Marzocchi 66 rc2x - uszkodzony tłumik rc2
Marzocchi 66 rc2x - uszkodzony tłumik rc2
Siemka. Rozkręciłem swojego marcoka i niestety okazało się że tłumik jest rozwalony, widać to na zdj.
Da się to jakoś naprawić? Czy w gre wchodzi tylko wymiana tłumika?
Da się to jakoś naprawić? Czy w gre wchodzi tylko wymiana tłumika?
- Załączniki
-
- tlumik1.JPG (44.62 KiB) Przejrzano 2085 razy
-
- tlumik2.JPG (55.98 KiB) Przejrzano 2085 razy
-
- Kontakt:
Ja bym spróbował to wgiąć jak najładniej się da i albo klejem jakimś albo może jakąś opaską stalową skręcaną na śrubę to owinął(tylko nie wiem czy przez śrubę nie zrobi się za ciasno... zawsze można ją lekko przypiłować). Tak czy siak to musi być szczelne.
Możesz też próbować pospawać to ale cholera wie co się stanie w środku z uszczelkami i czy spaw nie zablokuje ruchu tłoka. Tak czy siak tłumik jest poważnie uszkodzony więc wg mnie możesz się chwytać różnych metod.
Swoją drogą jaki kosmos musiał tam panować... Olej 50WT i skok ze stratosfery? Przecież ten tłumik jest rozsadzony.
Możesz też próbować pospawać to ale cholera wie co się stanie w środku z uszczelkami i czy spaw nie zablokuje ruchu tłoka. Tak czy siak tłumik jest poważnie uszkodzony więc wg mnie możesz się chwytać różnych metod.
Swoją drogą jaki kosmos musiał tam panować... Olej 50WT i skok ze stratosfery? Przecież ten tłumik jest rozsadzony.
-
- Kontakt:
Obejma stalowa + klej dwuskładnikowy do metalu, ewentualnie rzucić spawem od zewnątrz.
Od biedy działać będzie. Na pewno lepsze to niż wymiana całego tłumika, który tani nie będzie.
pietryna, być może skręcona kompresja na maksimum + jakieś nagłe, twarde lądowanie typu drop na płaskie. Ewentualnie zbyt dużo oleju w układzie, i podczas dobicia ciśnienie rozsadziło tłumik.
Od biedy działać będzie. Na pewno lepsze to niż wymiana całego tłumika, który tani nie będzie.
pietryna, być może skręcona kompresja na maksimum + jakieś nagłe, twarde lądowanie typu drop na płaskie. Ewentualnie zbyt dużo oleju w układzie, i podczas dobicia ciśnienie rozsadziło tłumik.
-
- Kontakt: