Formula RX ?

0gór
Kontakt:

Formula RX ?

Post autor: 0gór »

witam

moze mi ktos powiedziec cos na temat tych hamulcow (najlepiej uzytkownicy) ogarna w dh ?
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Formula to gówno i w DH się nie sprawdza,może komos kto opiera rower o ławkę i ma masę 45kg to i wydolą...

testowane K18/K24/The One...i zostaję przy Code5
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
0gór
Kontakt:

jezdzilem na k24 i moc byla szokujaca dla mnie :] wg mnie mocniejsze niz taki elixir
Schodek
Kontakt:

0gór hha haha zainstaluj Code i wbij na ścianki w górach zmienisz zdanie co to moc w hamplach :)
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

Mimo wielu złych opinii kupiłem oro puro carbon i na żadne avidy bym ich nie zamienił. 4 tłoczki to już inna sprawa i skoro pyta o rx to pewnie cody ze swoją wagą odpadają.
0gór
Kontakt:

fakt nie jezdzilem w gorach ale jezdzilem na elixirach i ich moc byla wystarczajaca, moge nawet smialo powiedziec ze byly za mocne :P poza tym nie chce code bo sa ciezkie a poza tym to avid...
Schodek
Kontakt:

Może tak ;) jak ktoś ma masę do 80kg i czystą technikę to może ryzykować formule.

Sam się skusiłem masą tych spowalniaczy ale po sezonie testowania(zmiany dot na 5.1,klocki lepsze ) doszedłem do wniosku że są zbyt słabe na stromych trasach gdzie dużo się hamuje mimo stylu jazdy. Popytałem ,pokminiłem i na Cody zamieniłem. Znam kilku co też zajarani formulą byli do momentu gdy ich wad nie odkryli...jeszcze nigdy nie zagotowałem hampla na trasie a na formuli robiłem to na relaksie jak się lekko pomyliłem i musiałem kilka razy mocniej klamkę docisnąć....fakt że masa 100kg robi swoje ale na Code nigdy nie miałem kłopotu...potrafię zjechać klocki do blaszki a zatrzymują mnie gdy tego pragnę :)

Wolę mieć 100g więcej niż marudzić na trasie że drzewo rosło a ja nie mogłem się dohamować
0gór
Kontakt:

ale jezeli montuja je do rowerow np. mondraker summum to powinny dac rade :) i trzeba sie nauczyc jak najmniej hamowac, poza tym elixir przecierz jest nastepca juicy i jego przeznaczeniem nie jest dh a daje rade
Schodek
Kontakt:

..aha :) no to jak pakują papierowe Kendy do maszyn DH to znaczy że dają radę i trzeba nauczyć się tak jechać by na oponie 700g nie łapać snejków

pozdro
0gór
Kontakt:

akurat mowilem o tym tanszym :D bo w drozszym sa the one... a to bylo tylko porownanie ze tak samo RX jak i elixir nie sa hamulcami do dh i maja porownywalne zastosowanie
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

Schodek 0gór Code codowi nie rozny, podobnie jest z formula. Ja mialem the one ktore nie hamowaly, kolega ma identyczne i sa zylety, nie wiem dlaczego tak jest ale niestety. Sam mialem RX w biku enduro na ktorym czesto jezdzilem w prawdziwych gorach (mieszkam w gorach) i dawaly rade.

Jedyne czego nigdy nie kupie to elixir, hamulce dzialaja fajnie, hamuja tez super, ale psuly mi sie bardzo czesto a mialem kilka kompletow od 5-ek po cr carbon..

Pozdro!
Schodek
Kontakt:

..ja przelewając swoje K24 mocno się zdziwiłem gdy ze środka wyleciał jakiś kawałek plastiku niewiadomego pochodzenia :) Dziękuję za takie hample co nie działają i jeszcze dziwne kawałki czegoś zawierają..

0gór masa zawodnika ma znaczenie..frango może nawet na vkach siekać i się zatrzyma zawsze ;)

BikerJG znam z 7 kompletów Code i każdy działał od zawsze do teraz..sam fakt że od początku ich nie zmieniano świadczy że są idealne ;)
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

0gór a nie myślałeś nad saintem nowszym lub hope m4? to tez są bardzo miłe, przyjemne heble :wink:
Back in black
rafimax
Kontakt:

Post autor: rafimax »

Hope to super alternatywa M4 polecam miałem tech m4 i mają super siłę i modulację do tego ta poprawiona nowa klamka, po prostu rewelacja! a ważę podobnie jak kolega
No ride... No Life...
rafimax
Kontakt:

Post autor: rafimax »

Hope Tech M4
Załączniki
tech m 4
tech m 4
hope-techm4-zoom.jpg (156.67 KiB) Przejrzano 2406 razy
No ride... No Life...
bartol
Kontakt:

Post autor: bartol »

Nie chce zakladac nowego tematu wiec pytanko czy smiga ktos na tych Hopach jak w porownaniu z codami bo mi deczko brakuje mocy. Moze jakies inne pomysly mocniejszych hampli, myslalem tez o Hope V2
..........
tatuator
Kontakt:

Post autor: tatuator »

0gór pisze: a poza tym to avid...
co sugerujesz? że avid to śmieć/utrudniony serwis.. nie rozumiem Cię człowieku
0gór
Kontakt:

tatuator pisze:co sugerujesz? że avid to śmieć/utrudniony serwis.. nie rozumiem Cię człowieku
czlowieku sugeruje ze nie jest to dobre rozwiazanie... ale mysle tez o tym co napisales ;) sainta ustawilem raz i jezdzilem caly sezon... a avid ma fochy jak baba w ciazy w dodatku trzeba go ustawiac co tydzien :/

hope moze i fajny ale cena jest jakos malo przystepna
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

rafimax m4 sa relatywnie ciezkie jak na siłe hamowania, którą prezentują.

Schodek z one przesadzasz bo sie zraziles oro. Te heble sa nie tyle słabe co po prostu mega kapryśne. Jak nic sie z nimi nie dzieje to pod wiekszość lzejszych riderów ogarniaja aż za dobrze. One ma jeszcze wiecej mocy tylko mieli serie wpadek w pierwszych rocznikach. Szczerze jakby nie kosztowały tak duzo to 2011tki by mnie bardzo korciły.
ODPOWIEDZ