Mam możliwość kupienia tej ramki w dość dobrej cenie. Zastanawiam się czy warto w nią zainwestować z tego co widziałem są różne opinie na temat tej ramki. Może mi coś na jej temat ciekawego powiedzieć, najlepiej żeby wypowiadały się osoby które jeździły na tej ramie.
gedi damper jest do wywalenia jesli jezdzisz na trasach dłuzszych niz lokalny pagórek. Miałem kiedys rame z burnerem i przegrzewała mi sie do momentu wejscia w tryb hardtail. Chociaz jakims cudem radiator komputerowy (chyba?) wpasował mi sie na body nad spręzyna wiec to troche zaradziło ale lepiej kupic sensowniejszy damper.
Ogólnie jak masz parcie na fulla, a rama w dobrej stanie to od biedy moze byc ale w tej kasie moim zdaniem lepiej w ht celowac.
Burner to kompletme padlo, Mialem FR 3 z 5th Elementem, i bylo super. Milo wspominam ta rame. Najwieksza wada to wiotki tyl. Koniecznie kup piaste na sruby albo nakretki. Jesli planujesz FR3 to sprawdz czy nie ma pekniecia przy szynie z mocowaniem dampera, to bylo typowe slabe miejsce tych ram. Ponoc pekniecia w tym miejscu mozna bylo uniknac zakladajac damper max 215mm.
wersje 3.0 mialy tak jak juz bylo napisane wiotki tyl ogolnie srednia ramka szczerze mowiac zastanawialbym sie nad inna za 1k mozna miec juz 4.0 z lepszym damperem ktora byla znacznie lepsza wiec jak chcesz pozdro