Drinki
-
- Kontakt:
Drinki
Chlopaki jezeli macie jakies wlasne opatentowane przepisy na drinki to mi tu piszcie.
Ja napisze swoje:
1. Malinowy raj
sok jabłkowo malinowy + wódka + plasterek cytryny i 3 kostki lodu
2. Limonkowy Ogród
Cin Cin Lemon (bermut) + sprite + lód + 3 kostki lodu + plasterek limonki
3. Siekierezada
szklanka na whisky- 3/4 wódki + pepsi + sok porzeczkowy
(to jak chcecie kogos upic w momencie)
4. Pomarańczowa Oaza
Cin Cin Orange (bermut) + sprite + syrop miętowy + lód
Do Limonkowego Ogrodu i Pomarańczowej oazy można dolać wódki.
Ja napisze swoje:
1. Malinowy raj
sok jabłkowo malinowy + wódka + plasterek cytryny i 3 kostki lodu
2. Limonkowy Ogród
Cin Cin Lemon (bermut) + sprite + lód + 3 kostki lodu + plasterek limonki
3. Siekierezada
szklanka na whisky- 3/4 wódki + pepsi + sok porzeczkowy
(to jak chcecie kogos upic w momencie)
4. Pomarańczowa Oaza
Cin Cin Orange (bermut) + sprite + syrop miętowy + lód
Do Limonkowego Ogrodu i Pomarańczowej oazy można dolać wódki.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Widzę LestatBiker , że masz podobne zainteresowania jak ja
1.
Ja polece wściekłego psa:
Wlać sok malinowy na dno kieliszka, delikatnie po łyżeczce nalać zmrożonej wódki, a na sam koniec wpuścić do 2 do 4 kropli tabasco.
2.
250ml piwa, 50ml Martini Bianco, 50ml Martini Extra Dry, 25ml Blue Curacao, 125ml Sprita, lód
Wszystkie składniki wymieszać i przelac.
3.
Spirytus , sztuczny miód, kwasek cytrynowy, mineralna, cukier.
Mieszamy spirytus i wode 50/50 ("fifty-fifty") więc do spożądzonej w ten sposób "wódki" (około połóweczki) dodajemy kilka łyzeczek miodu (a tak ze 6) i tak ze 3 łużeczki cukru. Wychodzi bardzo smaczna wódeczka, krórej prawie nie czyć spirytusem. wszystko dokładnie mieszamy. Pić raczej schłodzone, raczej pod "coś" wszystko jedno w czym. W zależności od zdrowia i poziomu naszego gardła od kieliszków przez "literatki" do plastikowych kubków i w sumie dowolnych naczyć.
4.
30ml schłodzonego wina musującego CIN&CIN Spumante Bianco (lub inny)
10ml likieru brzoskwiniowego
40ml likieru truskawkowego
5 - 7 truskawek
kruszony lód
Truskawki lód i likiery miksujemy , wlewamy do kieliszka, uzupełniamy schłodzonym winem musującym .
Ale smaka dostałem

1.
Ja polece wściekłego psa:
Wlać sok malinowy na dno kieliszka, delikatnie po łyżeczce nalać zmrożonej wódki, a na sam koniec wpuścić do 2 do 4 kropli tabasco.
2.
250ml piwa, 50ml Martini Bianco, 50ml Martini Extra Dry, 25ml Blue Curacao, 125ml Sprita, lód
Wszystkie składniki wymieszać i przelac.
3.
Spirytus , sztuczny miód, kwasek cytrynowy, mineralna, cukier.
Mieszamy spirytus i wode 50/50 ("fifty-fifty") więc do spożądzonej w ten sposób "wódki" (około połóweczki) dodajemy kilka łyzeczek miodu (a tak ze 6) i tak ze 3 łużeczki cukru. Wychodzi bardzo smaczna wódeczka, krórej prawie nie czyć spirytusem. wszystko dokładnie mieszamy. Pić raczej schłodzone, raczej pod "coś" wszystko jedno w czym. W zależności od zdrowia i poziomu naszego gardła od kieliszków przez "literatki" do plastikowych kubków i w sumie dowolnych naczyć.
4.
30ml schłodzonego wina musującego CIN&CIN Spumante Bianco (lub inny)
10ml likieru brzoskwiniowego
40ml likieru truskawkowego
5 - 7 truskawek
kruszony lód
Truskawki lód i likiery miksujemy , wlewamy do kieliszka, uzupełniamy schłodzonym winem musującym .
Ale smaka dostałem

Tęczowa cola + amarena/patyk/whatever = turbo cola 1:1
Wódka + energy drink = niedobre nie polecam.
I najlepsze na koniec - MOC
Bierzemy literatkę i naszą ofiarę, nalewamy spirytus czysty do połowy literatki (klient myśli że 40%). Teraz kolesia trzeba nastawić tak - pijesz całe na raz i masz moc, od razu jak doleje soku. No to dolewasz soku i jak tylko odstawisz sok to od razu do dna. W przeciwnym wypadku spiryt ścina sok
Raz miałem moc i rzeczywiście daje w pizde.
Wódka + energy drink = niedobre nie polecam.
I najlepsze na koniec - MOC
Bierzemy literatkę i naszą ofiarę, nalewamy spirytus czysty do połowy literatki (klient myśli że 40%). Teraz kolesia trzeba nastawić tak - pijesz całe na raz i masz moc, od razu jak doleje soku. No to dolewasz soku i jak tylko odstawisz sok to od razu do dna. W przeciwnym wypadku spiryt ścina sok

Raz miałem moc i rzeczywiście daje w pizde.
Ja polecę wierchomlański drink dostępny tam w barze, którego tajemną recepturę miałem przyjemność poznać
Zwie się on "Spacer po lesie" i przyrządzenie go wygląda mniej więcej tak:
-około 50 ml wiśniówki
-około 50 ml soku z czarnej porzeczki
-odrobina soku ze świeżo wyciśniętej cytryny
Wszystko zmieszać, podać schłodzone i pić w ilościach bliżej nieokreślonych

-około 50 ml wiśniówki
-około 50 ml soku z czarnej porzeczki
-odrobina soku ze świeżo wyciśniętej cytryny
Wszystko zmieszać, podać schłodzone i pić w ilościach bliżej nieokreślonych

Blue Curacao:
1/4 blue curacao, 1/4 soku z cytryny, 2/4 wóda, dużo lodu i potrząchać. Jak za mocne dla kogoś to dolewamy sprite wedle uznania.
Malibu z sokiem ananasowym dla kobitki:
1/3 malibu, 2/3 soku z ananasów, dużo lodu
Uwaga wchodzą jak orenżadka
1/4 blue curacao, 1/4 soku z cytryny, 2/4 wóda, dużo lodu i potrząchać. Jak za mocne dla kogoś to dolewamy sprite wedle uznania.
Malibu z sokiem ananasowym dla kobitki:
1/3 malibu, 2/3 soku z ananasów, dużo lodu
Uwaga wchodzą jak orenżadka

http://ziolek79.pinkbike.com/
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=10865640 sprzedam
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=10865640 sprzedam
Jezu ale wy jestescie ogarniczeni z tymi drinami... widze ze u was bardzo sredni sylwester bedzie ^^
U nas to jakies 10 likierow, Kawowy to obowiazek, blue Cuaracao bo bardzo dobre wychodza z tego driny, tak samo jak juz whyski to tylko i wylacznie dżoni Balck label, bo fakt ze Jacek dobry jest ale to nic innego jak burbon co przez węgiel jest przepuszczany i wcyhodzi ze to whysky ale gowno prawda...
U nas podstawa to mase likierow, mozna sie wtedy napi na prawde dobrze, a wszystko bije na glowe cos mega prostego czyli Big madafaker
50ta spirolu
Sprite ok 350 ml
oraz ok 3 kawałków limonki.... dwa takie urąbany jestestes ale nie o to w tym chodzi, przeciez mozna sie napic
U nas to jakies 10 likierow, Kawowy to obowiazek, blue Cuaracao bo bardzo dobre wychodza z tego driny, tak samo jak juz whyski to tylko i wylacznie dżoni Balck label, bo fakt ze Jacek dobry jest ale to nic innego jak burbon co przez węgiel jest przepuszczany i wcyhodzi ze to whysky ale gowno prawda...
U nas podstawa to mase likierow, mozna sie wtedy napi na prawde dobrze, a wszystko bije na glowe cos mega prostego czyli Big madafaker
50ta spirolu
Sprite ok 350 ml
oraz ok 3 kawałków limonki.... dwa takie urąbany jestestes ale nie o to w tym chodzi, przeciez mozna sie napic
Karpiel i Duncon to moje zycie
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: