Jaka rama do DH do 4k ?
Jaka rama do DH do 4k ?
Siemka! Poszukuje ramy do DH do max 4000zl. Co polecacie ? Co powiecie o glory dh 08'-09' , demo 07' albo v10 06'-09' ? Jaka macie opinie tego sprzetu? Prosil bym o pomoc osob ktore jezdza na tych ramach a nie osob ktore jezdzily na kolegi sprzecie!
Glorka to fajny i pancerny sprzęt, ale sama praca zawieszenia w stosunku do Vpp santy pozostawia wiele do życzenia. V10 to taka poducha, bardzo płynne zawieszenie a z odpowiednio dobranym springiem jest skoczne jak w glorce. No i wiadomo, jak chcesz mieć lekki rower to raczej glorki do takiego pomysłu nie polecam. Moja na w miarę lekkich komponentach ( ust, ti spring, 888 rc2x wc ) wyszła 18,8kg więc bez rewelacji, santa na tych samym partsach bez ti springa już 18kg.
Foxdhx jakiego jesteś wzrostu? Bo znajomy opylał glorke 2010 S za 4k. Co prawda bez dampera ale widziałęm ten rower na zywo nie raz i stan prawie nówka. Poważnie rozważyłbym bo to jednak ramka klase wyzej od glorki starej 
A Sunday ma 1 zalete - dzieki ogromnej ilosci tych ram (i ostatniej wyprzedazy na crc) latwiej znaleść ramke w dobrym stanie.

A Sunday ma 1 zalete - dzieki ogromnej ilosci tych ram (i ostatniej wyprzedazy na crc) latwiej znaleść ramke w dobrym stanie.
-
- Kontakt:
przereklamowany bo ma go dużo osób? Co ty za głupoty gadasz. W takim razie demo, glory i inne popularne ramy też są przereklamowane bo jest ich dużo!Ofcuś pisze:Sunday troche przereklamowany (juz go troche osób ma) ... Ja bym polecił najbardziej V10 Smile
Dzięki temu ,że Ironów jest teraz sporo można teraz wyrwać topową ramę za bardzo przystępne pieniądze... i wybierać też jest w czym!
-
- Kontakt:
Moj wzrost to 180cm. Czytam i widze ze nic o demo nie piszecie ? Czyzby ta rama to FAIL byl od strony Speca ? Czym sie rozni Glory DH od FR ? Raczej Chcialbym sie zamknac w 4K za rame z damperem tak jak to ArthurGreen,Korean_Boy proponuja. PS. Napisze do was chlopaki w przyszlym tygodniu jak kase mi za sprzet dostarcza. 

Glorka DH od FR rożni się głównie skokiem (DH 8.8 cala bodajże, FR równe 8 cali) i główką, FR ma 1.5 cala, a DH z 09 tylko na dole 1.5 cala (nie pamiętam jak miały glorki dh z wcześniejszych lat). Poza tym obiło mi się o uszy, że glorka fr jest nieco cięższa i bardziej pancerna, ale ręki sobie za to uciąć nie dam... Ja ci mogę powiedzieć jeszcze tyle, że o ile na glorce mi się fajnie jeździło, to teraz mam speca SX Traila i jest o niebo lepiej, lżej, mniej skoku, bardziej skocznie, bardziej skrętny, szybszy, zawiecha ładniej pracuje, etc 

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: