Komediopisarz BikerJG - kondarbike - najnowsze wieści !

tobo
Kontakt:

Post autor: tobo »

matekozak pisze:ładna spinka panuje na tym forum Rozumiem żebyś się mógł denerwować gdyby ci posłał kilo ziemniaków, kupiłeś sobie pedały za pół darmo i jeszcze się nie podoba. ja też parę razy u niego kupowałem, ale jak zadzwoniłem zawsze odebrał telefon i wyjaśnił sprawę. Raz mi może paczka szła trochę dłużej niż normalnie idą paczki priorytetem ale zawsze dostałem to co było napisane na aukcji.
No to widzę, że niezbyt wiele rozumiesz W TEJ SPRAWIE.
Chodzi o ZASADY - wiem, dziś pojęcie już wymierające.
Chodzi o niesłuszne obrobienie mi dupy, na allegro, negatywnym komentarzem, na forach gdzie wyszedlem na chama, cwaniaka i ciotę.
Chodzi o to że nasz Sprzedawca przyznał ostatecznie że dał tyłka na całej linii.
Chodzi o to że on skupił się na MNIE a ja na sprawie.
I ostatecznie chodzi o to że to ktoś kto od dawna ma problem z realizacją tego o czym zapewnia.

Ja tego nie trawię.
.proXof
Kontakt:

Post autor: .proXof »

SeraaX pisze:Mam pytanie, BikerJG korzysta teraz tylko z konta allegro "konradbike", czy może jakiegoś jeszcze?
spokojnie jak ma to się dowiemy za niedługo :P

Ludzie dajcie sobie na luz, forum to nie piaskownica. Ile wy macie lat? 5,6 czy 10? Tak się niektórzy z was zachowują, no szkoda że tak jest. Dla mnie sprawa jest prosta: BikerJG jest dla mnie niepewnym sprzedającym i dlatego nic nie kupie. Równocześnie nie obrzucam go błotem, ani nie pochwalę za to zachowanie w tej kwestii pozostanę neutralny.
KaczorAC1 pisze:Dziwi mnie fakt że nikt jeszcze się nie pofatygował z informacją do Urzędu Skarbowego. W końcu na kogoś takiego trafisz , bo myślę że dochód masz nie mały , a i podatków nie odprowadzasz.
Myślę że jeden z nie zadowolonych kupujących u BikerJG zastanowi się teraz nad tym, lub też jest jeszcze inna opcja, że nie chcą być aż tacy chamscy. W każdym bądź razie szerokości życzę.
tobo
Kontakt:

Sprawę zamykam.
Efekt osiągnięty jest zaskakujący w porównaniu do tego co chciałem osiągnąć.

Kto zdecydował się zrezygnować z zakupu u tego allegrowicza - dobrze zrobił.
Kto po przeczytaniu tego tematu będzie pamiętał by omijać mojego sprzedawcę z daleka - oszczędzi sobie przyszłych stresów.

Anulowałem komentarze, uznając że to najlepsze rozwiązanie.
Każdy może mieć swój "pierwszy raz", pierwszy negatyw, ostatecznie nie jestem wybrańcem losu :)

Amen.

Temat niech sobie żyje dalszym żywotem, może ktoś dorzuci.
mat13por
Kontakt:

Post autor: mat13por »

A ja podejrzewam, że na pewno pewna część z Was mając na głowie tyle towaru co BikerJG, tyle sprzedanego towaru co BikerJG to też zdażały by się Wam wpadki. Może raz większe, raz mniejsze, ale na pewno by się zdarzały.

Tego ile towaru sprzedaje bez problemów nikt nie widzi, tylko On sam. Jeżeli na prawdę handluje taką ilością towaru co pisał, i ogarnia to w takim stopniu jakim ogarnia to mam do niego szacunek. Mi też, zdażają się się przesuwy wysyłki o 2tyg bo mam czasami tyle na głowie, że po prostu nie mam czasu jechać na pocztę i wysłać paczki (szkoła, praca, treningi), ale o wszystkim informuję kupujacych ( ewidentnie nie mam ich tyle co BikerJG). Zastrzegłem sobie wysyłkę towaru do 10dni roboczych od wpłaty i jeżeli komuś te warunki nie odpowiadają to niech nie licytuje.

Jeżeli komuś coś nie pasuje to z tego co czytałem BikerJG przyjmuje zwroty, bo wie że w tej cenie i tak to sprzeda. Wg mnie ma po prostu luźne podejście do sprawy... Może troche za luźne, bo mógł by się trochę bardziej zorganizować i większości spraw by nie było...

KP miał kilka spraw o których nie wiem, ale nie interesuje mnie to. Chce to niech handluje sprzętem, ktoś nie chce to niech u niego nie kupuje. Jego nick na allegro znacie, jeżeli ktoś będzie przezorny to na pewno przed zakupem znajdzie ten temat i pomyśli czy na pewno chce u niego kupić.

Ja kupiłem swego czasu kierownice u kol. BikerJG w pon, a paczka była u mnie w czw razem z księgowaniem przelewu, wiec nie mam mu nic do zarzucenia. I jeżeli przyjdzie mi skorzystać z jego usług ponownie, to mam nadzieję, że podejdzie równie profesjonalnie jak poprzednio.

BikerJG życze trochę więcej organizacji i profesjonalniejszego podejścia :)

Tyle w temacie, pzdr

ps. nie jest to żadna reklama, BikerJG nie znam osobiście, więc bez podtekstów.
KTM_81
Kontakt:

Post autor: KTM_81 »

mat13por tak sie sklada ze prowadze sprzedaz w necie i czasami wychodzi 50 paczek dziennie i nie mow mi ze sie tego nie da ogarnąc. Wystarczy zakasac rekawy i zapieprzac a nie zaden szacunek bo jezeli ktos decyduje sie tak zarabiac to niech to robi dobrze a nie gra w gumki. Po drugie przy takiej ilosci paczek podpisuje sie umowe z kurierem i sami przyjezdzaja po paczuszki. Tak wiec niech nikt nie pisze glupot - jeszcze pomnik mu wystawmy bo on ma pare paczek dziennie do wyslania. Zycie to nie bajka a jak ktos nie dorosl to niech sobie uprawia ogorki na balkonie sorry ale nie lubie dziadostwa i mentalnosci ze jakos to bedzie.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

mat13por pracuje w firmie ktora posiada miedzy innymi sklep internetowy,ktory ja ogarniam-nie opowiadaj mi tu takich rzeczy ;).jak sprzedaje tyle ze przestaje ogarniac to albo niech ogranczy sprzedaz albo niech zatrudni kogos do pomocy.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
tien_wang
Kontakt:

Post autor: tien_wang »

Panowie,bez przesady,bo jak na 2,5roku na allegro 250 to wcale nieduzo transakcji i zatrzesienia z towarem nie ma.Moja sasiadka wiecej wysyla w miesiacu,sama ogarnia handel i produkcje i nie ma zadnych negatywow.Dla chcacego nic trudnego,albo sie podchodzi profesjonalnie do klientow albo zwalnia branze innym i tyle w tym temacie.
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

tien_wang

1. 277 komentarzy.. wyswietla sie 240 bo sporo osob wraca na moje aukcje a bez wzgledu ile przedmiotow kupi dany czlowiek jego komentarze zawsze licza sie w punktacji jako 1

2. moje konto ktore jest aktywne od 5 miesiecy (wczesniej bylo zawieszone bo nie mialem 18 lat) zdobylo w ciagu tych 5 MIESIECY ponad 150 komentarzy, do tego za 50-80 tranzakcji kupujacy poprostu nie wystawili komentarza.

3. 40% moich sprzedazy jest sprzedaza poza allegro, ludzie dzwonia i wplacaja kase i nawet nie wiedza co mam na allegro.

4. Zakonczmy juz ten durny temat, piotrex gdybym mial wysylac prezerwatywy jak ty a nie sprzet rowerowy za spora kase ktory trzeba dobrze zapakowac, nie ma sie opakowan firmowych etc moze nie mial bym poslizgow, zreszta nie o nich tu mowa, po powodem dostarczenia pedalow za pozno byla pomylka.

KTM_81 co innego jak pracujesz dla kogos a co innego jak jestes szefem sam dla siebie, uszczysz sie i pracujesz, a nie siedzisz od 8 do 16 gdy patrza ci na rece i musisz zapie****** jak chinczyk zeby cie nie wylali.

Ja juz sie tutaj nie wypowiem.

Pozdro!
piotrex
Kontakt:

BikerJG pisze:4. Zakonczmy juz ten durny temat, piotrex gdybym mial wysylac prezerwatywy jak ty a nie sprzet rowerowy
hahahaha,nie myslalem ze to tu napisze,ale powiem prosto: zalosny kmiot z Ciebie :D.
Moge handlowac prezerwatywami,guzikami,kabelkami do komorek albo zegarkami wartymi tyle co Twoj rower.Wazne jest tylko to,ze i kupujacy i ja jestesmy zadowoleni.
W Twoim przypadku raczej tak nie jest.
BikerJG pisze:Ja juz sie tutaj nie wypowiem.
jak dalej bedziesz takie argumenty wysuwal to zadbam o to zeby faktycznie tak bylo ;).
kasprzak
Kontakt:

Post autor: kasprzak »

BikerJG pisze:1. 277 komentarzy.. wyswietla sie 240 bo sporo osob wraca na moje aukcje a bez wzgledu ile przedmiotow kupi dany czlowiek jego komentarze zawsze licza sie w punktacji jako 1
BikerJG pisze:2. moje konto ktore jest aktywne od 5 miesiecy (wczesniej bylo zawieszone bo nie mialem 18 lat) zdobylo w ciagu tych 5 MIESIECY ponad 150 komentarzy, do tego za 50-80 tranzakcji kupujacy poprostu nie wystawili komentarza.

Nawet jeśli w okresie 5 miesięcy miałbyś do wysłania 500 paczek, to nie jest to suma z księżyca, bo nie biorąc pod uwagę sobót i niedziel, masz do wysłania średnio 5 paczek dziennie.

BikerJG pisze:Ja juz sie tutaj nie wypowiem.
Nie wytrzymasz :)

BikerJG pisze:4. Zakonczmy juz ten durny temat, piotrex gdybym mial wysylac prezerwatywy jak ty a nie sprzet rowerowy za spora kase ktory trzeba dobrze zapakowac, nie ma sie opakowan firmowych etc moze nie mial bym poslizgow, zreszta nie o nich tu mowa, po powodem dostarczenia pedalow za pozno byla pomylka.
Wydaje mi się że tak samo części rowerowe jak i wspomniane prezerwatywy trzeba odpowiednio zabezpieczyć.

BikerJG pisze:KTM_81 co innego jak pracujesz dla kogos a co innego jak jestes szefem sam dla siebie, uszczysz sie i pracujesz, a nie siedzisz od 8 do 16 gdy patrza ci na rece i musisz zapie****** jak chinczyk zeby cie nie wylali.
No tak masz racje! Przecież jak szefujesz sam sobie, to możesz robić ludzi w buca, bo nikt cie za to nie wywali!

BikerJG pisze:siedzisz od 8 do 16 gdy patrza ci na rece i musisz zapie****** jak chinczyk zeby cie nie wylali.
To musiałeś mieć fajnego pracodawce, że masz takie przeżycia :)

piotrex pisze:hahahaha,nie myslalem ze to tu napisze,ale powiem prosto: zalosny kmiot z Ciebie :D .
piotrex - piona!

aaa
BikerJG - pamiętaj nie mam nic do ciebie, ale nie mogę zrozumieć twoich słabych argumentów..
wystarczy napisać prosto : ,,robię ludzi w hu*a, przepraszam ale inaczej nie umiem"
[url=http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=16350529/]good stuff[/url]
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

piotrex ty jestes kmiot, nie masz pojecia czym sie zajmuje i na jaka skale. Powiedz w jakiej WIELKIEJ FIRMIE zajmujesz sie wysylkami. Poza tym miales kontakt tylko z kilkoma idiotami ktorzy robia z igly widly, bo taka jest prawda i kazdy czlowiek przy zdrowych zmyslach to zrozumie.

kasprzak masz racje nie wytrzymam :) Nie robie ludzi w *****, bo jeszcze nikt nie zostal przezemnie oszukany, jesli udowodnisz przyznam racje, do tej pory KAZDY DOSTAL TO CO ZAMOWIL, i tak pozostanie, a to ze wyszly kilka razy jaies opoznienia jest raczej zrozumiale i zdarza sie kazdemu, co innego jak jakis ****** wmawia mi ze wyslalem mu polamana korbe 2 miesiace po zakupie ;)
piotrex
Kontakt:

BikerJG pisze:piotrex ty jestes kmiot,
skoro ja jestem kmiot,to dlaczego Ty sprowadziles ten temat na tor ktorym aktualnie leci?

BikerJG pisze:Powiedz w jakiej WIELKIEJ FIRMIE zajmujesz sie wysylkami.
jak ludzie zaczna o mnie tematy zakladac na forum peknietaguma.pl to sie dowiesz,nie boj nic!
BikerJG pisze:miales kontakt tylko z kilkoma idiotami ktorzy robia z igly widly,
zabawne ze jestes jedna z nielicznych osob ktora na takich trafia.
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

BikerJG
"Poza tym miales kontakt tylko z kilkoma idiotami ktorzy robia z igly widly, bo taka jest prawda i kazdy czlowiek przy zdrowych zmyslach to zrozumie."

BikerJG - nie dla idiotów.

Zresztą każdy człowiek przy zdrowych zmysłach zrozumie to, że tyle tematów na Twój temat nie wzięło się z niczego. Zresztą było ich kilka już wcześniej.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Może się nie znam, ale imho handlowanie nowymi rzeczami [np. te gumki] jest dużo bardziej przejrzyste, bez marginesu niedomówień i łatwiejsze... No bo co tu można spieprzyć tak naprawdę? Tylko wysyłkę chyba.
tobo
Kontakt:

DLA KONTRASTU - HISTORIA OSTATNIEGO MOJEGO ZAKUPU NA ALLEGRO, INNY SPRZEDAWCA INNA BRANŻA:
Towar kupiłem w niedzielę. W poniedziałek dostałem maila od sprzedawcy na temat dostępności towaru. Poinformowałem go że z wpłatą czekam jeszcze bo będe najpawdopodobniej zamawiał dodatkową rzecz u niego. Zapytałem o cenę przesyłki dwóch przedmiotów i poprosiłem o chwilę cierpliwosći. Zakupiłem drugi przedmiot. Sprzedawca wysłał kolejnego dnia maila z wyczepującymi informacjami na temat kosztu i formy wysyłki, zostawił mi wybór co do jej sposobu.
Pieniądze wpłaciłem, poprosiłem o wysyłkę paczki, nie listu. Następnego dnia dostałem potwierdzenie że pieniądze dotarły i paczka zostanie nadana kolejnego dnia. Dzis towar dotarł, bez zastrzeżeń do sprzedawcy, zawartości paczki, korespondencji i terminu realizacji.
Więc jednak się da, szybko, przyjemnie, bezstresowo i kulturalnie.
Bardzo miły kontrast :)
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

tobo to raczej jest tak jak powinno byc, prznajmniej ja zawsze tak trafia ze nie musialem wystawiac jeszcze negatywa
kolec1234
Kontakt:

Post autor: kolec1234 »

Jeszcze moja łyżka dziegciu. Kilka wiosen temu szacowny kolega BikerJG zakupił ode mnie rower Santa Cruz V10 no i niestety po 3 dniach użytkowania na zawodach wyrżną z byka w drzewo po czym rama niestety pękła (spaw przy główce w górnej części puścił). Co bardziej uważni forumowicze na pewno kojarzą o co chodzi ponieważ ten temat był mocno opisany przez Pana Konrada jak to został oszukany przez moja osobę. Całe forum aż wrzało jak to mogło się stać ze tak pancerna rama jak V10 pękła i że na bank była wcześniej już spawana (nie było słowa o tym jak się to naprawdę stało prawda była taka że to po skoku z hopy rama pękła) i pomalowana bo to widać nie wspomnę że to była anoda, ale każdy był najmądrzejszy połowa osób które zabrała głos w tej dyskusji wyżej wymieniony rower widziała na filmach, nie wspominając już o tym jak się :lol: "maluje anode". Przejdźmy do sedna sprawy Pan BikerJG wyrobił mi tak piękną opinię, że kiedy ostatnio sprowadzałem dobremu koledze ramę z usa nie biorąc za to złotówki doszły mnie słuchy, że jestem oszustem (paczka morska dostawa z winy firmy kurierskiej opóźniła się o 3 tygodnie). Osoby które mnie kompletnie nie znają w moim mieście mówią o mnie że jestem oszustem. Konto na allegro mam od 2004-01-10 i kilka komentarzy 523 zero negatywów zero neutrali same pozytywy ale według BikerJg ja jestem oszustem bo dziecko popsuło zabawkę (szkoda że zapomniał o tym że nie oddał mi reszty kasy bo przecież jestem złym człowiekiem, szkoda mi się go zrobiło i umorzyłem dług za rower). Tylko i tu kieruje te słowa do osób, które kiedyś będą coś chciały kupić od tego użytkownika zastanówcie się ludzie kilka razy bo to nie ja sprzedaje pęknięte ramy, opony z biciem, rozwalone dampery czy amory przemalowane i wystawione na allegro jako nowszy model ( oczywiście na wszystko są kwity). I jeszcze jedno to przysłowie idealnie pasuje do tego Pana " nie rusz gówna bo śmierdzi" ( sorry za ostre słowa ale leży mi to na sercu już jakiś czas bo przecież ja jestem oszust), koleżka na jakąkolwiek argumentacje zawsze ale to zawsze reaguje tak samo atakiem. Dziękuje i pozdrawiam. Domniemany oszust z allegro.
http://www.pinkbike.com/photo/8243799/
kasprzak
Kontakt:

Post autor: kasprzak »

kolec1234 można twój nick z allegro ;d? Staram się omijać oszustów ! :twisted:
a tak na serio to wersja którą przestawił mi BikerJG brzmiała tak, że kupił on nową ramę i po skoku pękła, a na gwarancji nie chcieli jej przyjąć :)

a tak btw. to współczuje
[url=http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=16350529/]good stuff[/url]
kolec1234
Kontakt:

Post autor: kolec1234 »

ta opowieści dziwnej treści
nick z allegro sziwa1981

http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... highlight= o tym temacie mowa? (mały moderatorski edit)
http://www.pinkbike.com/photo/8243799/
Zablokowany