Sprezyna Ti do Vivid'a 5.1 i do 888 RC3
Sprezyna Ti do Vivid'a 5.1 i do 888 RC3
Siema chcialbym zainwestowac w sprezyny. Jedna do RS Vivid 5.1 222mm, a druga do 888 RC3 z 2008r. Pierwsze pytanie jest takie. Czy wogole sie oplaca inwestowac w sprezyny bo to nie jest az tak maly wydatek z tego co sie orietuje. Czy zwieksza to czulosc amortyzatora i dampera ? Gdzie takie sprezyny moge dostac? Poszukuje miekkiej sprezyny do 888 ( mam twarda i przy mojej wadze ciezko chodza ;/ ) i sprezyny ok.350 - 400 lbs do Vivida. Pozdrawiam.
Miękka stalowa sprężyna do marzo kosztuje około 130zł w Gregorio, już nie pamiętam. Tytanowa sprężyna do amortyzatora jest dłuższa od stalowej, do tego nie ma jej w wersji miękkiej - tylko średnia i twarda. Waga pozostaje ta sama przy wersji normalnej jak i wc.
Sprawdzałem na 2 888rc3 wc i moje 888rc3 czyli zwykłe po dobrym serwisie działają lepiej (płynniej)
Sprawdzałem na 2 888rc3 wc i moje 888rc3 czyli zwykłe po dobrym serwisie działają lepiej (płynniej)
Foxdhx na prace sprezyny ti wpływaja raczej teoretycznie niz praktycznie. Jak chcesz zbić wage w rc3 08 to moze sprezyna protone? Zbijesz wiecej a jest tansza niz sprezyny do amorów marza, które maja nienormalne ceny.
Co do tyłu to szukaj uzywki. 350tke czy 400tke w 222 powinieneś łatwo znaleść. Oplaca sie inwestowac moim zdaniem jak masz okazje, po katalogowych cenach, szczegolnie dla mniejszych damperów jak 222 to troche przesada
Zostaje ci jeszcze opcja - sprzedać vivida i kupic duelera ze sprezyna ti pod twoja wage. 380$ 350tka i 400tka z damperem kosztuje.
Co do tyłu to szukaj uzywki. 350tke czy 400tke w 222 powinieneś łatwo znaleść. Oplaca sie inwestowac moim zdaniem jak masz okazje, po katalogowych cenach, szczegolnie dla mniejszych damperów jak 222 to troche przesada

Zostaje ci jeszcze opcja - sprzedać vivida i kupic duelera ze sprezyna ti pod twoja wage. 380$ 350tka i 400tka z damperem kosztuje.
Foxdhx jak masz za twarda sprezyne to musisz kupic bardziej miekka. Tytan czy stal to bez róznicy. Ti sie nie kupuje dla czułosci. Róznice poczujesz jak jezdzisz bez tłumienia to moze na pierdolach ale w trakcie jazdy to jest niewyczuwalne. Ja przynajmniej na tyle nie czuje róznicy. Ti dla Placebo sobie odpusc.