Ile czasu przeciętnie idzie paczka z CRC ?

dziadek_dzidek
Kontakt:

Ile czasu przeciętnie idzie paczka z CRC ?

Post autor: dziadek_dzidek »

Witam. 29go listopada zamówiłem z CRC sprężyny do shivera, 30go otrzymałem komunikat, że paczka została wysłana. Dziś mamy 13go grudnia i zastanawiam się czy mam się zacząć martwić co z moją przesyłką, czy też wszystko ok? Dodam, że trochę dałem ciała wybierając najtańszą formę wysyłki ( bez monitoringu paczki ) ale brałem tylko jedną część i chciałem zaoszczędzić... - mądry Polak po szkodzie... Co w sytuacji, gdy kurier Mnie nie zastanie w domu? Zadzwoni do Mnie, czy będę musiał od razu drałować do jakiejś bazy magazynowej na terenie Wa-wy?
Rafcik
Kontakt:

Post autor: Rafcik »

To tak zwykła paczka idze równy tydzien tak normalnie. wybierając tamte inne wysyłki niczym innym sie nie roznią,(procz dostarczeniem szybszym), bo nie mozna poczy polskiej porównac do parcelforce bo tak oni pracują jak u nas kurier.
Nastepna rzecz : napisz do 'sales@chainreactioncycles.com' nastepującą tresc:
Hi!! please a reference number to track my parcel,
Order ID : (i tu podajesz numer zlecenia)
Greetings!

I po dniu mysle czy po 2 dniach przyjdzie ci od crc email z numerem gdzie jest paczka (najtanszą formą wysyłki) w angli i gdzie jest ogólnie czyli GSL. Wyslą ci stronki do sprawdzenia tak jak mi wysłali i wszystko bd wiedzał gdze jest.

A o to są 2 strony :
http://www.parcelforce.com/portal/pw/tr ... stid=75860

http://www.gls-group.eu/276-I-PORTAL-WE ... acking.htm

i GSL zostawia Avizo gdze mozesz odebrac paczke, a przed odebraniem powinien sie skontaktowac z tobą ;) tak ze zycze miłego ogarniania ;)
podnietek
Kontakt:

Post autor: podnietek »

Nie wytrzymalem i parsknalem z tego: "please a reference number to track my parcel" :wink:

Jak juz to napisz: Can you please send me tracking details of my parcel?
I zakoncz "Regards".
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

dziadek_dzidek przecież w zamówieniach masz nr paczki i możesz to wszystko sobie śledzić. Zamawiałem x razy tym najtańszym sposobem i paczka idzie zawsze te 7 dni
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
topick
Kontakt:

Post autor: topick »

nie przyjdzie szybciej niz w 5-6 dni. paczki mozna monitorować . Nr paczki (shipping reference) masz w zamowieniu. Magazyny dla Warszawy są tutaj http://maps.google.pl/maps?hl=pl&ie=UTF ... ,20.952816 .
Paczki sa dostarczane w godzinach 7-17 wiec jak pracujesz i podales adres domowy to moze byc lipa. Zawsze mozna zadzownic do kuriera i poprosic o zmiane miesca dostawy.
sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

A ja raz dostałem po równych 4 dniach :), i o dziwo widniał na paczuszce naklejek ze sobie leciała samolocikiem :) Bez dopłaty :P
dziadek_dzidek
Kontakt:

Kuźwa... nie mam żadnego numeru "shipping reference" podanego w zamówieniu, jedyne co widnieje na stronie mojego zamówienia, to numer zamówienia w serwisie CRC- OrderID: 4635388 :evil:
CompHaker
Kontakt:

Post autor: CompHaker »

dziadek_dzidek zobacz w ogole czym Ci wyslali (Shipping Method). Ja np. na zamowieniu z piatku mam Royal Mail. Po kliknieciu jest napisane, ze paczka AirMailem przyleci.
A jak kiedys robilem zamowienie to bylo ParcelForce International i mialem numer Shipping Reference. Moglem wtedy sprawdzac, gdzie jest paczka.

Wszystko zalezy od tego czym Ci wyslali.
dziadek_dzidek
Kontakt:

Wysłali mi Royal Mail'em , klikam i wyświetla mi tekst:
"Airmail delivery to most European destinations within 3-5 working days and Worldwide within 5-8 working days for small packages up to 1.5kg. Please note that due to the economy nature of the Royal Mail service it is not possible to track a parcel’s progress online.
Royal Mail International
Your parcel has been dispatched by a Royal Mail Airmail Economy service. This means that your parcel is due to reach its destination within 3-5 working days of the dispatch date if you are in a major European City, or Worldwide usually within 5-8 working days. As this is an economy service there is no online tracking information available.

If you have not received your parcel within the guideline times it may be worth contacting your local postal delivery depot to enquire if any items are being held awaiting collection. Please note that if you live in a rural location outside a major city or a non-EEC country then packages can be subject to postage or customs clearance delays.

If you are experiencing difficulties retrieving your parcel, please E-Mail us at sales@chainreactioncycles.com"

Dzisiaj rano napisałem do nich prośbę o podanie tracking number... zobaczymy czy i kiedy mi odpiszą.
dziadek_dzidek
Kontakt:

Ok, alarm odwołany :mrgreen: , trzymam właśnie łapy na mojej paczce- okazało się, że kurier był za pierwszym razem 8go grudnia, ale widocznie z rana, gdy byłem na uczelni, nie zostawił awizo, ale przekazał paczkę do najbliższej placówki PocztyPolskiej, dzisiaj przyszedł normalny listonosz i przekazał mi paczkę. :wink: YEAH!
ODPOWIEDZ