uTorrent

tatuator
Kontakt:

uTorrent

Post autor: tatuator »

Gozi mi ban na extreme bits bo mało udostępniam .. jak sprawić aby inni mogli pobierać pliki odemnie?
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Zostaw uTorenta włączonego i daj sobie na limit wysyłania 5 kb/s ja tak robie od wieki wieków i jest spoko :)
tatuator
Kontakt:

ok ale gdzie amm umieścić te pliki które będą pobierać? btw mam 3 tyg żeby mój ratio wynosił 0.6
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

tatuator jak nie masz filmów, których nie ma na extremebits to musisz seedować to co masz. Mozesz spróbować sprawdzic na co jest freeleech i to sciagnac (nie ujmie ci to ratio, a jak od ciebie sciagna to doda).

Ogolnie zamiast pytac tutaj przeczytaj FAQ na eb.
tatuator
Kontakt:

ale jak to seedować? zostawiać ściągnięte torrenty w programie, czy dodać do jakiegoś konkretnego folderu?
FraQ
Kontakt:

Post autor: FraQ »

Jak już pobierzesz plik, to potem nic z nim nie rób, nie przenoś do innego katalogu tylko i miej włączony uTorrent.
tatuator
Kontakt:

Już troche ogarnąłem... Wymieniłem 65 000 karma points na 1gb upload i mi się zwiększyło ratio do 0.077
Ściągam jakiś filmik freelech więc tak jak mówił spaced.. poczytałem na forum eb troche i jeszcze jest coś jak need seed ale tego nie trybie
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

tatuator, seedowanie = udostępnianie... po prostu musisz mieć włączony komputer z odpalonym programem i liczyć na to, że dużo osób będzie chciało ściągnąć to co udostępniasz :)
43RIDE magazyn rowerowy
spz
Kontakt:

Post autor: spz »

Ale pokretnie tlumaczycie nawet ja Was nie rozumiem :D

Przykladowo: sciagasz plik z torrenta, jakis film. W momencie kiedy sciagasz film, rownoczesnie wysylasz wiec stajesz sie peerem. W momencie kiedy sciagniesz juz film i bedzie 100%, jestes seedem do momentu kiedy
a) zamkniesz program
b) skasujesz sciagniety film z listy torrentow

Chcesz miec dobre ratio to po sciagnieciu pliku zostaw go na liscie i pozwol udostepniac innym.
Alles.
http://spinacz86.pinkbike.com/
osato
Kontakt:

Post autor: osato »

tatuator pisze:Wymieniłem 65 000 karma points na 1gb upload i mi się zwiększyło ratio do 0.077
chyba masz na myśli 65 KP a nie 65 000 ;)

jak chcesz to podaj nick, który masz na EB to Ci wyślę 300 KP żebyś wymienił to sobie na 5 GB upload, kiedyś tak już jednemu tu na forum pomogłem, a on zwrócił punkty z nawiązką jak "wyszedł na prostą". Jeżeli chcesz, to Tobie też wyślę, jeżeli jesteś honorowy- kiedyś zwrócisz ;)
owczar
Kontakt:

Post autor: owczar »

pijawka... ratio 0.077 Takim ludziom od rana bana i to nie jest żart.
osato
Kontakt:

Post autor: osato »

owczar czyli nie pomagamy mu, tak? :D ;)
podnietek
Kontakt:

Post autor: podnietek »

Tak. Takich trzeba tepic :/
(Napisal ten, ktory ma >3TB UL / 1TB DL na roznych prywatnych trackerach).
Spaced
moderator
Kontakt:

owczar spokojnie jak mu 1gb podbiło ratio o 0.77 to chłopak nie sciągnał jakoś dramatycznie dużo. Widać po prostu, że nie wie o co chodzi (widac to troche po tym temacie). Dobrze, ze chce sie poprawic.

Jak macie problem z pijawkami to po prostu nie rozdawajcie zaproszeń nie sprawdzonym osobom. Znam trackery, ze z banem zaproszonego baaardzo łatwo samemu poleciec. Uczy uwagi ;)
tatuator
Kontakt:

osato pisze:jak chcesz to podaj nick, który masz na EB to Ci wyślę 300 KP
Byłbym wdzięczny nick to "Tatuator"
Spaced pisze:spokojnie jak mu 1gb podbiło ratio o 0.77 to chłopak nie sciągnał jakoś dramatycznie dużo.
dokładnie 13gb ściągnąłem.. problem pojawił się gdyż zasysam u dzewczyny na szybkim necie a tam nie ma miejsca żeby trzymać filmy.. z koleji u siebie mam mega wolny net..

teraz będe się pilnował
tatuator
Kontakt:

Dobra ogarnięte.. dzięki za pomoc! Teraz mnie nurtuje jeszcze kwestia connectable NO! czytam na eb forum ale nie łąpie do końca.. informatykiem to ja nie jestem
Spaced
moderator
Kontakt:

tatuatorodblokuj porty na routerze, jak nie zamyka ci ich ISP. Jesli dobrze pamietam to jest to.
tatuator
Kontakt:

Spaced

Dzięki za pomoc nie mam routera.. mam modem bezprzewodowy.. pozatym nie wiem co to sa porty i ISP więc to tak jakbym Ci tłumaczył jak złożyć maszynke do dziargania załóż sprężyne 18 na kotwice dziób w rure i ustaw krótkie bicie jeśli chcesz uzyskać twardy kontur :) bez urazy oczywiście to miało być w formie humorystycznej
mar3k
Kontakt:

Post autor: mar3k »

tatuator

internet jaki masz w domu jest przesylany przez protokol TCP IP (nie wazne co to jest i koniec..). Zeby wszystko hulalo i rozne programy mogly dzialac przy uzyciu jednego IP, musza miec rozne numery.. jest ich ponad 65 000 to sa magiczne PORTY. Ktore musisz miec otwarte (czyli mozesz ich uzywac) zeby moc wysylac na torrencie. A modem bezprzewodowy czt. orange free itp wynalazki?

Czy port otwarty czy zamkniety spradzasz np. tu http://www.canyouseeme.org/

Polecam tez poczytac : http://up.xup.pl/viewtopic.php?p=247&sid..

troche o torrencie.

Ze tego nie szukales jestem w stanie ogarnac ale naprawde ISP ... http://lmgtfy.com/?q=ISP i wiki pedia.. podpowiem zaczyna sie od internet.

Dalsza czesc.. to faktycznie niewiedza nie jest wyjasnieniem dla tego ze masz bardzo male ratio (po ludzku stosunek danych sciagnietych do wyslanych). Powinienes miec conajmniej te 0.6, czyli jak sciagniesz 100MB wysylasz 60. Robisz to jak ci koledzy napisali wyzej.. bo inaczej zostaniesz nazwany poprostu cholerna PIJAWA (leech tak na marginesie). Jesli masz jak napisales 0.077 po doladowaniu 1GB, to sciaganales wedlug tego 13GB, co jakas masakryczna iloscia nie jest..

Na przyszlosc lepiej uwazaj z tym bo najnormalniej dostaniesz "banana" i sie skonczy dobre sciaganko.

Co do tych freeleechy o ktorych pisal spaces.. sa to wstawki (filmy cokolwiek wstawione na torrent), ktore nie dodaja Ci sciagnietych danych do Twojego konta, za to liczy ci sie upload( to co wysylasz). Ale zazwyczaj te na ktorych da sie cos wyseedowac sa potworami.. np. kiedys byl zestaw jackassow wazacy ponad 20GB.

Jak ci bardzo bedzie brakowalo napisz nick na pm, na dhz z eB to ci przesle troche karmy.
ODPOWIEDZ