Różnica między suportem Shimano Saint 67/73 a 83 mm?
Różnica między suportem Shimano Saint 67/73 a 83 mm?
Witam. Jak w temacie: czy jest jakaś różnica w wymiarach poza długością plastikowej tulei w suporcie Shimano Saint 68/73 a 83 mm?
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
-
- Kontakt:
takGgG pisze:W nowym saincie po obu stronach supportu jest korba :P Pewnie masz na myśli stronę z zębatką?

KaKTuSSSwidać jak napisałem posta, zapomniałem jak to dokładnie jest, ale pamiętałem że różnica długości gwintów w nowym saincie jest duża.

Stare miski to właściwie to samo czy xt czy saint czy nawet deore ( deore łatwiej jedynie rozebrać - plastik łatwiej wychodzi)
I w deore i xt w środku są te same bezmyślnie dobrane łożyska z kryciem z jednej strony, sainta jeszcze nie rozbierałem bo śmiga, ale nie spodziewam się nic innego.
Żeby nie zakładać nowego tematu, zadam tu swoje pytanie. Plastiki otaczające łożyska w moim suporcie są w częściach i muszę coś kupić.
Czy sprawdzał ktoś czy plastikowe tulejki (to czarne między srebrnym/zlotym) z suportu shimano pasują do fsa?
Czy sprawdzał ktoś czy plastikowe tulejki (to czarne między srebrnym/zlotym) z suportu shimano pasują do fsa?
Rajsing 2011 http://www.pinkbike.com/photo/7198816/
gg:1037908
gg:1037908
-
- Kontakt:
Cubus5Tak, na wszystkie suporty sa takiej samej średnicy te podkładki, różnią sie jedynie czasem grubością 
KaKTuSSS Miałem zwykła korbę shimano deore m595 z ośka i tam suport miał takie same gwinty (chodzi o szerokość ich
), ale teraz mam deore LX i już jest tak jak SeraaX pokazał w saincie że ze strony napędu jest dłuższy... Ale za to u kumpla w XT jest już normalny, jednym słowem WTF?! bo troche to jest dziwne ze niższy model ma coś pokroju SAINTA a wyższy zwykłej deore...

KaKTuSSS Miałem zwykła korbę shimano deore m595 z ośka i tam suport miał takie same gwinty (chodzi o szerokość ich

http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286