Rower dla początkującego
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
no wiesz zależy pod jakim kontem chcesz patrzeć bo bop pod kątem części jest chyba wg mnie zdecydowanie lepszy oprócz amortyzatora który nie chodzi tak źle jak nie wierzysz to napisz do diesla bo on się tym bawł, w bopie są koła które były urzywane rok w xc więc zkatowane nie są. W tym 2 bike masz na starcie "korba (lekko skrzywiona, ale nie przeszkadza to w jeździe" amor no marcok ale ma juz swoje rysy które nie wiadomo czy wpływają na prace czy nie co do ramy to się nie wypowiadam bo nie miałem takiej o to w posiadaniu ale widziałem taką pękniętą
może pod ? >>> http://www.pinkbike.com/photo/6576525 

-
- Kontakt:
Bleedx
z 2 strony w tej iguanie to duro "chodzi" jak mazenie:)
naprawde tak zadbanej,ladnej i wygodnej iguany to nikt nie ma,no za wyjatkiem Wojtasa
i jeszcze roznica pomiedzy tymi 2 bajkami jest taka,ze tego underground-a tak naprawde nie wiesz co kupujesz (wystarczy popatrzec na stan osprzetu) a ta iguanke to znam jak wlasna kieszen,i wiesz mi,ze kazdy z ekipy WPKIWriders (wpkiwrider.pl ZPARASZAMY!) reczy za nia tak jak i ja
z 2 strony w tej iguanie to duro "chodzi" jak mazenie:)
naprawde tak zadbanej,ladnej i wygodnej iguany to nikt nie ma,no za wyjatkiem Wojtasa

i jeszcze roznica pomiedzy tymi 2 bajkami jest taka,ze tego underground-a tak naprawde nie wiesz co kupujesz (wystarczy popatrzec na stan osprzetu) a ta iguanke to znam jak wlasna kieszen,i wiesz mi,ze kazdy z ekipy WPKIWriders (wpkiwrider.pl ZPARASZAMY!) reczy za nia tak jak i ja

http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
Zwróćcie uwagę na różnicę w cenie ponad 400zł(300+kask i ochronki) może niewiele ale to 40% tak naprawde ! Według mnie nie warto dokładać 400zł do iguany, bez obrazy xDkrystian i diesel2117.
Brak napinacza i mechaniki to 200zł i neichby nawet korba to jeszcze 100, ale mamy z1 na ośke 20 ! koło to już 100pln zysku. co do tylnego koła na obręczy rodi nic nie mam bo sam takie posiadam kupiłem używane po streetowcu i nic się mu nie dzieje. Nie patrząc na ceny bop może i jest troszke lepszy ale nie warty dokładania takiej kasy (400zł różnicy na starcie -200 na części + za koło i + za widelec )
Brak napinacza i mechaniki to 200zł i neichby nawet korba to jeszcze 100, ale mamy z1 na ośke 20 ! koło to już 100pln zysku. co do tylnego koła na obręczy rodi nic nie mam bo sam takie posiadam kupiłem używane po streetowcu i nic się mu nie dzieje. Nie patrząc na ceny bop może i jest troszke lepszy ale nie warty dokładania takiej kasy (400zł różnicy na starcie -200 na części + za koło i + za widelec )
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
www.nocuje.net
-
- Kontakt:
michalnz fakt masz racje,ale on pisze ze jest jeszcze maly i mlosy,wiec ani ochraniacze,ani kask moga mu nie spasowac,to tak czy owak bedzie musial kupic nowe,zas druga sprawa jest to,ze on bedzie sie dopiero uczyl,ale niedajboze cos mu w tym rowerku szczeli?dajmy sobie z1 np zacznie wyciekac,a przez to ze jest poczatkujacy,to sam sobie z tym nie poradzi,moze i jego koledzy rowniez zaczynaja i beda mu pomagac naprawic ta z1 i spiepsza do konca,a jak chce zaoszczedzic,to napewno nie odda go do srewisu (pewnie by go oskubali jak to robi 70 % serwisow rowerowych,wiem,pracowalem w jednym z nich) co prada amorek fajny (mialem z1 fr eta) ale ja bym na poczatek pakowal w lepsza ramke i co najwazniejsz BEZPIECZENSTWO,gdyz nie wiadomo czy podczas jazdy mu cos z tym bleckboxem (hamulec) szczeli i cos mu sie stanie? dlatego stawiam na iguane,rowniez z tego powodu,ze xDkrystian jest moim przyjacielem,wiec moge za rowerek reczyc wlasnym bajkiem... a duro jak sie rozwali,to na necie jest tyle patentow ze nawet nie zliczysz tego 
to chyba tyle:P

to chyba tyle:P
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
-
- Kontakt:
xDkrystian, diesel2117 - no to fajnie, że rower od was czy tam waszego kumpla, to wam naprawdę dodaje obiektywizmu
Duro to Duro i jakby nie chodziło i tak jest warte 3-4x mniej niż Z1 z Undergrounda. Korbę Hussa można mieć za stówkę [zostają jeszcze 2 z różnicy w cenie], jeśli ta faktycznie jest krzywa. Miałem taką, też myślałem, że to korba, ale korba była prosta, skrzywiła się oś suportu.
Dalej - mostek, sztyca FSA - katuje takie szósty rok i nic, te z Bopa się do nich jakością nie umywają. A są to rzeczy, których nikt inteligentny nie wymienia bez potrzeby, więc ważne, żeby na wstępie były dobre. Dalej mi się nie chce pisać, chociaż zostaje jeszcze lepsza rama. Upgrade hamulców by się przydał, ale za różnicę w cenie można mieć coś lepszego od HFX9, choćby Juicy. A, no i kask i ochraniacze też na drzewach nie rosną.
Edit, bo i tak mi odpiszecie, to was chociaż ukierunkuje - gdzie wy macie ten lepszy osprzęt?

Duro to Duro i jakby nie chodziło i tak jest warte 3-4x mniej niż Z1 z Undergrounda. Korbę Hussa można mieć za stówkę [zostają jeszcze 2 z różnicy w cenie], jeśli ta faktycznie jest krzywa. Miałem taką, też myślałem, że to korba, ale korba była prosta, skrzywiła się oś suportu.
Dalej - mostek, sztyca FSA - katuje takie szósty rok i nic, te z Bopa się do nich jakością nie umywają. A są to rzeczy, których nikt inteligentny nie wymienia bez potrzeby, więc ważne, żeby na wstępie były dobre. Dalej mi się nie chce pisać, chociaż zostaje jeszcze lepsza rama. Upgrade hamulców by się przydał, ale za różnicę w cenie można mieć coś lepszego od HFX9, choćby Juicy. A, no i kask i ochraniacze też na drzewach nie rosną.
Edit, bo i tak mi odpiszecie, to was chociaż ukierunkuje - gdzie wy macie ten lepszy osprzęt?
-
- Kontakt:
no to tak :
1. Wiadomo że jeszcze właścicielem bopa jestem ja
2. Nowy właściciel nie bd musiał w nim nic wymieniać.
3. Las3k_91 Ldz to nie ty jesteś kupującym
4. większkość części w bopie jest w bdb stanie a rower jest zadbany co może świadczyć o tym stan lag w duro (po każdej jeździe uszczelki czyszczone z gróbasz szczoteczką do zębów następnie psikane brunox deo chwila zabawy amorkiem i wyczyszczenie uszczelek szmatka) rower po bardziej błotnej wyprawie myty i takie tam)
5. w 2 bike spoko masz z1 no i co zobacz jaki stan no ale ok to już twoje zdanie
6 Gdybyśmy wartość części to nie wiem czy by wyszło tak samo i czy by to było tylko 300zł
Wybór pozostawia się i tak kupującemu on zrobi jak bd uważał. PozdRower
:)
1. Wiadomo że jeszcze właścicielem bopa jestem ja
2. Nowy właściciel nie bd musiał w nim nic wymieniać.
3. Las3k_91 Ldz to nie ty jesteś kupującym
4. większkość części w bopie jest w bdb stanie a rower jest zadbany co może świadczyć o tym stan lag w duro (po każdej jeździe uszczelki czyszczone z gróbasz szczoteczką do zębów następnie psikane brunox deo chwila zabawy amorkiem i wyczyszczenie uszczelek szmatka) rower po bardziej błotnej wyprawie myty i takie tam)
5. w 2 bike spoko masz z1 no i co zobacz jaki stan no ale ok to już twoje zdanie
6 Gdybyśmy wartość części to nie wiem czy by wyszło tak samo i czy by to było tylko 300zł
Wybór pozostawia się i tak kupującemu on zrobi jak bd uważał. PozdRower

-
- Kontakt:
xDkrystian, a skąd wiesz kim jestem? Może go sobie kupię? Pomijając już, że 1000x lepszy jest ten drugi. I tańszy. Poza tym to jest forum i ja userowi DORADZAM. Po to jest forum. I zrób tę listę części z wartością, serio. Zauważ tylko, że żeby do Bopa wstawić porównywalny widelec, koszty rosną już do 2000 zł.
To chłopaki może ja się ustawię jako następny w kolejce do sprzedania mojego bh za 4 tysiace jak jakiś nowy się pojawi z tematem co wy na to?
Różnica między wartościami konkretnymi obydwu zestawów przy późniejszej odsprzedaży jest mniej więcej 20-30% na korzyść undergrounda.

Różnica między wartościami konkretnymi obydwu zestawów przy późniejszej odsprzedaży jest mniej więcej 20-30% na korzyść undergrounda.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
www.nocuje.net
No nic iguane sobie daruje poczekam parę dni może wyskoczy aukcja z lepszym sprzętem a jak nie to kupie tego undergrounda szkoda ze ten rowerek ceni się tyle co śr. full:
http://allegro.pl/zumbi-voodoo-66rc3-xt ... 31667.html
http://allegro.pl/zumbi-voodoo-66rc3-xt ... 31667.html
-
- Kontakt:
iguana się pojawi może za niedługo tzn to już bd dartmoor ;d