Jakie piasty do fula XC/AM/enduro light?
Jakie piasty do fula XC/AM/enduro light?
Nosze sie z zamiarem zlozenia nowych kolek. Zastosowanie rowera to XC/AM moze lekkie enduro jak sie nadarzy okazja. Dotychczas smigalem na XT 36otw pod centerlocka, obrecze Alexrims SX44 tyl i Accent XC przod ale ze teraz trafily sie okazyjnie obrecze Mavic 729 z tym ze na 32otw wiec musze zmienic piasty i pytanie do Was co byscie polecili. Osobiscie zastanawiam sie nadal nad XT ewentualnie Hone wychodzi dosc tanio ale nie wiem jak z jego wytrzymaloscia (w sumie grupa do katowania wiec teoretycznie powinno byc mocno)
Zdaje sobie sprawe ze ciezkie ale za to pewnie do konca zycia tego rowera
a poza tym lepsze ciezkie dla mnie niz dla kobiety a taka byla sytuacja.
Obecne mam CL wiec jakby byly tez CL to tarcz nie musialbym zmienic. Poza tym pare osob mi mowilo ze tarcze CL sa sztywniejsze. Piasta standardowa 9mm.
Co do kasy to im taniej tym lepiej, z reguly poluje na okazje

Obecne mam CL wiec jakby byly tez CL to tarcz nie musialbym zmienic. Poza tym pare osob mi mowilo ze tarcze CL sa sztywniejsze. Piasta standardowa 9mm.
Co do kasy to im taniej tym lepiej, z reguly poluje na okazje

[url=http://www.http://extremecarving.pl/index.php/rower/][b]ExtremeCarving.pl[/b][/url]
-
- Kontakt:
Głupoty. Nie gadaj ich
Tylko z łożyskami kulkowymi do takich zastosowań.

Blog: www.uzurpator.com.pl | Zębatki: www.trybo.pl
EZrider No wlasnie problem z Honem taki ze nie ma osi drazonej tylko z boltami a poza tym przystosowana do przerzutki pod os. Pytanie, czy mozna zmienic os na taka z szybkozamykaczem i czy to wyeliminuje problem zmiany przerzutki?
uzurpator rowniez nie uwazam ze maszynowki nie maja tu racji bytu aczkolwiek raczej sklaniam sie ku lozyskom kulkowym.
A co powiecie wlasnie o SLX? Jakies opinie?
uzurpator rowniez nie uwazam ze maszynowki nie maja tu racji bytu aczkolwiek raczej sklaniam sie ku lozyskom kulkowym.
A co powiecie wlasnie o SLX? Jakies opinie?
Jak chcesz centerlocka, to tylko shimano. A jak shimano, to wsio poza nowym tylnym XT (z grupy 770), bo z nim były problemy. SLX to dobra piasta. Hone też.
Tylko starego sainta nie kupuj, bo ma inny rozmiar centerlocka.
Tylko starego sainta nie kupuj, bo ma inny rozmiar centerlocka.
Blog: www.uzurpator.com.pl | Zębatki: www.trybo.pl