Boxxer stary vs nowy ...

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Hahaha wszyscy się jarali tymi nowymi Boxxami na parkingach dopóki na trasy nie poszły. smile
Pod taką wagą stary Boxx wytrzyma.
Bajka. Na parkingu wszyscy narzekali i kazdy modlił sie o bezobsługowosc i nie wiadomo co jeszcze. Jak jest wadliwy z pierwszy serii to oddac na gware, a tak to tylko czesty serwis i zalanie go od poczatku i jest to bardzo dobry amor. Z moich odczuc lepszy praca od rc2x i starego teama. Jedyne czego mozna sie doczepic to hsc ale wiekszosci starczy i zawsze rozebrac mozna.

Bawi mnie ta moda na pojazd nowego boxxera. Firma zaliczyła mega wpadke ale amor bez wad pierwszych serii jest super.

Moskit wylądowałem moim boxxerem centralnie na drzewie/kolesiu co lezał pod drzewem (a połozył sie na slepym lądowaniu) i nic sie nie stało poza lekkim puszceniem na półkach.
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

Moskit pisze:Steve Romaniuk od zawsze chyba napierdziela na boxxerze mega wielkie rzeczy i jest dobrze
miał też wcześniej Shivera i Totema :P
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

Nie bede zakladal nowego tematu odnosnie boxxerow ale chcialbym przeserwisowac mojego boxxera race 2010, orientuje sie ktos ile wlewa sie oleju na golen? na stronie srama nic nie moge znalezc.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

LisuKrakow a w dziale service pod hasłem technical manuals szukałes?

http://www.sram.com/_media/pdf/rockshox ... e_en_b.pdf
Joniu 03
Kontakt:

Post autor: Joniu 03 »

Moskit napisał:
Steve Romaniuk od zawsze chyba napierdziela na boxxerze mega wielkie rzeczy i jest dobrze

miał też wcześniej Shivera i Totema :P
Z tego co mi wiadomo to ma dwa rowery do fr jeden z Totemidłem drugi z Boxxem od kiedy jest w Mongosie :P To taki off.
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

Joniu 03 pisze:Ważę 56 kg ale na dużych hopach umiem dobrze zamknąć zawieche mimo to jeżdżę technicznie
Witaj Karolu. Dokładnie wiesz , że nie jestem jakimś tam twoim wrogiem czy coś. Wiele razy widywałem Ciebie jak jeździsz. Uwierz że daleko Tobie do jazdy technicznej. Nie to , że uważam siebie za jakiegoś Boga. Nie o to teraz chodzi. Nie jeździsz źle , ani dobrze. Jeździsz dla własnej radochy. Ja osobiście przy twojej wadze i jeździe celowałbym w lyricka , 36 itp. Byle lekkie. Skusiłbym się powiedzieć , że 160 skoku to MAX. Nie potrzebujesz żadnego boxxa. Ja sam mam plany na enduro 160 skoku przy mojej wadze. Na takim rowerze więcej zdołasz niż na klocku typu faith + boxx. Tym bardziej ta waga piórkowa.
Nawiązując do tematu. Rozmawialiśmy na gadu , mówiłem Tobie o WC. Na pewno lepszy wybór.
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Korean_Boy pisze:zaleta wc jest taka ze sobie dokladnie ustawisz solo air pod swoja wage
Niby tak, też by to do mnie przemawiało (63 kg, więc seryjne sprężyny zawsze za twarde), ale zastanawiam się, jak Boxxer WC radzi sobie przy niskich ciśnieniach? Niby nie powinno to być problemem, ale IMO niektóre amory/dampery średnio sobie radzą z lekkimi riderami (miałem taki problem z Manitou Minute, ale nie tylko).
ODPOWIEDZ