DH rower

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Miałem kontakt na pare ładnych legendów w tym budzecie na bardzo ładnym setupie ale chłop nie chce to nie bede wciskac.

A co do v10 - uzywane v10? Jak v10 to tylko 2011 carbona. Nie przezyłbym kupna alu jak do ludzi na swiecie carbony zaczeły dochodzic ;)
Roman_Maxx
Kontakt:

DH rower

Post autor: Roman_Maxx »

Dhs gratuluje Koledze skojarzeń...
Praktycznie każdy rower jest podobny do Zumbi 44 i do Banshee Lenend MK II i do ....
- praktycznie do wszystkich, bo oba mają dwa koła
- sorry obu ram nie znalazłem w tych samych kolorach
Dla jasności, fotki samych ram obu modeli;
Załączniki
Zumbu 44.jpg
Zumbu 44.jpg (55.36 KiB) Przejrzano 623 razy
Zumbi 44.jpg
Zumbi 44.jpg (324.54 KiB) Przejrzano 623 razy
Banshee Legend MK II.jpg
Banshee Legend MK II.jpg (203.73 KiB) Przejrzano 623 razy
Banshee Legend MKII.jpg
Banshee Legend MKII.jpg (64.5 KiB) Przejrzano 623 razy
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Dhs, sorki, ale wg. Ciebie rower ma wyglądać, czy pracować? Co z tego, że zawiecha wygląda podobnie? Kilka milimetrów rożnicy w umieszczeniu krzywek robi różnicę, a tu jest ona dość spora. Pomijam fakt, że damper jest całkiem inaczej przymocowany w obu ramach.
Dhs
Kontakt:

Post autor: Dhs »

Nie widziałem modelu mk2 nigdy, wizualnie rower podobny do zumbi jak dla mnie(chodzi o model mk1) :) Jeżeli kupuje rower za taką kaskę to ma być ładny, musi mi się podobać a niie być ,,dobrym". Dla Was rower doby to geometria, waga, praca, ale ja nie osiągam żadnych wyników, nie mam presji na wyniki, oraz nie spędzam części swojego dnia na siłowni więc wybaczcie ale chce rower ładny, to tak jak z kupnem samochodu nie kupie tego najlepszego bo po co, ale ładne ze skórką w środku czemu nie :) Dlatego też post ten znajduje się w kategorii ,,dla początkujących" nie jestem zawodnikiem. Co do nowego legenda podoba mi się fajna ramka, widziałem też tego canfielda f1 bardzo fajny rower no i to GT fury też ciekawe.
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Dhs, rozumiem, wygląd też jest ważny, ale praca i geometria to podstawa. Uwierz mi, że na dobrym rowerem pod względem pracy i geometrii jeździ się o niebo lepiej, od takiego z dziką geometrią i pracą.
Powinieneś się określić na jakich trasach zamierzasz jeździć, ile w górach, ile w okolicach, ile już jeździsz, jakie miałeś poprzednie rowery i jak je oceniasz, jaki typ roweru preferujesz (przyklejony do trasy, czy skoczny jak sarenka).
ODPOWIEDZ