Nie widzialem, fajnie ze sie pojawia coraz wiecej takich projektow w Polsce.
Tak czy inaczej - masz cos wspolnego z ta firma? mozesz udzielic jakichs szerszych informacji na temat tej ramy?
Nie mam z nimi nic wspólnego,znalazłem ramkę na pinkbike'u i pomyślałem że dobrze będzie się takim znaleziskiem podzielić;) info trochę jest w galerii z tą ramą
no może i troszkę waży,ale ma fajne geo i przyjemnie wygląda;) zobaczymy co wyjdzie z tego projektu:) poczekajmy na cały rower ... a może już są jakieś zdjęcia w sieci całej maszyny?ja nie znalazłem
jestem12314 pisze:
Mnie bardzo ciekawi ta rama... Ale cena do mnie nie przemawia ;/
cena 3,4 tys za nową rame typu full do ciebie nie przemawia? Bardzo przyjemne geo, ciekawe jak tam wygląda sprawa z hamowaniem i ugieciem tylniego zawieszenia
Las3k_91 Ldz zgadza się, przeoczyłem to i pare sekund później po przeczytaniu komentarzy na PB edytowałem swojego posta
jestem12314 dla przykładu inny polski projekt można mieć w podobnych pieniądzach i właściwie w przeciągu 2-3 miesięcy ramy rozeszły się po polsce i jeździ ich dość sporo, jeśli w tym projekcie geometria przypadnie do gustu wielu osobom, waga zaletą dla osób z "pierwszym" fullem, a prowadzenie okaże się nie ustępować "kanonom" ram zjazdowych to niejeden opróżni kieszenie dla Emesa
bazooczyskoDH pisze:
właśnie chyba fajnie że poszli za nowymi trendami i jest post mount.Przynajmiej tak mi się wydaje,uważasz że czemu to nie jest ok?
Jak uszkodzisz gwint w adapterze to go po prostu wymieniasz.
Zerwany gwint w mocowaniu hamulca głupia drobnostka i wahacz do wymiany, to uderzy po kieszeni, patenty z naprawą gwintu na klej w tym miejscu raczej nie przejdą.
Rama zapowiada się całkiem przyzwoicie, cieszy mnie że rodzimy rynek się powiększa, może wreszcie będzie jakaś dobra rama w przyzwoitej cenie. Hellraiser Twoja teoria jest bezsensu, patent PM stosowany jest od paru lat w amortyzatorach przednich i jakoś ludzie tego nie psują i nie wymieniają goleni z popsutym gwintem mocowań. Z tym wahaczem to panikujesz za przeproszeniem jak "stara baba".
Nie wiem jak trzeba postępować z rowerem żeby zerwać jakiś gwint... jak się ma taki "talent" w dłoniach to nie powinno się do roweru poza jazdą dotykać
A co do tego że jakiś hamulec nie będzie pasował... wydaje mi się że jak już ktoś sobie jest w stanie uciukać kasę na nową ramkę to nie będzie szukał przedpotopowego hebla( nic im nie ujmując ,bo kocham magury G.).Patrząc na to z tej strony to po co wprowadzać wg co chwila jakieś ulepszenia skoro nie pasują do starych części?Po co było wprowadzać np iscg 05,skoro napinacz w systemie iscg old nie będzie już do takiej ramy pasował?przykładów jest cała masa.Nie jeżdżę teraz na jakimś wypasionym sprzęcie ale lubię patrzeć jak technika idzie do przodu