Boxxer 2008 Team problem z czułością
Boxxer 2008 Team problem z czułością
Po ostatnim serwisie (zdjęcie goleni dolnych, nasmarowanie uszczelek wazeliną i przestrzeni między nimi i zalaniu świeżym olejem) Odczułem duży spadek czułości widelca. Przed serwisem na uszczelkach nie było ani grama smaru. Nie jest to na pewno związane z tłumikiem- sprawdzałem. Jest tak jakby uczucie niedotartych uszczelek. Chwilowo nie jeździłem po żadnych trasach- serwis przeprowadziłem wczoraj i ugiąłem go dosłownie kilkanaście razy. Proszę o porady
Pod uszczelki tylko judy butter... wazelina Ci zmulila prace amora... Stać Cię na amor za XXX kasy,a nie stać Cię na zakup podstawowego smaru,który daje najlepszą prace? www.rowerowy.com powinni mieć dostępny,masełka zużywa się bardzo mało więc mały pojemnik spokojnie starczy na 2 sezony częstych serwisów. Pozdro!
Ride 4 Fun ! Biatch !
-
- Kontakt:
Jaka to wazelina? Jak żółta - techniczna to może to być jej wina bo jest sama w sobie bardzo twarda. Lepiej nadaje sie dopiero po zmieszaniu z olejem. Natomiast do uszczelek najlpiej sprawdza się wazelina biała - kosmetyczna. Prosto z opakowania jest jak masełko, nie wyłazi spod uszczelek i na mrozie daje rade. Nie ma po co ładowac kasy w jakeś Judy Butter. Jak ktoś chce koniecznie specjalny specyfik to może być smar RST, Manitou albo Motorex Bike Grease 2000.