Nieoznakowany radiowóz - Kraków Kapelanka

mkw
Kontakt:

Nieoznakowany radiowóz - Kraków Kapelanka

Post autor: mkw »

Ostatnio często widuję dwóch strażników miejskich na parkingu przy skrzyżowaniu Kapelanki i Twardowskiego (nieoznakowana Kia Sportage). Podejrzewałem, że polują na rowerzystów. Wczoraj postanowiłem potwierdzić podejrzenia i przejechałem obok nich (ścieżką rowerową) z wyłaczonym światełkiem. Efekt - pouczenie :)
Przy okazji dowiedziałem się, że panowie dostali polecenie zwracania bacznej uwagi własnie na rowerzystów i pieszych.
mathieu_88
Kontakt:

Post autor: mathieu_88 »

to sobie porę roku dla rowerzystów wybrali :D:D:D swoją drogą ciekawe o co się mogą czepiać do pieszych...
[url]http://sroczka.pinkbike.com/[/url]
mkw
Kontakt:

Post autor: mkw »

Mówili, że właśnie ze względu na zimową aurę polują na rowery bez świateł. A jeśli chodzi o pieszych, to pewnie ścigają tych przechodzących na czerwonym.
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

oj tam od dłuższego czasu pieszych łapali (ganiają na czerwonym na przystanek).

Zróbmy im tam Masę Krytyczną... w piątek o 15-16, kiedy są tam największe tłumy ludzi z autobusów i tramwajów...! Albo bitwę na śnieżki przez całą jezdnię...! Popracują to im cieplej będzie:-)

"Wszystko na mój koszt" // Pan Peja.
www.feel-free.pl
mathieu_88
Kontakt:

Post autor: mathieu_88 »

mkw, ten patrol to już tam od dłuższego czasu się "czai". Ze 2miesiące będzie jak ich tam widziałem 1 raz. Muszą się jakoś wykazać, jak nie blokady, to zakłócanie porządku, a teraz przebieganie na czerwonym świetle i jazda na rowerze... A np. sprawą zaje*** śniegiem przystanków czy kradzieży rowerów nie ma się kto zająć.
[url]http://sroczka.pinkbike.com/[/url]
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Maszynka do zbierania pieniędzy - gnoje.
Niech połażą po krzakach i bezdomnym pomogą w "zimowy czas" .....
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

świeta idą i miejscy musza zarobić.... w kato tez się czaja wszedzie.... :D
ODPOWIEDZ