Big hit 2008 - opłaca się?
Big hit 2008 - opłaca się?
Witam, czy opłaca się kupić tą rame za ok. 1700 zł ?
http://allegro.pl/show_item.php?item=13 ... s%C5%82any.
http://allegro.pl/show_item.php?item=13 ... s%C5%82any.
-
- Kontakt:
prosze cie nie badz smieszny, ostatnia rzecz która obecnie chcesz to jest koło 24 na tył(brak sensownych obreczy i opon, zeby nie było to przerabiałem big hita 2005). Poza tym po co ci te regulacje np skoku. Ta progresja jeszcze ujdzie ale to tez duzo nie dawało. Jak widac poza tym koles dodaje dokumenty i jestem ciekawy czy przypadkiem jest tam paragon. Bo jezeli tak to ma gware na rame.
Dobra ramka ale troche duzo;/ ,za 1500 to jeszcze jeszcze ujdzie, na twoim miejscu poszukalbym starszego big hita z kolem 24, widzialem fajne okazje za smieszna cene, a w dodatku stary bh ma bardzo fajne regulacje dampera i jest praktycznie nie do zajechania, taki jest moj punk widzenia:)
tak jak wczesniej napisalem ,takie jest moje zdanie na temat big hita 2008 , wiec nie miej do mnie pretensji kolezko, ze mam inne zdanie niz TY. Mi w przeciwienstwie do Ciebie odpowiada kolo 24 oraz mozliwosc regulacji geometrii, fakt ze jest problem z obreczami i oponami, ale dla chcacego nic trudnego ,jak dobrze poszukasz do znajdziesz, ale mniejsza o to, jak bys byl choc troszeczke inteligentniejszy to bys wypowiedzial sie na temat big hita 2008 i przedstawil swoje zdanie na temat ramy oraz oplacalnosci a nie wtracal sie do wypowiedzi innych uzytkownikow. ( prosba rowniez do pozostalych forumowiczow ) to tyle z mojej strony.
oplaca sie i za 2000zl-papiery,dobry damper i oryginalne malowanie (tudziez naklejka Karpiela).
edit: Kefas forum jest po to zeby wyrazac swoje zdanie,co niewyklucza mozliwosci polemiki-Skowron odniosl sie do Twojej propozycji i mial do tego swiete prawo.
edit: Kefas forum jest po to zeby wyrazac swoje zdanie,co niewyklucza mozliwosci polemiki-Skowron odniosl sie do Twojej propozycji i mial do tego swiete prawo.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
-
- Kontakt:
no to odniose sie do 06/07/08 bo miał okazje z 66 podajze jezdzić.
1 dla mnie ramka jesli pamietam jest minimalnie lżejsza
2 tak jak juz mówiłem nie używałem regulacji skoku w big hitcie 05, regulacja geometrii nadal jest w wymienionych rocznikach.
3 koło 26 jest dla mnie osobiscie dużym atutem ze wzgledu na dostepność czesci do niego.
P.S Jeżeli chodzi o geometrie to zlukaj piotreksz big hita z damperem 216:) ma minimalnie mniej skoku(wystarcza na wszystko) a geometria jest dużo milsza to takie dość subiektywne spojrzenie na sprawe. Spytaj sie Czy jest dołączony paragon do papierów i kata gwarancyjna(choc to nie koniecznie poniewaz gwarancja powinna zostac udzielona na podstawie samego paragonu), bo prosze tu mnie ewentualnie poprawic bo gwary powinno byc 5 lat lub dożywotnia.
1 dla mnie ramka jesli pamietam jest minimalnie lżejsza
2 tak jak juz mówiłem nie używałem regulacji skoku w big hitcie 05, regulacja geometrii nadal jest w wymienionych rocznikach.
3 koło 26 jest dla mnie osobiscie dużym atutem ze wzgledu na dostepność czesci do niego.
P.S Jeżeli chodzi o geometrie to zlukaj piotreksz big hita z damperem 216:) ma minimalnie mniej skoku(wystarcza na wszystko) a geometria jest dużo milsza to takie dość subiektywne spojrzenie na sprawe. Spytaj sie Czy jest dołączony paragon do papierów i kata gwarancyjna(choc to nie koniecznie poniewaz gwarancja powinna zostac udzielona na podstawie samego paragonu), bo prosze tu mnie ewentualnie poprawic bo gwary powinno byc 5 lat lub dożywotnia.
Po pierwsze to przestańcie namawiać go na jakieś big hity z kołem na 24'.
Jeśli ma tylko tyle kasy, okej. Co do tej ramy to jakoś podejrzanie nie wyglada choć za taką cenę to naprawdę dobry kąsek.
Dodam również, że mam taką samą ramę również z 2008r, z damperem foxa ją kupiłem w stanie IDELANYM ! od kolegi z Lublina. Za rame dałem prawie 2,5tyś razem z papierami, oryginalnym pudełkiem. Wszystko działa jak należy i jestem z niej niesamowicie zadowolony
Zrób jak chcesz, ale fakt. Za taką cenę to jest troszeczkę podejrzane.
Jeśli ma tylko tyle kasy, okej. Co do tej ramy to jakoś podejrzanie nie wyglada choć za taką cenę to naprawdę dobry kąsek.
Dodam również, że mam taką samą ramę również z 2008r, z damperem foxa ją kupiłem w stanie IDELANYM ! od kolegi z Lublina. Za rame dałem prawie 2,5tyś razem z papierami, oryginalnym pudełkiem. Wszystko działa jak należy i jestem z niej niesamowicie zadowolony
Zrób jak chcesz, ale fakt. Za taką cenę to jest troszeczkę podejrzane.
http://metru.pinkbike.com/
Born 2 Ride.
Born 2 Ride.
Ten bh jest lekko warty 2k jeżeli jest w dobrym stanie, sam damper koło 5stów , a rama w tym malowaniu jest raczej unikalna, dodatkowo Mka. Może nie pracuje to wybitnie, ale jest raczej nie do zajechania i ew do łatwiej odsprzedaży. Nie zastanawiał bym się specjalnie długo, dobry stosunek cena/jakość.
piotreksz Znam ta ramke. Kumpel na niej jezdzil i teraz sprzedaje. Wszystko z nia ok. Mozesz smialo brac. Sam ja mialem brac, ale kasy brak :P
KTM Tribute + Boxxer http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php? ... 40&start=0