Zbroja Fox racing

zetek
Kontakt:

Zbroja Fox racing

Post autor: zetek »

Co myślicie o tej zbroi: http://allegro.pl/zbroja-fox-nowa-i1329654501.html
Cena jakoś dziwnie niska, dlatego się pytam.
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

Bo to jest utika z naklejkami foxa. Ot cena utiki.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
kuciek40i4
Kontakt:

Post autor: kuciek40i4 »

michalnz to nie jest Utika.

W sumie cena tych Foxów zawsze była niska. :) Nie jest wygodna, ale za te pieniądze cieżko kupić coś lepszego.
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

Dobra, nie jest. Ale wszystkie pady są identyczne, buzer identyczny, paski dokładnie takie same. Nalepki inne to jest różnica. Pozdro
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
kuciek40i4
Kontakt:

Post autor: kuciek40i4 »

Fakt- kształt może i ten sam, ale inny plastik :) Co przy takich rzeczach jak zbroja ma dosyć duże znaczenie. Fox ma twardsze plastiki. :wink:
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

nawet mogę recenzję przedstawić, bo sam zakupiłem i uzytkowałem przez 3/4 sezonu.
Wiec ja mam ok 180 wzrostu i mam L. troszeczkę przykrótka koszuleczka, ale ochronki w sam raz. Pas biodrowy dobrze trzyma, regulacje działają. Całkiem wygodna, pianka eva pod ochraniaczami czyni je miękkimi i przy glebach nie boli. Pocenie się jak w każdej zbroi, zaletą jest odpinany żółw. Ogólnie to polecam, bo w miare wygodna, spełniająca zadanie, względnie przewiewna i za zajebista cenę. No i ten lans liskiem na ramieniu :P
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

boogiel pisze: No i ten lans liskiem na ramieniu :P
Zapomniałeś dodać , że Twoja strasznie cuchnie :D
boogiel
Kontakt:

Ty mi do szafy nie zagladaj, jak w innym pokoju siedzę :D Wyprałem ostatnio :) ale moja to kwiatkami pachnie w porównaniu do Twojej od dartmoora :P
mitoza-mejoza
Kontakt:

Post autor: mitoza-mejoza »

Też mam taką zbrojkę. Pech chciał , że nadszedł koniec sezonu i nie było jak jej przetestować... W kazdym razie i na Snowboard się przyda :D

A teraz pytanie : To , że zółw odpinany dobrze wiem, ale czy można samego zółwia zamontować na plecach ? Chyba nie bo brak szelek na ramiona.... może ma ktoś jakiś patent ?
Heksa_chloro_cykloheksan
boogiel
Kontakt:

Lajtowo sie da, przypinasz na pasie biodrowym i zakładasz koszulke- nie powinno sie zbyt ruszać. Cóz, to jest element zbroi na rower, nie żółwia na narty/snowboard więc nie wymagajmy szelek :D
mitoza-mejoza
Kontakt:

W sumie na Deche to bym zakładał cała zbroje i nie bawiłbym się w odczepianie. Co innego jest jeśli stworzymy hybrydę z rowery, 40 stopni temp. powietrza i dużej wilgotności.... wtedy wolałbym jednak w bardziej ,, bezpiecznym" terenie korzystać z samego zółwia ;)

A wracając do samej konstrukcji zbroi, jeśli ktoś ma dość szerokie barki/ ramiona to muszę przyznać , że tak na siłę wchodzą te protektory barków...

Wypada przemyśleć zawsze rozmiar większy ..... o dziwo aż tak dużych różnic w obszerności koszulo-siatki nie ma
Heksa_chloro_cykloheksan
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

mitoza-mejoza pisze:A wracając do samej konstrukcji zbroi, jeśli ktoś ma dość szerokie barki/ ramiona to muszę przyznać , że tak na siłę wchodzą te protektory barków...
Prawda. Mam 190 i śmigałem w L-ce. Na barach mi się zbroja przesuwała i całe rękawy były za krótkie przez co ochraniacze na łokciach też mi się przesuwały :/ A z kolei na klacie jest strasznie szeroka :P
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

To cudo to albo podróba albo bardzo stara zbroja Foxa ( już trochę na rynku jest ich nowa zbroja,a tak przez kilka lat był tylko Launch)
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
mitoza-mejoza
Kontakt:

Vin_OSW pisze:ałe rękawy były za krótkie przez co ochraniacze na łokciach też mi się przesuwały :/
Ja doszedłem do innego wniosku , że te rękawy po prostu maja być krótsze ( taki krój czy coś ) Bo jak mam koniec rękawów tak 2-3 cm za nadgarstkiem to protektory łokciowe są w dobrym miejscu . A te 2-3 cm to już chyab nieco za dużo na określenie ,,przykrótkie" ;)
Heksa_chloro_cykloheksan
ODPOWIEDZ