Problem Domain 302 U-Turn
Problem Domain 302 U-Turn
Posiadam bardzo nietypowy problem z amortyzatorem Domain 302 U-Turn 160mm bez Motion Control. A mianowicie amortyzator działa jak powinien niedawno był serwisowany w poszukiwaniu usterki jednak okazało się, że w tym amortyzatorze jest luz na sterówce i to dosyć spory. Podczas pracy amortyzatora dźwięk jest straszny (jak by miał się zaraz rozlecieć) ale w środku w amortyzatorze wszystko jest w 100% sprawne tylko problem jest z tą sterówką. I mam do was pytanie czy coś można z tym zrobić ? i jaki był by mniej więcej koszt takiej naprawy? ;(
http://bikeboard.pl/index.php?d=nowosci ... =11&r=2008
sprawdź czy czasem nie ma to związku z serią wadliwych sterówek.
sprawdź czy czasem nie ma to związku z serią wadliwych sterówek.
Dziękuje wam za pomoc, niestety moje obawy się potwierdziły amortyzator jest z wadliwej serii mój nr. "13T8......". Najgorsze jest to że nie mam na niego gwarancji a ni nic, no popytam w harfie może coś zaradzą. Pewnie cena będzie kosmiczna.
W ostateczności mógłbym go sprzedać z uszkodzoną sterówką jak sądzicie ile jest wart ? wszystko jest sprawne tylko ta sterówka jest game over.
Edit : Dzwoniłem do harfy, jedyna możliwość to wymiana na golenie górne z aluminiową sterówką. Koszt ~1000zł
. A więc po amorku 
Ponawiam pytanie:
W ostateczności mógłbym go sprzedać z uszkodzoną sterówką jak sądzicie ile jest wart ? wszystko jest sprawne tylko ta sterówka jest game over.
Edit : Dzwoniłem do harfy, jedyna możliwość to wymiana na golenie górne z aluminiową sterówką. Koszt ~1000zł

Ponawiam pytanie:
Ja Ci powiem tak, mam już dosyć tego amorka (w sensie że już nie bd w niego pakował siana). Chce go spróbować sprzedać jak najkorzystniej w takim stanie jakim jest myślę, że ktoś by się na niego pokusił bo wszystko jest sprawne oprócz tej sterówki.
1. Dlatego pytam ile jest warty, oczywiście z ośką qr20 w bdb stanie .
2.Co byście zrobili na moim miejscu ?
1. Dlatego pytam ile jest warty, oczywiście z ośką qr20 w bdb stanie .
2.Co byście zrobili na moim miejscu ?
Spróbuj wkręcić sruby przez korone do sterówki. Bedziesz musiał wywiercić i nagwintowac niewielkie otwory w koronie ( ale i tak w tym stanie jest to złom ) . Jesli uda sie wyjąć sterówke całkiem z korony , to przed skreceniem srubami sklej to razem jakimś porządnym klejem.
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
Też rozważałem wyjęcie i sklejenie ale:
- jest to wciskane prasą
- idą tam b duże obciążenia i klej po jakimś czasie puści
- śrubki, hm... jakoś nie wyobrażam sobie jazdy na tak ztuningowanym amorku
- po takich operacjach raczej nie będę w stanie zaufać amorkowi podczas jazdy a więc raczej odpada bo w końcu chodzi tu o moje zdrowie
Ponawiam pytanko:
Ile może być warty mój amorek ?
- jest to wciskane prasą
- idą tam b duże obciążenia i klej po jakimś czasie puści
- śrubki, hm... jakoś nie wyobrażam sobie jazdy na tak ztuningowanym amorku
- po takich operacjach raczej nie będę w stanie zaufać amorkowi podczas jazdy a więc raczej odpada bo w końcu chodzi tu o moje zdrowie
Ponawiam pytanko:
Ile może być warty mój amorek ?
hmmmm troche dziwne że była akcja z tymi wadliwymi sterówkami i nie chcą ci wymienić bo nie masz gwarancji (2 lata w rs jest)? wg. mnie wystarczyłby ci tylko dokument kupna amorka w końcu to rs dowalił.
Tak w ogóle ;D ja mam 318 u-turna z cieknącym, lekko pękniętym dołem (przy śrubie), zastanawiam się ciągle czy wymieniać golenie dolne czy naprawić metodami swoimi ;D. Jakbyś chciał sprzedawać to odezwij się do mnie na gg 1862761 jakbyś dał dość niską cenę za sam dół to bym się zastanowił nad kupnem
.
Ale pewnie wolisz sprzedać cały.
Tak w ogóle ;D ja mam 318 u-turna z cieknącym, lekko pękniętym dołem (przy śrubie), zastanawiam się ciągle czy wymieniać golenie dolne czy naprawić metodami swoimi ;D. Jakbyś chciał sprzedawać to odezwij się do mnie na gg 1862761 jakbyś dał dość niską cenę za sam dół to bym się zastanowił nad kupnem

Ale pewnie wolisz sprzedać cały.
Filiks napisz do centrali RS w Europie. Napisz na forach MTBR - zawsze jest szansa ze Ci to wymienia skoro puscili wadliwa seria. Nie piszę tego bez podstaw. Znam kilka przypadków że udało się załatwic podobne sprawy.
http://www.sram.com/contact
Z polskimi dystrybutrami to można załatwaić tylko jedna sprawę - jak chcesz coś kupić.
http://www.sram.com/contact
Z polskimi dystrybutrami to można załatwaić tylko jedna sprawę - jak chcesz coś kupić.