Nowy napinacz od WEEZE 4X i TheEnd

SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Dla zdementowania pogłosek które pojawiły się gdzieniegdzie, cena obu napinaczy "The End" i "4x" będzie taka sama, i wynosić będzie 660PLN w wersji z Włókna Węglowego.

Cena za produkt nie jest windowana sztucznie, a racjonalnie wyliczona z kosztów produkcji.

Nie zapominajmy że każdy element składowy napinaczy jest wykonywany "full custom".

Dodam również że wszystkie wymysły odnośnie plagiatu, czy wzorowania się na innych produktach są nieprawdziwe, wszelkie podobieństwo jest przypadkowe, i dowodzi tylko tego że na podobny pomysł (z mojego punktu widzenia racjonalny jeśli chodzi o kształt) mogą wpaść dwie różne osoby.
balfa2step
Kontakt:

Post autor: balfa2step »

SegatiV pisze:Cena za produkt nie jest windowana sztucznie, a racjonalnie wyliczona z kosztów produkcji.

Nie zapominajmy że każdy element składowy napinaczy jest wykonywany "full custom".
Rozumiem koszty np. e13 ,czy mrp , koszt produkcji pewnie nie wiecej jak 20%(chociaz i tak wydaje sieza duzo ) ceny detaliczniej , reszta to koszty generowane przez pośredników bazujących na renomie firmy , ale w waszym przypadku gdy jesteście projktantami/producentami/sprzedawcami w jedym jest to niemozliwe .Zastanawia mnie jedno ,ile wyniosła by cena gdyby weeze mozna było kupić w jakimkolwiek sklepie ? 1000zł -1500zł ?

I nie tłumaczcie się kosztami materiałów i wytworzenia .
Wiem ze zaraz napiszecie mi argumenty nie do odrzucenia , produkcja jednostkowa i itp . Ale jednak cena prawie 700zł jest niedoprzyjecia , chociaz sam miałem ochote na wasz produkt .
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

balfa2step małoseryjna produkcja jest drozsza. Cena moze wysoka ale szczerze to biorac pod uwage ile pewnie pracy chłopaki w to wkladaja to sie nie dziwie. Jakas kase z tego musza miec, a raczej nie zejda one w ilosci e13.
balfa2step
Kontakt:

no widomo że taka małoseryjna produkcja jest zdecydowanie kosztowniejsza ale bez przesady.
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

balfa2stepnawet jesli mogliby sprzedawac taniej, to z jakiej paki ? Skoro chcesz taki sam, ale tanszy , to wykonaj go samodzielnie. Przeciez nikt Ci nie broni .
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Miałem zębatkę E13 i teraz mam Weeza,cena ta sama - 150zł,tyle,że jedna jest produkowana w ogromnej ilości do tego w 9 rozmiarów w 7 kolorach,a druga napewno w dużo skromniejszej ilości (choćby dlatego,że Weeze chyba chwilowo jest znany tylko u nas w kraju). Ciężko porównywać jakoś zyski, choćby z różnych kosztów materiałów,czy kosztów sił roboczej,ale kosmicznych zysków bym się z tego nie spodziewał.
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
EDDIE
Kontakt:

Post autor: EDDIE »

troyo pisze: Skoro chcesz taki sam, ale tanszy , to wykonaj go samodzielnie. Przeciez nikt Ci nie broni .
A czy to wielki problem zrobić taki napinacz samemu? Hehe pewnie że nie. Jest to jedna z najprostszych do wykonania części w rowerze.

Tak samo nikt nie broni wystawiać chłopakom z Weeze napinacze za 660pln - cenę zobaczyłem wczoraj i humor mam poprawiony aż do dzisiaj :D Chociaż myśle, że 666pln wyglądało by juz wiele ciekawiej :)

Spaced Jasne że wyższa, ale koszty produkcji nie są tutaj jedynym odnośnikiem ceny dla klienta. Taki e13. musi też zarobić na całą reklamę i sponsoring. Weeze aż takich kosztów nie ponosi, do tego jak napisał balfa2step nie ma tutaj aż tylu pośredników, przez których cena produktu rośnie dwukrotnie.

Ogólnie bardzo ładnie wyglądają te napinacze,sprawdzają się pewnie też bardzo dobrze, ale wg mnie to jest produkt dla totalnie irracjonalnych maniaków.
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

EDDIE zgadzam sie. Głownie tutaj chodzi jednak o to ile napinaczy zejdzie. Na razie sieci dystrybucji ani reklamy nie ma to zeby cokolwiek chłopaki z tego mieli cena musi byc wyzsza. Moze jak bedzie wieksza sprzedaz to i ceny lepsze ;) Inna sprawa, ze raczej pozycjonuja sie na rynku w okolicach carbocage i topowych produktów. Cena temu tez słuzy ;)
troyo
Kontakt:

EDDIE pisze:Taki e13. musi też zarobić na całą reklamę i sponsoring. Weeze aż takich kosztów nie ponosi, do tego jak napisał balfa2step nie ma tutaj aż tylu pośredników, przez których cena produktu rośnie dwukrotnie.
Szkoda, ze nie piszesz tego samego o zestawach protone, ktore sprzedajesz : )
EDDIE
Kontakt:

Post autor: EDDIE »

troyo
Szkoda, że ja tego po pierwsze nie produkuje ani nie wymyślam ceny, więc nie wiem czym chciałeś mi teraz dojechać =] Dziwne porównanie.
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

troyo pisze:Szkoda, ze nie piszesz tego samego o zestawach protone, ktore sprzedajesz : )
Troyo, z całym szacunkiem dla Ciebie ale coś agresywny się ostatnio zrobiłeś.

Co do EDDIE, to chyba Ty (troyo) jak i ja orientujemy się, że jest dystrybutorem nie producentem..
SegatiV = produkuje i jak widać, raczej sobie radzi. Mamy wolny rynek i jeśli komuś cena nie pasuje to idzie do konkurencji.. Proste
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
troyo
Kontakt:

ArthurGreen, faktycznie, moze troche za bardzo emocjonalnie do tego podchodze. Uwazam jednak , ze wypowiedz EDDIE'go odnosnie ceny produktow weeze jest totalnie nie na miejscu, gdyz sam handluje produktami firmy protone, ktorych wyprodukowanie kosztuje w porywach 1/10 ceny finalnej i jakos nie ma co do tego objekcji. Mowiac innymi slowy: sam sprzedaje marne jakosciowo (w porownaniu do weeze) produkty za poronione kwoty, a ma czelnosc publikowac jakies smieszne, sarkastyczne uwagi odnosnie produktow firmy weeze.
bazooczyskoDH
Kontakt:

Post autor: bazooczyskoDH »

nie wiem po co ta cała dyskusja o cenie... może i jest wysoka ale myślicie że ile WEEZE sprzeda tych napinaczy? Nikt nie jest miłosiernym samarytaninem żeby robić "kolegom"
rowerzystom prezenty,każdy musi mieć coś dla siebie.Porównanie WEEZE do E13 jest jak dla mnie zupełnie nie na miejscu,... napinacze e13 są teraz w prawie każdym fabrycznym rowerze i w prawie każdym "składaku" więc sprzedają się pewnie w dziesiątkach tysięcy sztuk( a jak! ),poza tym są robione made in taiwan pewnie( jeśli nie to mnie poprawcie bo na 100% nie wiem )... WEEZE można nazwać manufakturą bo nie wierze że dużo sprzedają,a technologia też kosztuje.Nawet jeśli ta cena napinaczy WEEZE jest czystym marketingiem promującym markę na hi-end ( chociaż sama waga już dobrze to promuje;) ) to jest to ich sprawa i nic nam do tego.Ja nie kupię bo mnie teraz nie stać na takie cacka ale gdybym miał pokaźniejszy stan konta to czemu nie? Na pewno jeździłbym szybciej :mrgreen: pozdro i bez spiny panowie :mrgreen:
balfa2step
Kontakt:

troyo pisze:ArthurGreen, faktycznie, moze troche za bardzo emocjonalnie do tego podchodze. Uwazam jednak , ze wypowiedz EDDIE'go odnosnie ceny produktow weeze jest totalnie nie na miejscu, gdyz sam handluje produktami firmy protone, ktorych wyprodukowanie kosztuje w porywach 1/10 ceny finalnej i jakos nie ma co do tego objekcji. Mowiac innymi slowy: sam sprzedaje marne jakosciowo (w porownaniu do weeze) produkty za poronione kwoty, a ma czelnosc publikowac jakies smieszne, sarkastyczne uwagi odnosnie produktow firmy weeze.
Inną rzeczą jest handlować własnymi produktami których wytworzenie kosztuje jak sam piszesz 1/10 ceny finalnej , a inną rzecza jest być dystrybutorem , gdzie masz z góry narzuconą cene .

O jakości nie wspominaj bo jak sam widzisz poza płytą karbonu napinacz nie wyróznia się szczegolnymi materiałami oraz zawansowana techniką wytwarzania , wystarczy ze porownasz produkty weeze do indywidulnej produkcji wielu uzytkowników takiego forum jak np lighbikes w przypadku ich produktów widać pracochłonność , dopracowanie kazdego szczegółu itp .
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

z calym szacunkiem,ale chrzanicie glupoty.
rzecza producenta jest ustalanie cen-jak przegnie to nikt nie kupi,skoro producent istnieje i ma sie dobrze to znaczy ze cena jest ok.
dlaczego zagladacie komus innemu do kieszeni?spojrzcie do wlasnej i na tym sie skupcie.
nie robcie ludziom dobrze na sile-ich cyrk,ich malpy.chcieli zrobic napinacz za 660zl to go zrobili,beda chcieli zrobic napinacz za 100zl to tez go pewnie zrobia.czy to sie sprzeda?a co Was to boli?
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
xsnailx
Kontakt:

Post autor: xsnailx »

Porownanie weeze i e13 to jak by porownac tektro do tego: http://www.eecycleworks.com/info.html

weeze to highend a za to sie placi, wg mnie patrzac na cene produktow axlightness czy ee to i tak ten napinacz jest tani

tak czy siak ja wole produkt "butikowy" jak weeze czy mozzart niz masowke e13
http://emes-racing.com/
http://xsnailx.pinkbike.com/
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Najwyższy model e13 kosztował coś blisko 500zł a nikt nie płakał, że drogo. Ferrari też drogie...

Fajnie, że takie coś rozwija się u nas w kraju, oby więcej takich projektów.
bazooczyskoDH
Kontakt:

Post autor: bazooczyskoDH »

nikt nie płakał bo to przecież e13!;) teraz tylko to się na forum poleca! więc jak można na to narzekać? Ja tam się jaram jak widzę kolejny fajny Polski projekt.WEEZE,tak trzymać :D
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Kolorki :)

Wcześniej jakoś umknęło mi wrzucenie zdjęcia.

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ