Autumn- One day With Kefir

war23
Kontakt:

Autumn- One day With Kefir

Post autor: war23 »

Siema! Od jakiegos czasu bawie sie w krecenie i skladanie filmow, pod szyldem firmy Casio( Blog Exilime Polska)

Moja taka wiekszą prodykcja jest oto filmi-promo kumpla Mateusza :)

Mam nadzieje ze sie wam spodoba, faktycznie format jest dziki bo troszke wyciągniety, ale to dziwna wina youtube

Pierwsze to zapowiedz- http://www.youtube.com/watch?v=HJrzgUzdgjs

A to wlasnie jest ta wielka produksia!

http://www.youtube.com/watch?v=9c-NxbNH0sU

Prosze oceniac!
Karpiel i Duncon to moje zycie
Ofcuś
Kontakt:

Post autor: Ofcuś »

całkiem przyjemnie ;) sam bym był wniebowzięty z takiego promo :) Nie jest to jakieś PRO ale mi się bardzo podoba całe wykonanie , jednym słowem jest ok ;]
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

Dlaczego każdy filmik zaczyna się od wyprowadzania roweru przez ziomka, to jest nudne. Do tego prawie 1/3 filmu to owe wyprowadzanie. Nie podoba mi się podkład muzyczny, poza tym jazda jest słaba, ale to chyba wina miejscówki, nie wiem gdzie to było kręcone, ale to jakieś muldy/pagurki ale jaki styl jazdy? Na XC jeżdżą trudniejsze rzeczy. Dodatkowo każde jedno ujęcie schematyczne, z tym przesunięciem kamery. To może być dodatek a nie baza do stworzenia filmiku.

Nic osobistego, mówię co myślę :roll:

btw. FOX 40 rzeczywiście się przydał :lol:
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

...mi się podoba!brawo Panie Mateuszu :wink:
Radix
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Specyficzna traska trochę zniszczyła całość. Mi tam się filmik podobał war23 popracuj nad ujęciami,bo przesadziłeś se schematycznością - to jest jeden z niewielu filmów w którym brakuje poprostu choćby statycznych ujęć :?
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
osato
Kontakt:

Post autor: osato »

Początek z wprowadzaniem roweru po prostu nudzi a te przesuwanie kamery to trochę przegięte jest- na każdym ujęciu i moim zdaniem "za szybkie", powinno być wolniejsze, delikatniejsze

michalnz pisze:btw. FOX 40 rzeczywiście się przydał
fakt :lol:
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

Że się tak wypowiem :)

Materiał brat mi poskładał inaczej troche , po niedzieli wrzucę ostateczną wersje :) i naprawdę jest inna :) tak że proszę o Cierpliwość i końcowe efekty a co prawda to prawda :) to co Grzesiek tu wrzócił to nudne jak flaki z olejem :P haha

Prosze o cierpliwość bo problemy z przekonwertowaniem HD :)
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
mar3k
Kontakt:

Post autor: mar3k »

Za film juz cie chlopaki troche zjechali wiec ci daruje (bo problem z youtubem to problem z konwersja i formatem wiec w 90% Twoja wina, wiem bo sam takie jaja mialem z pinkbikiem swego czasu).

Ale kur... tego angielskiego w opisie to mi ciezko Ci darowac..

Themselves?! wtf? gosc ktory jezdzi dla "nas samych/ich samych" .. HIMSELF!! NIE THEMSELVES. Bo to az w zeby kole jak ktos tak pisze. :> na przyszlosc pisz po polsku albo uzywaj zdan i slow ktorych jestes pewny.
KefirQn
Kontakt:

Romo
Kontakt:

Post autor: Romo »

Szatan nie kogut! :mrgreen:
nopainnogame
Kontakt:

KefirQn ten filmik jest ciekawiej złożony,ale największa bolączką obu filmów są ujęcia i dodatkowo teraz jest jakiś dziwny dźwięk :?
KefirQn
Kontakt:

nopainnogame No własnie nie ogarniam , na kompie po konwersacji wszystko smiga idealnie obraz mega , a po wrzuceniu sie dzieją cuda ;/ nie wiem co jest grane ;/

Co jak co ale prosze wybaczyć :D Grzegorz sie uczy co dopiero kręcić :) Jak na pierwszy raz i tak uważam ze jest ok :)
nopainnogame
Kontakt:

KefirQn no jasne,jeest spoko ;) - jak przypomnę sobie pierwsze filmiki to była poprostu moja tragedia :lol: Cuda przy zgrywaniu też przerabiałem - np. PB lubi mi momentami zajebiście przyśpieszyć film na 3s i nieraz jest dopiero cacy po 3 wgrywaniu :?
Szymon_331
Kontakt:

Post autor: Szymon_331 »

Jazda może być. Nie każdy musi skakać i wybierać korzenie. A że rower jest stricte downhillowy to trudno, na takim akurat chciał jeździć.

Dźwięk jest tragiczny. Brzmi jak 32 a może nawet 48kb/s Takiego przekrętu się robić nie powinno. Tego się słuchać nie da. Do filmów nigdy nie ustawiaj wartości mniejszej niż 128kb/s

Ujęcia niby ciekawie poruszone ale zbyt często. Nie powinno się używać ujęcia w którym kamera łanie płynie i nagle się wierzgnie. Takie coś jest np w: 34 sekundzie filmu.

W0:29 operator sfilmował swój cień. Niby nie błąd ale powinno się tego unikać.

Film totalnie zrobiony obok muzyki. Zero zachowania jakiejś synchronizacji. Ujęcia sobie lecą i muzyka w tle też sobie brzęczy. Trzeba łączyć obraz z dźwiękiem bo to poprawia jakość.

Mam wrażenie że niektóre ujęcia są przyśpieszone. Może tylko mi się wydaje.

Zastanawia mnie też dlaczego napisałeś/liście Grzegorz z małej litery. Pomijam już napis na początku.

W filmiku denerwuje mnie wzorowanie się na profesjonalnych filmach a jednak niedotrzymanie poziomu. Polecam zachować stylistykę taką jaka Wam odpowiada, stworzycie klimat i nikt się techniki nie czepi.

Ogólnie pozytywnie oceniam filmik ale długa droga jeszcze przed filmowcem. Powodzenia w następnych produkcjach ; )
KefirQn
Kontakt:

Szymon_331 Dzięki za krytykę i rady :) W filmie nie zostały użyte żadne przyspieszenia tak dla sprostowania , początki są ciężkie....Nikt nie jest alfa i omega od tak :) Tak ze zobaczymy co przyniosą dalsze produkcje . Dzięki jeszcze raz , jeśli jakies uwagi jeszcze to prosze pisać ! przydadzą sie na przyszłość
ODPOWIEDZ