon 2010 (seryjny rower + detraksy ) 10000 zl
3; spec demo 8 1 2010 (seryjny rower ) 8000 zl
ior roweru oczekuje
1; liniowej pracy (wiem ze to kwestia ustawienia ale..)
2; sredniej skocznosci
3; trwalosci
4; minimalnego tracenia na wartosci
5; mile widziane opinie uzytkowinikow o gt moze byc ciezko ale i tak dzieki
dziekuje za pomoc
planuje zakupic rower na sezon 2011 w opcji rowery wymienione powyzej ktory z nich bedzie najlepszy jakosciowo oraz sprzetowo.
1; norco team dh 2009 (seryjnny rower) 9500 zl
2; gt fury carbon 2010 (seryjny rower + detraksy ) 10000 zl
3; spec demo 8 1 2010 (seryjny rower ) 8000 zl
ior roweru oczekuje
1; liniowej pracy (wiem ze to kwestia ustawienia ale..)
2; sredniej skocznosci
3; trwalosci
4; minimalnego tracenia na wartosci
5; mile widziane opinie uzytkowinikow o gt moze byc ciezko ale i tak dzieki
dziekuje za pomoc
Z tych dwoch norco i demo maja taki sam system, a wiec fsr, nie wiem jak to wyglada w demowce, moze przełożenie jest inne ale w Norco to po prostu nie pracuje, za to GT to typowa Jedynaczka po ktorej wiesz co mozesz Sie spodziewać, a resztę załatwi damper i jego ustawienia, bo wkoncu po COS są
demo pancerny klockiem jest, norko raczej nie 
Co do tracenia na wartości to tutaj chyba głównym czynnikiem jest dostępność, ilośc ram na rynku, tak wiec po masie demoweek, oraz po norkaczach w rożnych wersjach musisz Sie spodziewać utraty wartości
to inaczej wyglada jezeli chodzi o GT xd a tak z ciekawości pokaz mi tego GT w takiej super cenie 

Co do tracenia na wartości to tutaj chyba głównym czynnikiem jest dostępność, ilośc ram na rynku, tak wiec po masie demoweek, oraz po norkaczach w rożnych wersjach musisz Sie spodziewać utraty wartości

Karpiel i Duncon to moje zycie
Norco nawet nie brałbym pod uwagę, w szczególności jak masz speca 1,500zł taniej
Miałem okazje przejechać się na nowym demo 8 i mogę powiedzieć że wykonanie i dbałość o detale jest na naprawde najwyższym światowym poziome... ramka ma ma krótki wachacz - jak dla mnie bardzo duży plus, no i zdecydowanie można ją zaliczyć do "skocznych" ram
BTW - ceny GT i Demo które podałeś są dla mnie szokujące, za ramke speca normalnie trzeba zapłacić 9k a ty masz cały rower za 8k... wydaje mi sie to nie realne no ale to już twoja sprawa
EDIT: Jeżeli chodzi o demo to pomyliłem model z tym na 2011
ale cena GT nadal jest mega niska...

Miałem okazje przejechać się na nowym demo 8 i mogę powiedzieć że wykonanie i dbałość o detale jest na naprawde najwyższym światowym poziome... ramka ma ma krótki wachacz - jak dla mnie bardzo duży plus, no i zdecydowanie można ją zaliczyć do "skocznych" ram

BTW - ceny GT i Demo które podałeś są dla mnie szokujące, za ramke speca normalnie trzeba zapłacić 9k a ty masz cały rower za 8k... wydaje mi sie to nie realne no ale to już twoja sprawa

EDIT: Jeżeli chodzi o demo to pomyliłem model z tym na 2011

Sell: Rower - Intense M9
war23 w swoim czasie mozna było wspomniany rower nówke za 3000$ kupic
Ogólnie co do fury to nie jezdziłem ale Fury będzie liniowe tak samo jak DHi było. Takie sa załozenia konstrukcyjne tutaj. Biorac pod uwage wage zblizona do DHi watpie zeby wytrzymałosci brakowało. Za taka kase to ja bym sie rzucił na fury. Dla mnie ten rower jest 2x fajniejszy niz nowa santa. Nawet jak chcesz nowa super płaska głowke to zawsze stery CC mozna dorzucic, a pkt obrotu jest na tyle wysoko, ze bardzo szacownie to predkosc bedzie przenosic. Za taka kase jakbym przy poszukiwaniach roweru znalazł to brałbym i sie jarał.
Demo dobra opcja ale Norco juz gorzej - w 2009 zdarzało sie pęknąć

Ogólnie co do fury to nie jezdziłem ale Fury będzie liniowe tak samo jak DHi było. Takie sa załozenia konstrukcyjne tutaj. Biorac pod uwage wage zblizona do DHi watpie zeby wytrzymałosci brakowało. Za taka kase to ja bym sie rzucił na fury. Dla mnie ten rower jest 2x fajniejszy niz nowa santa. Nawet jak chcesz nowa super płaska głowke to zawsze stery CC mozna dorzucic, a pkt obrotu jest na tyle wysoko, ze bardzo szacownie to predkosc bedzie przenosic. Za taka kase jakbym przy poszukiwaniach roweru znalazł to brałbym i sie jarał.
Demo dobra opcja ale Norco juz gorzej - w 2009 zdarzało sie pęknąć
serdeczne dzięki za informacje
wiec biorę gt
podeśle info po pierwszych testach
co do ceny to może by jeszcze niższa;) jak tylko dolar stanieje;)
gdyby ktoś chcial gt w dobrej kasie to moze bede mial 2 sztuki to walic na priva .co do demo to jest w opcji limitowanej zielonej
ja kos to tez pisac 
sorki za giełdę;) tylko kwestia informacyjna;)

co do ceny to może by jeszcze niższa;) jak tylko dolar stanieje;)
gdyby ktoś chcial gt w dobrej kasie to moze bede mial 2 sztuki to walic na priva .co do demo to jest w opcji limitowanej zielonej

sorki za giełdę;) tylko kwestia informacyjna;)