Bajkopisarz Konrad J. - bikerJG - konradbike - versusss

szymon102
Kontakt:

Bajkopisarz Konrad J. - bikerJG - konradbike - versusss

Post autor: szymon102 »

Witam
Piszę ten temat na prośbę kolegi. Sprawa wygląda następująco:
Dnia 24 września zakupił kpl.hamulców Avid Code (aukcja - http://allegro.pl/avid-code-komplet-180 ... 01639.html ). Pieniądze przelał po kilku dniach. Hamulce dostał niedługo po tym. Wszystko było by ok, gdyby nie krzywa klamka i uszczerbany kawałek metalu wielkości połowy paznokcia. Prócz tego dał spaloną tarczę i nie przysłał adapterów. Po kontakcie z Konradem zaproponował on, że wymieni mu ten hamulec na nowy, całkowicie sprawny. Kolega odesłał hamulec po 2 dniach od dostarczenia kpl. Mijają dni, tygodnie miesiące... Mimo wielu wiadomości sms-owych Konrad rzadko odpisuje, gdy kolega dzwoni - sprzedający nie odbiera po czym tłumaczy się, że: "jestem za granicą na wczasach","nie mogę rozmawiać, oddzwonię później"<--nigdy nie oddzwaniał,"paczka została wysłana przez omyłkę pod inny adres" i wiele innych. Umówili się, że Konrad dopłaci koledze 90zł, wyśle nowa tarcze, adaptery i ten uszkodzony hamulec, który otrzymał na początku. Konrad rzekomo wysłał to wszystko dnia 10 listopada lecz do dziś ani śladu czegokolwiek. Kolega czeka już ok 48 dni i to czekanie już mu się znudziło. Sprawa trafiła do allegro i jeśli hamulca nie dostanie w ciągu kilku dni sprawa trafi również na policję. Z tego co się czyta o Konradzie na tym forum można łatwo wywnioskować jak bardzo odpowiedzialną jest osobą i jak traktuje swoich kontrahentów.
Jeśli ktokolwiek z Was ma z nim jakiś kontakt to bardzo proszę aby mu przypomnieć o tej sprawie bo pewnie dużo ma chłopak na głowie...
z góry dzięki i pozdrawiam
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
easy_rider_1
Kontakt:

Post autor: easy_rider_1 »

szymon102 pisze:Z tego co się czyta o Konradzie na tym forum można łatwo wywnioskować jak bardzo odpowiedzialną jest osobą i jak traktuje swoich kontrahentów.
Skoro kolega to wiedział to po co kupował... (a teraz żal)
Ciekawe czy twój kolega poprosił o lepsze zdjęcia czy kupił kota w worku na podstawie jednego zdjęcia przedmiotu (przypomnę historie pękniętej korby)
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

...osobiście nie miałem styczności ani nic nie kupowałem od tego gościa ale zastanawiałem się na kierownicą która ma na allegro...wysłałem emaila o dodatkowe dokładne foty i do tej pory nic...
nie to nie!może i dobrze że tak wyszło :wink:
Radix
sznib
Kontakt:

Post autor: sznib »

Ja ostatnio kupiłem u niego pedały, aukcja:

http://allegro.pl/pedaly-b-77-idealne-o ... 98748.html

"Witam, do sprzedania uzywane kilka dni pedaly Wollgo B-77, lozyska maszynowe, niski profil, super mocne piny. Pedaly nowe kosztuja ponad 250zl. Stan techniczny idealny, wizualny widac na zdjeciu. Brak luzu etc. Pedaly na zdjeciu sa w blocie, nie rdzy."

- opis przedmiotu. Tak oto wyglądają pedały "uzywane kilka dni":

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jak one były używane kilka dni to ja na trójkołowcu z trąbką jeżdżę. Dodatkowo minimalny luz na obu pedałach, kilka pinów było poluzowanych, tyle jeśli chodzi o "Stan techniczny idealny". Wprawdzie od początku podejrzane mi się wydawało że ktoś sprzedaje kilkudniowe pedały które normalnie chodzą za ok. 200pln za 60, cóż. Na aukcji widac że realfoto zrobione jest tak żeby ukryć wszelkie otarcia i zadrapania. Ze wzgl. na to że stan techniczny jest ok. nie chciało mi się awanturować, odsyłać przedmiotu (i widze że dobrze, bo bym nie miał ani pedałów ani kasy). Pozytywa za tą transakcję na pewno Konrad nie dostanie, myślałem nad tym zeby mu neutrala dać, ale po przeanalizowaniu jego komentarzy widac że za każdego neutrala daje nega, więc nie dość że byłbym poszkodowanym to jeszcze bym za free negatywa zarobił. Tutaj wychodzi "wspaniałość" systemu komentarzy Allegro. Ogólnie nie polecam transakcji z typkiem, u mnie trafia na czarną listę.
casperosensei
Kontakt:

Post autor: casperosensei »

dużo osób wydymal mniej lub bardziej, mnie też :*
GG 381005
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

No i pięknie. Znowu to samo. W tym dziale kilkanaście tematów dotyczy tylko Konrada. Zdjęcia celowo robione tak by ukryć prawdziwy stan. Mam dosyć tego. Konrad nie tłumacz się bo zawsze to jakoś przechodziło. Teraz u mojej osoby przegiołeś pałe.. Jak wół pisze jak nowe.
jestem12314
Kontakt:

Post autor: jestem12314 »

Hmmm.... To ciekawe jakie uszkodzenia ma Jego rama którą licytuje ma allegro ;/ :roll:
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

Uszkodzeń może i nie ma. Bo nie zawsze są problemy z Konradem. Przestało chyba mu się opłacać ciągać sprzęt z usa to teraz łapie okazje na allegro. Masz tutaj "swoją" ramę.I nie przepłać :)

http://allegro.pl/marzocchi-intense-m3- ... 37819.html
Romo
Kontakt:

Post autor: Romo »

Cóż. Mi sprzedał pękniętą korbę, niedawno był temat. Wszyscy twardo bronili tego oszusta bo nie miałem twardych dowodów. Może ten temat otworzy oczy następnym ludziom, którzy będą chcieli coś u niego kupić.
Pozdrawiam
szymon102
Kontakt:

Hellraiser pisze:Skoro kolega to wiedział to po co kupował... (a teraz żal)
Nie wiedział,ponieważ przed zakupem nie mógł porównać danych adresowych bo nie miał do nich dostępu,a na allegro posługuje się teraz innym,nowym nickiem.

W innym temacie http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... &start=114 ,Konrad pisał tak:
BikerJG pisze:jednak nigdy nie oszukalem NIKOGO, zawsze przyjmuje zwrot, czy to podstawny czy bezpodstawny, mysle tez ze moja zla opinie jest tw przez ludzi kt maja mnie za jakas konkurencje? nie lubia? nie wiem, ale wiekszosc zarzutow skierowane jest od osob ktore nigdy nic odemnie nie kupily, slyszaly cos o mnie, lub myslaly ze bylo inaczej.
Więc może wyjaśnisz Konrad tu na forum jak wygląda ta sprawa z hamulcami?
Znowu nie twoja wina? Co znowu za nieporozumienie wystąpiło,że kolega do dziś nie ma hamulców z nie twojej winy?
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

szymon102 Z hamulcem przyznaje sie w 100% do bledu, klamka byla uszczerbiona, lecz w miejscu ktore przeoiczylem. Hamulec zostal wyslany do chlopaka w piatek, zwlekalem z wysylka bo serwisant ze znajoego sklepu obiecal mi inna klamke. Powinienem dostac za ta sprwe niezle baty, i NAPRAWDE nalezy mi sie, i szczerze za to przepraszam, kolega oprocz hamulca dostal maly prezent za cale zajscie i mam nadzieje ze koniec z koncem bedzie w miare zadowolony.

sznib Dodalem real zdjecia w aukcji, kupiles pedaly za 50zl, jesli cos jest nie tak poprostu mi je odeslij, nie maja najmniejszego luzu czy zgrzytu. Mylem je zaraz przed zrobieniem zdjec dlatego ze byly uwalone, i jak bym zrobil takie zdjecia wogole nie bylo by ich widac. Zadne piny nie sa poluzowane i pedaly nie maja luzu bo to sprawdzalem i wiem na 100%, daj mi znac to w ciagu 5 min zrobie ci przelew i odeslesz pedaly, w ten sposob nie bedziesz wydymany.

KaczorAC1 Nei znasz kwoty za jaka kupilem rower, poza tym sprzet zabralem dla kol i innych dupereli bo wiedzialem ze wyjda tanio.

Sytuacja z tego tematu jest w 100% prawdziwa, nie ma w niej jednego klamstwa i staram sie ja naprawic.

Pozdro
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

sznib, jeśli to było kilka dni w błocie, to mogły wyglądać dużo gorzej... Btw. co dostaniesz lepszego za 60zł, tak realnie? :wink:
szymon102
Kontakt:

BikerJG pisze:Hamulec zostal wyslany do chlopaka w piatek
Mam nadzieję ze tym razem nie wciskasz znowu kolejnego kitu i przesyłka dojdzie na czas.
Poczekamy,zobaczymy.
sznib
Kontakt:

Post autor: sznib »

Tak ogólnie to jaz za 60pln to myślę że zakup ok, dlatego, jak pisałem, nie napisałem o zwrot itp. bo wygląd rybka, ważne że technicznie ok. Kilka pinów luźnych było, ale dokręciłem i już nie są, i luzy też są, ale minimalne, nieważne. Ważne to że z opisu aukcji mozna by wywnioskować że oferowany produkt jest prawie nowy, w idealnym stanie, tak 5+ w skali szkolnej. Tymczasem w rzeczywistości to stan techniczny można by ocenić na 4-5, wizualny na 3 może.
Cena 60pln za te pedały w takim stanie jakie są była nawet ok, więc po co było pisać bajki ze są w super stanie? Tak więc pedały sobie zostawiam, ale Konrad, jeśli chcesz być fair w stosunku do swoich przyszłych kontrahentów to opisy rób zgodnie z rzeczywistością.
easy_rider_1
Kontakt:

Post autor: easy_rider_1 »

BikerJG To nie jest Twoja pierwsza wtopa, ogarnij się bo jeszcze kilka takich akcji i nie sprzedasz pudełka zapałek.

Fair Play
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

sznib mam nadzieje ze bedziesz zadowolony z pedalow, jako ciekawostka powiem ci ze pedaly to nie wellgo jak w aukcji tylko KTM, moze troche niedokladnie opisalem ich stan, mianowicie chodzi mi o efekt wizualny, ale technicznie sa naprawde super, tak czy inaczej mam nadzieje ze beda sie sprawowac.

Hellraiser Wiem ze nie pierwsza, zapewne tez nie ostatnia, ale naprawde kiedy sprzedaje sie naprawde duzo, bo branza rowerowa to nie moja jedyna mozna popelnic blad, tutaj przepraszam i naprawde wiem ze zachowalem sie zle, i ze byla to tylko moja wina. Co do tego czy ktos bedzie kupowa czy nie, powiem tyle, nie uszukujmy sie, ceny zawsze robie nieporownywalnie nizsze do konkurencji, kazdy sprzet jaki sprzedaje ZAWSZE mozna odebrac osobiscie lub odeslac po zakupie jesli jest ku temu powod.

Caly czas staram sie poprawic jakosc caloksztaltu tranzakcji, zajmuje sie 10 sprawami na raz, stad czasem wychodza babole. Nie chodzi mi o to zeby sie wytlumaczyc, poprostu postatram sie to zmienic, np dzisiaj dodam dobre zdjecia do kazdej z moich aukcji.

Dla was to ze tematow o mnie bylo sporo jest jasne - oszust, lecz wysylam dziennie okolo 5-10 paczek, do polski i za granice, nie mozna mnie traktowac jak prywatnego uzytkownika, tylko kogos komu przez lapy przechodzi masa sprzetu, a czasmi na tym forum jestem traktowany jak ktos kto raz na jakis czas cos wystawi.

KaczorAC1 co do twoich sugesti na temat tego ze kupuje w polsce, mylisz sie, sciagam caly czas kilka paczek miesiecznie z usa, chin i canady, ale nie slyszysz o tym bo jest to sprzet na zime, sprzet wspinaczkowy, kaski i akcesoria bokserskie itd. Ta M3 kupilem dla osprzetu, wiedzialem ze wyjdzie tanio wiec dlaczego mialem nie kupic.

Peace!
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

BikerJG pisze: jako ciekawostka powiem ci ze pedaly to nie wellgo jak w aukcji tylko KTM
:|
Cza.Ha
Kontakt:

Post autor: Cza.Ha »

oj musze zacząc zwracać uwage na sprzedajacuch z JG, żeby przypadkiem nie trafić na Ciebie BikerJG
0gór
Kontakt:

Post autor: 0gór »

skoro wyslal 10 listopada to poczekac musisz 14 dni roboczych bo moze to wina poczty ;) czyli jak nie dojdzie do 1-go grudnia to cos moze byc nie tak :)

pozdrawiam
ODPOWIEDZ