duncon do wszystkich

Friki MUD
Kontakt:

Post autor: Friki MUD »

No mi sie wydaje ze było...."siusiu i do spania" <lol> hehe
http://chudy.pinkbike.com/
buba
Kontakt:

Post autor: buba »

Tak sie patrze na ten watek i patrze i zaczynam rozumiec, dlaczego ludzie z dc maja zasade nie odzywania sie na tym forum, facet ze skiteamu zniknal bez sladu a inni maja gdzies to forum :/ Normalnie az zal czasu na czytanie tych postow.
Kiedys bylem swiadkiem castingu na role w jakims filmie dla dzieci; pan rezyser szukal aktora do glownej roli - oczywiscie dziecka. Kazdy z dzieciakow mial odegrac taka scenke (bardzo glupia scenke): dwoje dzieci - jedno ma ptaszka w papierowej torebce, a drugie - kandydat do filmu jest zlym charakterem i ma zmusic pierwsze dziecko do tego, zeby zgniotlo torebke (i ptaszka). Co bardziej dowcipnym od razu odpowiem, ze ptak w torebce nie byl nierozerwalnie zlaczony z trzymajacym torebke. Po kolei wchodzily dzieci i graly role. Jedne namawialy krotko, inne dlugo. A potem wszedl gruby Adas i najpierw powiedzial "zgniec go" a jak to nie odnioslo skutku przypier*olil pierwszemu dziecku w leb. Tak sie casting skonczyl. Tak samo konczy sie sporo watkow na forum. A szkoda.

A na zakonczenie zacytuje zdanko z wrzesniowego mountain bike action, ktore chyba bardzo pasuje do tego watku: "Most riders don't care how their suspension works, as long as there are no problems".
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

no duncon moglby wyprodukowac jakas zajebista jednozawiasowa prosta pancerna ramke tak do 2 tys. wtedy by szla jak cieple buleczki ... teraz jest moda na skomplikowane rzeczy :/ a nikt nie moze zrobic prostego taniego pancernego fulla ... co to sie porobilo ...
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
goRz
Kontakt:

Post autor: goRz »

no cóż jak widze czasmi ściema cięzko idzie na forum jak się trafi ktos kto Cię zna :) tak czy siak Duncon obnażony...
"Hey ho lets go!"
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

no dal dupy

full jednozawiasowy najlepiej jak najkrotrzy wachacz czyli tylko 24 cale obowiazkowo na oske 14 mm zeby to bylo sztywne wachacz zrobiony na wzor kratownic nie jedna belka , problem polega jednak na tym ze wtedy wszystkie boczne jebniecia ida na ten biedny zawias ktory sie ujebie predzej czy pozniej cos jednak by mozna bylo wymyslic
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
Cosmos
Kontakt:

Post autor: Cosmos »

jezeli oska to juz predzej standardowa w zjazdowkach czyli 150mm/12mm...
http://cosmos.pinkbike.com/
---=BR@SS=---
Kontakt:

Post autor: ---=BR@SS=--- »

moj kumpel ma tose i po 3 dniach zgiela mu sie ta czesc od wirtualnego punktu obrotu...czy jakos tak- zniechecilem sie do tej ramy i jej nie kupiewiec zdecydowalem ze jednak skladam sztywniaka - kupuje Amstaffa :D
"...to jest lepsze niz seks..."
---=BR@SS=---
Kontakt:

moj kumpel ma tose i po 3 dniach zgiela mu sie ta czesc od wirtualnego punktu obrotu...czy jakos tak- zniechecilem sie do tej ramy i jej nie kupiewiec zdecydowalem ze jednak skladam sztywniaka - kupuje Amstaffa :D
---=BR@SS=---
Kontakt:

moj kumpel kupil tose i niestety musze powiedziec ze po 3 dniach (z czego jeden na kazoorce) tosa sie znieksztalcila w wirtualnym punkcie obrotu (taki czarny element na dole pod korba:)) teraz czeka az Szanowni Panowie z Duncona przesla nowa czesc ale zeby byla dobrej dlugosci bo za pierwszym razem przyslali za krutka o pare milimetrow...;/
bylem chetny na kupienie tej ramy ale po tym zdazeniu nie kupuje......ale za to skladam sztywniaka i kupie Amstaffa:]:):P Smuci mnie to ze polska firma a ma tyle zlych opinii... :/ Ej chlopy Wezcie sie w garsc i zacznijcie robic zajebiste ramy zebysmy swiatu pokazali ze to my Polacy!! robimy zajebiste ramy...narazie tak nie jest :((( ale ciagle mam nadzieje ze sie zmieni na lepsze pozdro (ehh ale pierdoly wypisuje..:P)
Prezes
Kontakt:

Post autor: Prezes »

jesli chodzi o pitbulla duo to ta rame jest fajna ale tylko dlatego ze to jest skopiowany azonic z jakiegoś tajwanskiego katalogu chyba wyciągnieta bo dużo innych firm niemieckich też takie ramki sprzedaje

tez nierozumiem duncona bo jak był w miare porządny full - TRANSALP to teraz jakies badziewie zamiast tego jest

róbcie porzade jednozawiasy a nie jakieś głupie wirtualne punkty obrotu, niewydajecie tyle kasy na badanie zawieszenia co santacruz czy inne firmy to sie nie wpierdalajcie w taki system zawieszenia
PROSTY JEDNOZAWIAS wystarczy, skopiujcie jakis system który sie sprawdził i dodajcie do tego swoja geometrie i beda fajne rowerki tylko nie róbcie tylnych haków bardziej wychudzonych niz w rowerach do XC

wasze rowerki sie prezentuja zajebiście ale zawsze cos jednak sie znajdzie ze jakos odpycha mnie od zakupu od was ramy, jedyne co wam wyszło to nowy Amstaf tylko cena za wyska jakbyście go sprzedawali za 550 to by tego wiecej jezdziło niz dragów
gg 2566246

my ride - http://www.tinyurl.pl?YVxi0Awr
KUSKI
Kontakt:

Post autor: KUSKI »

E P>I>E>R>D>O>L>I>C>I>E :) narzekacie tak na dc a jak dlamnie jest wypas mój kolega ma amstaffa i wszystko jest jak nalerzy!!!
A jeśli zdarzają się usterki to strasznie się burzycie kolega kupił sobie z rowmix'u już dawno DRAGSTARA no i co też miał komplikacje założył koło i co; "DWA ŚLADY"więc oddał do firmy a oni mu to przypiłowali tak że było ok i taraz hardcore'uje
usterki zdarzają się prawie każdej firmie!!! Uważam że DC to solidna firma z uchyłkami(uchyłkami) !!!!!!! :)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=599984 CAŁY ROWER NA CZĘŚCIgg:1116631
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

no ale kurwa ile kosztuje dragstar a ile dc !

jak sie placi tyle i to jeszcze za polska rame fulla to sora ale moze czlowieka wkurwic
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
___DC___
Kontakt:

Post autor: ___DC___ »

Amstafy sa zajebiste pitbule tez , a na temta fyla sie nie wypowiadam bo nie widzialem , a ty foghorn jak ktos ci napisal zebys pokazl zdjecia bardzo zjebanej ramy to od razu wyjechales z tekstem ze temta dc jest zamkniety !!
Sprzedam mostek da bomb http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=300922
frirajder
Kontakt:

Post autor: frirajder »

Ja wiem tyle, że mój znajomy kupił Mastiffa i.....
a) W damperze nie działało tłumienie powrotu. Wymieniliście element, to prawda.
b) Na jednym z łożysk w zawieszeniu - ślizgowym ( sic! ) - umiejcowionym w pobliżu osi koła zrobił mu się po paru dniach zajebsity luz. Tak że opona chodziła z 5mm w każdą stronę. Nie wiem co z tym zrobił, bo nie rozmwiałem z nim od 2 miesięcy.

Więc nie jest tak różowo z tymi waszymi ramami. O ile sztywniaki są jeszcze w miare, to fulle - masakra.... I w ogóle nie rozumiem jednej rzeczy. Wiadomo, że wypełniacie segment rynku produktów tańszych. I nie wiem czemu zamiast robić porządne, pancerne, tanie jednozawiasowce, bawicie się w jakieś pływające punktu obrotu i wypuszczacie kiche!
http://www.upr.org.pl/ <- niższe podatki = tańsze rowery
Bankier
Kontakt:

Post autor: Bankier »

___DC___ do ***** jebanego mac, po **** ma pokazywac zdjecia jak wszyscy wiedza to samo !! Zreszta czego chcesz zdjecia ? luzów na wahaczu ? prostuj sie kurwa,bo ********** głupoty
=--> El Bankierro Loco aka. § Paragraf § <--=
www.dh-zone.com/forum/search.php
Cosmos
Kontakt:

Post autor: Cosmos »

i diabulus boi sie przedstawic... po takich farmazonach wie ze mogloby sie to zle skonczyc dla niego... nie ma ze boli... jak byles taki odwazny i pier******* takie glupoty to badz tez teraz odwazny i sie przedstaw...
http://cosmos.pinkbike.com/
pczk1
Kontakt:

Post autor: pczk1 »

chlopcy chlopcy jak was slysze to mi sie słabo robi!! daje sobie cos uciac ze wiekszosc z was widziala produkty duncona tylko na zdjeciu co do tosy to prawda byla felerna ale wiem jak bylo w przypadku chlopcow odemnie z klubu od razu dostali ten element co luz lapal
2 sprawa co do tosy tak macie racje to jest rama do xc wloze sobie jeszce do niej sida world cupa i wszystkie langi sa moje przeciez 180 skoku to prawie ideal do xc
Nio to jzu wiecie kto zdobywa puchar w langach w nastepnym roku i na jakim mega osprzecie do xc a na szose jescze lepiej wloze widelec karbonowy i armstrong niech sie boi
boze boze az zal mi sie robi
jezdzilem na tosce i jak powiedzial chudy chodzi duzo lepiej od kony stinky
teraz tak mowicie na temat pitbula a kto wczesniej chwalil pitbula jaka to nie jest super rama ale jasne zaczal ktos watek to trzeba im pojechac przeciez w polsce nic nie moze dobrego powstac to jest wlasnie mentalnosc polakow!!
wszyscy tylko marrzy w gadce a jak przyjdzie co do czego to nikogo nie ma chlopcom z duncona sie cos chce i robia a wy potraficie tylko narzekac i niemowcie ze jest inaczej macie pretenseje ze zawody w ustroniu byly ****** i jedziecie na zawody a czemu ktos z was nie zalatwi jakis zawodow
nastepna sprawa narzekacie na brak miejscowek droga otwarta lopata w reke i robcie a nie czekajcie na gotowe
sam mialem kilka razyn kontak z firma duncon zamawiajac cos dostawalem to na nastepny dzien a gdy dzwonilem cos zamowic to bez zaliczki bez problemu mialem to zalatwione
a jak tak mowicei to czemu nikt z was nie pojdzie do duncona pokaze im ta rame cio zle zrobili i niech do nich ma waty
to jes jasne czemu
bo wiekszosc z was te bajki wymyslila na poczekaniu

>>>>.>>>>>>.......AMEN.............<<<<<<<<
___DC___
Kontakt:

Post autor: ___DC___ »

Ramy dc sa zajebiste i tyle wam powiem co nie prezes?
Sprzedam mostek da bomb http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=300922
BladeMan
Kontakt:

Post autor: BladeMan »

ja niesty nie pojade do krakapozatym oni sami wiedzada ze jest zel zaprojektowane i nastepne serie juz zmienili ramy pitbull ale to jest smieszne jak muwi mi ze sa zle zaprojektowane i ze wymieniaja je tylko jak pekno
ja mam tylko nadzieje ze to co mi muwili jest prawda i dostane kase najchetnie a jesli nie to nowa rame
jesli bedzie szlo im to jak z wysylaniem jej do sklepu to moze za jakies 3 tygodnie bede mial opinie
hociarz jak juz mialem raz problem z rama nie chce mi sie juz pisac co to bylo(gdzies ostanio opisywalem wszystkie wady ramuoprucz peknietych hakow kture przy odrobinie pomyslowosci nie maja durze wplywu na jazde) zalatwili to szybko tylko nie wiem poco ja wysylali do sklepu a nie domnie ????
a tak jeszcze dodatkowo na pytanie jakie sa tolerancje srednicy glowki ramy to odpowiedzielii ze (te z mojej) mieszcza sie w normach :|
a jak ktos mi nie wierzy to moge pokazac mile jakie wysylalem o otrzymalem
reasumujac
rama dc pitbul jest srednia dobrze sie na niej jezdzi ale jak czlowiek nie moze w pelni sie cieszyc jazda bo jakis tam maly szczegul (przestawiace sie kolo ale tylko na zacisku na srubach sie trzymalko) to dziekuje za taka rame
jesli dc porawi jakos sprzeadawnych produktow to beda bardzo dobre przynajmniej pitbull ja jest z innymi ramami to nie wiem oprucz jednego cooka znajomego
jak sie nie ma co sie lubi trzeba to zrobic
ODPOWIEDZ