Rozkręcał kiedyś ktoś Axona e-lo?

bloszek
Kontakt:

Rozkręcał kiedyś ktoś Axona e-lo?

Post autor: bloszek »

Witam rozkręcał ktoś kiedyś axona e-lo. Ja chce go rozkręcić doszczęnie tzn chodzi mi głównie o komorę powietrzną ponieważ ucieka mi powietrze i nie wiem co z tym zrobić :[. Górny kapsel uszczelniony loctitem 243 cała obudowa wętyla też nowy wkład wętyla również. Nie wiem co mogę jeszcze zrobić abu mi powietrze nie uciekało. Nie ucieka ono tak że napompuje i od razu jest psssssst i nie ma . Po jaimś czsie się zmniejsza się zmniejsza i schodzi do 0. Nie wiem jak mogę to naprawić. HELP ME PLEASE :P

Dzięka za wszystkie rady
Adi1988
Kontakt:

Post autor: Adi1988 »

ja mam dokladnie to samo i nie wiem co z nim zrobic...zamierzam go zmienic jak najszybciej po prostu o ile bedzie kasa...bo juz mam go dosc...
Adi1988
Kontakt:

Post autor: Adi1988 »

ja mam dokladnie to samo i nie wiem co z nim zrobic...zamierzam go zmienic jak najszybciej po prostu o ile bedzie kasa...bo juz mam go dosc...
bloszek
Kontakt:

no ja mam zamiar siez nim pobawić jeszce.
Po primo chce zmienić uszczelki Secundo rozkręcić całego :]
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
haker11
Kontakt:

Post autor: haker11 »

kurde tez mam tego amorka ale dopiero 2tyg.
I z tego co czytam to boje sie zeby mi sie cos takiego nie stalo.
Ale mysle ze jak by mi sie to stalo to mi wymienia to bo amorka mam na gwarancji 2 lata.
A mam pytanko jak wy to zrobiliscie ze wam schodzi to powietrze. Czy byla gleba czy co??
Mine Fahhrad:
http://tnij.com/TPP
Street - only for fun!
haker11
Kontakt:

a i jeszcze mam jedno pytanko gdy przekrecam pokretlo ktorym zmienia sie tlumienie lub blokuje amorka to czemu mi odkrea sie ta sruba co trzyma to pokretlo??
Mine Fahhrad:
Street - only for fun!
haker11
Kontakt:

A jezeli ktos jest chetny to mam caly opis amorka od strony wewnetrznej.
Jest to foto wraz z opisem.
Piszcie na darexde@wp.pl
Mine Fahhrad:
Street - only for fun!
robert.kula
Kontakt:

Post autor: robert.kula »

Po tym co przeczytałem wyżej zastanawiam sie czy mój amortyzator to AXON E-LO, ponieważ ja niemam takich problemów a jeżdżę na nim od kwietnia.
Cała dokumentacja o amortyzatorze łącznie z dokładnym rysunkiem w formacie .pdf jest na stronie:
http://www.srsuntour-cycling.com/techsp ... 00555a2af2
pozatym za tę kasę nie można wymagać jakości Rock Shox, ponadto zamiast powietrza można włożyć sprężynę.
ZONK
Kontakt:

Post autor: ZONK »

dla mnie nazwa LOCTITE kojarzy sie tylko jedna rzecza....
jesli Ty tym chciales uszczelnic COS (cokolwiek) to zycze powodzenia
.................sasasasasasasasa.............................lol2
głupota nie boli...głupota kosztuje !...lecz prawda juz może zaboleć...!
bloszek
Kontakt:

Zonk a co masz do loctite??
Przeca to jest zaje... preparat. Jest to uszczelniacz w płynie ja mam akurat taki że jest demontowalny jeśli miałeś na myśli coś innego to napisz co.
Używam go np do uszczelniania układów hydraulicznych trzyma zajeb....:]
To jest preparat mieszający się ze wszystekiego rodzaju olejami uszczelek nie powinien zrzerać.

Do Robert.kula. Jak sprężynę mozna tam włożyć jeśli tak to jaką i czy próbowałeś tego??

Do hakera11 u mnie normalnie schodzi gleby nie było. Kupiłem dwa dni pojeździłem i był mięciutki jak kaczuszka. Na gwarancje nie mam co go oddawać bo by go napompowali zostawili na 5 min i by powiedzieli że trzyma powietrze :/ A to by mnie kosztowało z jakie 40 zł. A pozatym to mam już chyba po gwarancji bo rozkręcałem ten górny kapsel co trzyma cały wentyl.

A co do tego opisu wnętrza masz to po polsku?? Bo nie bardzo czaje niektóre nazwy :-).
Ja jedynie mogę domniemywać że diabeł mi siedzi gdzieś w środku amora a nie w tym górnym kapslu. Bo wymieniłem nawet wkład wętyla na nowy. Także daje 60 % że to nie góra tylko coś w środku mi puszcza.

A może ktoś wie gdzie mogę kupić smar do Suntora??Albo czy jakiś taki zwykły np. do RST może być. Oni coś piszą o teflonowym bla bla bla gdzie coś takiego mogę kupić bo u mnie w mieścinie nic nie ma

Pozdro 4 all :]
bloszek
Kontakt:

Dziś rozkręciłem całego axonika.
Zmieniłem wszystkie jakie się tylko dało uszczelki od komory powietrznej. Zapowiada się obiecująco nie zapeszając :]

Jak wam ucieka powietrze rada: KUPTA SE NOWE USZCZELKI (CHIBA FACHOWA NAZWA SIMERINGI?). KOSZT około 60 gr. Jak już to kupujcie najszersze i najgrubsze jakie da radę. Najszersze chodzi mi o przekrój uszelki :]. Jak do tego dobrze nasmarujecie to powinno trzymać jak ta lala :]
bloszek
Kontakt:

[b]Adi1988[/b]
Jak chcesz żeby nie uciekało zmien uszczelki!! Te co trzymają ten w środku tłok co się rusza
ODPOWIEDZ