Witam
Mam zamiar wymienic wszystkie lozyska w mojej ramce(mountain cycle shockwave) lecz nie wiem gdzie moge je dostac;/
Ma ktos moze jakis pomysl jakimi moge zastapic-czy moga to byc inne czy tez gdzie moge owe kupic?
Z gory dzieki.
Jakie łożyska?
-
- Kontakt:
Najpierw musisz poodkrecąć śruby od osiek i rozłorzyc wszystko. Na łozyskach powinny być oznaczenia (608, 901...itp) Wtedy szukasz sklepu z łożyskami i kupujesz takie same podwójnie uszczelniane czyli wersje 2RS jakiejś lepszej firmy. Ja z całego serca polecam SKF. Naprawde warto troche za nimi polatać. Jeśli na łorzyskach nie będzie żadnych pomocnych w identyfikacji oznaczeń musisz je powyjmować, pomierzyć sówmiarką, odpalić jakąś stronę np. http://www.e-lozyska.com/kategoria,8,lo ... lkowe.html i zobaczyć czy takie rozmiary są dostępne. Jeśli są to jakieś niestandardowe rozmiary to też możesz szukać w jakiś sklepach. Po prostu póśjć z nimi i spytać czy by coś dopasowali. Dopiero jako ostateczność czeka cię specjalny "kit" do twojej ramy, zapewne sprowadzanie a Ameryki itp...