Ile to pali?? Dane wg użytkowników.

Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Swistakbb jak w polsce lejesz na stacji pana Krzysia z Koziej Wólki to paliwo gorsze niż niemieckie :] jak zalejesz VPower to bez różnicy.

Breeder co z tego mistrzu że masz nalepkę Vsrałer jak pan właściciel stacji ściemnia w trakcie nalewania do zbiorników pod ziemią,możesz się jarać tym że kupiłeś Wisrałera tyle że on ściemniony jak cholera...Rafineria to jedno a stacje paliw to drugie,pracownik na stacji to trzecie a kierowca to czwarte..ogniwo,po drodze masz jeszcze hurtowników i krętaczy..jak i opłacone komisje badające i kontrolujące. Ziomek kiedyś pracował na stacji i opowiadał dokładnie jak się to wszystko odbywa..więc nie gadaj że jak masz nalepkę to też masz lepszą na.jebkę po cylindrach :mrgreen:
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

Schodek pisze:pytanie jak masz sprawne auto,jaki styl jazdy i w jakim terenie mieszkasz..bo 100km zrobione w rejonie Szczyrku to nie jest to samo co 100km zrobione na płaskim Mazowszu.
No to boli bo niby do wisły 130-140km a pali jakby było 180...
A i uważajcie na bagażniki dachowe, ostatnio jak jechałem właśnie do W z 3 bikami na dachu wyszło mi 7,5/100 gdy normalnie 5-5,5l. Przy 1,7 td 68km. Na to trzeba brać konkretną poprawkę przy sprawdzaniu raportów :)
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
Breeder
Kontakt:

Post autor: Breeder »

michalnz 7.5litra to skuter pali
|| www.villagerevolution.com || aka. kujon || dupa!
Breeder
Kontakt:

Post autor: Breeder »

Schodek jak Polska taka z dupy to po co tu jeszcze siedzisz?
|| www.villagerevolution.com || aka. kujon || dupa!
michalnz
Kontakt:

Breeder Jaki skuter? mam astre 1,7 td 68km i 7,5 na nią to dużo, zważywszy ze max 90km/h
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
spz
Kontakt:

Post autor: spz »

Do Wisly nie jezdze przez Szczyrk bo mi sie nie oplaca. Wole nadrobic 10-15km jadac na Cieszyn dwupasem ale przynajmniej w korkach nie stoje i nie slimacze sie przed kims kto na Salmopol wjechac nie moze.

1.7TD to byl fajny silnik do Kadetta a nie Astry. Taka Astre besztalem moim wolnossacym Kadzillakiem 1.6D, ktory mial 54KM :lol:
http://spinacz86.pinkbike.com/
michalnz
Kontakt:

spz Nie wiesz to nie mów, to jest popularny oplowski turbodiesel nie isuzu i on ma właśnie 68. Fajnie, że beształeś kadzikiem który pewnie jest już na złomie :D
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
spz
Kontakt:

michalnz doskonale wiem co to za silnik 17DTL... A wiesz, ze kolektor ssacy jak i wydechowy (pod turbo) pasuje do 16DA P&P? A ja wiem bo zmienialem (tylko ssacy) bo na wydechowy juz nie starczylo czasu Kadettowi. Przegub wypadl ze skrzyni biegow bo sie wahacze rozjechaly :lol:
Mialem tez nieprzyjemnosc jazdy i nawet prowadzenia Astry ale nie F tylko G z silnikiem Isusu 1.7, to juz bylo totalne dno. Zeby z 4 osobami na pokladzie redukowac pod wzniesienie z 2 na 1 i depczac gaz do podlogi auto zwalnialo. Ale z tym autem jest cos nie halo i tak :wink:

A co do mojej poprzedniej wiadomosci to chodzilo mi o to, ze Astra jest za ciezka na ten silnik i dlatego pali jak smok chociaz to diesel i powienien lykac spokojnie ta 6tke srednio. Opor aerodynamiczny robi swoje ale 2,5l roznicy z i bez to bardzo duzo. Wg badan VW i chyba Mercedesa dodatkowe 100kg obciazenia zwieksza spalanie samochodu o ok 0,3-0,4l.
michalnz
Kontakt:

Jak wyjeżdzam pod salmopol nie wiem czy dobrze przepisałem w 4 osoby z 4 bikami jade na 3 miejscami na 2 więc z Twoją astrą musiało być coś nie tak :) I nie mów, ale każde auto jak jest obciążone na maxa + góry nie weźmie wiecej.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
spz
Kontakt:

michalnz to nie moja Astra (cale szczescie :D )
Przelozeniami tez sie nie mozna sugerowac bo kazdy samochod ma inne. Jeden na 3 pojedzie max 120 a drugi skonczy juz przy 90km/h.
Jako ciekawostke podam, ze sila aerodynamiczna (opor) rosnie z kwadratem predkosci
jest jeszcze iloczynem Cx i pola powierzchni czolowej, no wiec rowery az tak bardzo nie przyczynia sie do wzrostu oporu, ale predkosc ma ogromne znaczenie.
michalnz
Kontakt:

Tez gdzieś czytałem że im szybciej się jedzie z rowerami to opór rośnie masakrycznie, że nawet 2krotnie przy prędkosci 130-150km/h. Z dobrym bagażnikiem i lżejszym rowerem jestem w stanie uwieżyć, że nie odleciał :P
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
ODPOWIEDZ