Czym sie różni Boxxer Race RC 2011 od Race 2010
Czym sie różni Boxxer Race RC 2011 od Race 2010
chce kupic Boxxer Race ale pojawily sie nowsze Boxxer Race rc 2011 i niewiem czy warto doplacac bo moze sie nie różnią a wiecej tylko kosztuja
BOXXERY na 2011 to przede wszystkim mega wypasiona super długa nazwa której laseczki nie zapamietają tak łatwo jak "Race" no i brzmi to też megaprofesjonalnielansersko więc warty każdej stówy
Sprawa wygląda tak, że w Boxxer'ach z 2010 gubiły sie niektórym pokrętła regulacji. Poprostu, tak były skonstruowane,że pod wpływem drgań luzowały się i przyjeżdżając do domku nie jeden się zdziwił. Na 2011 rok, wg. Rock Shox'a budowa tych pokręteł została poprawiona i nie powinny pojawiać sie przypadki zgubień pokręteł. Poza tym to wspomniana nazwa jest inna, a reszta tak samo: bebechy, wygląd, grubość lag.
Jakby coś, to na Allegro stoi wymieniony Boxxer na 2011 o wiele mniej niż np. na rowerowym, z tym że musisz się zdecydować na jedną z półek i jedną sprężynkę, no, ale to nie problem przecież
Chyba to wszystko co wiem...
Pozdro!
P.S. Teraz doszukałem się jeszcze paru gramów (dosłownie paru: +/- 10g) różnicy w wagi, których nie odczujesz więc to nie istotne, no ale, różnica jest.

Sprawa wygląda tak, że w Boxxer'ach z 2010 gubiły sie niektórym pokrętła regulacji. Poprostu, tak były skonstruowane,że pod wpływem drgań luzowały się i przyjeżdżając do domku nie jeden się zdziwił. Na 2011 rok, wg. Rock Shox'a budowa tych pokręteł została poprawiona i nie powinny pojawiać sie przypadki zgubień pokręteł. Poza tym to wspomniana nazwa jest inna, a reszta tak samo: bebechy, wygląd, grubość lag.
Jakby coś, to na Allegro stoi wymieniony Boxxer na 2011 o wiele mniej niż np. na rowerowym, z tym że musisz się zdecydować na jedną z półek i jedną sprężynkę, no, ale to nie problem przecież

Chyba to wszystko co wiem...
Pozdro!
P.S. Teraz doszukałem się jeszcze paru gramów (dosłownie paru: +/- 10g) różnicy w wagi, których nie odczujesz więc to nie istotne, no ale, różnica jest.
;]
Nazbiera sie parenascie częsci cięzszych o te 100g o raczej odczuje... tak więc nie pleć głupot. 100g w amortyzatorze to troche jest, doda airkit i już wogóle miazga...Rasty pisze:P.S. Teraz doszukałem się jeszcze paru gramów (dosłownie paru: +/- 10g) różnicy w wagi, których nie odczujesz więc to nie istotne, no ale, różnica jest.
Edit: Przepraszam bardzo

potwierdzam to z tym pokrętłem, nie jest je tak łatwo wyjąć, niema strachu jezdzic z nim na codzien.
no i dodam ze generalnie wiadomo ze boxxery 2010 lubiły sie tłuc i stukotac lekko bez powodu gdzies na początku skoku, w 2011 nic takiego nie zauwazylem. a testowałem na dwoch sprezynach.
p.s. po co kupowac z allegro i wybierac co sie chce góry w zestawie, jak full zestaw nowke mozna kupic w stanach za 600$
no i dodam ze generalnie wiadomo ze boxxery 2010 lubiły sie tłuc i stukotac lekko bez powodu gdzies na początku skoku, w 2011 nic takiego nie zauwazylem. a testowałem na dwoch sprezynach.
p.s. po co kupowac z allegro i wybierac co sie chce góry w zestawie, jak full zestaw nowke mozna kupic w stanach za 600$
http://kisiell.pinkbike.com/
"Updates for Model Year 2011
• Updated damping featured in World Cup and R2C2 models for increased wheel traction.
• World Cup receives entirely new Solo Air spring for reduced friction and increased durability.
• Updated Maxle Lite DH for additional stiffness and bearing preload.
• New damping adjust knob shapes and detents for increased grip and engineered for ease of use."
i nie narzekać że po angielsku
• Updated damping featured in World Cup and R2C2 models for increased wheel traction.
• World Cup receives entirely new Solo Air spring for reduced friction and increased durability.
• New damping adjust knob shapes and detents for increased grip and engineered for ease of use."
i nie narzekać że po angielsku

-
- Kontakt:
czyli nie liczac oski i pokretel to w RACE tzn RC nic sie nie zmienilo,,,pico931 pisze:
"Updates for Model Year 2011
picul100 te same amory różniące się datą wyprodukowania, wyżej wymienionymi mało istotnymi detalami i ceną. Bardzo dobry marketing robią ludzie sprzedający Boxy 2k11, wciskając naiwniakom że RC2 to nie to samo co Race, to zmieniony amortyzator.
Rajsing 2011 http://www.pinkbike.com/photo/7198816/
gg:1037908
gg:1037908