[blackdemon] a stan LF Dragstar + Junior T 2000

michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

grzesiekfrchelm Ja Ci nie piszę co masz robić, reagujesz na słowa krytyki jak Jarosław K. czyli dalej rzucasz błotem na oślep jako jedyny sprawiedliwy. Pozdro i więcej tu nie pisze.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Las3k_91 Ldz może nie 500, ale na częściach w lepszych stanie za 1200 da się bez problemu :) Chyba Sudi złożył Endurke na ramie PS Poison, gratach xtr itd za 1600 pln ;)
grzesiekfrchelm
Kontakt:

Post autor: grzesiekfrchelm »

michalnz nie pisz mam nadzieje ze ci wyjaśniłem wszystko ocb mi :) :wink:
Bike--http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=58141
http://www.lsfr.pl
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

SegatiV, tak, z Nixonem bodaj, ale ile czasu i energii mu to zajęło, a czas to pieniądź, wiedza też jest w cenie. A jak kupujesz cały rower, to wchodzisz na allegro, pyk i masz, Sudi za swojego Poisona wziąłby z miejsca 2x więcej.
Killo
Kontakt:

Post autor: Killo »

michalnz odsyłam Ciebie do lektury pierwszego postu w tym temacie... .

Po za tym przepraszam bardzo, 1200 złotych jest małą sumą za sztywniaka? Za tą sumkę można wyrwać kilka nówek może i na słabszym osprzęcie, ale nówek z gwarancją np. Kross Sign DS, Scott Voltage YZ 2

Całkiem niedawno dokładając jakieś 300zł wchodziłeś na półkę cenową na której zaczynają się maszyny na dużo lepszych i nowszych częściach. ...już nie mówiąc o ich stanie. Tym bardziej że nie tylko wchodzi tu w grę rower o nastawieniu enduro//lekki FR.

Maksimum czego można chcieć powiadasz? Nie powiedziałem że 1200 złotych to jest mój maksymalny budżet na ten cel. Tak na szybko mały przykład co można znaleźć w podobnej cenie przeglądając od niechcenia allegro:

http://allegro.pl/schwinn-rocket-comp-t ... 52377.html <- na tego bym może nawet się skusił po otrzymaniu aktualnych fot i starannym szczegółowym wypytaniu sprzedawcy. Tylko mam jedno zastrzeżenie bo dziwnie wygląda miejsce tuż przy mocowaniu linku powyżej przedniej zmieniarki. Obtarcie, szlif, cholera wie tak na pierwszy rzut oka. Przydałaby się lepsza fota jak to serio wygląda.

Mam podobne zdanie co SegatiV, jeśli chcesz to możesz spokojnie złożyć maszynę na częściach w lepszym stanie:) Bądź co bądź kupowałem rower w stanie bardzo dobrym

Las3k_91 Ldz do wiosny jest jeszcze trochę czasu, a i pośpiech jest potrzebny tylko przy łapaniu pcheł=) Czas mnie nie ogranicza, a i przy zakupie tego roweru mi się nie śpieszyło.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Killo pisze:jeśli chcesz to możesz spokojnie złożyć maszynę na częściach w lepszym stanie. (...) Czas mnie nie ogranicza, a i przy zakupie tego roweru mi się nie śpieszyło.
Nasuwa sie pytanie - to po jasną cholerę go kupowałeś, skoro mogłeś czekać, składać, szukać okazji itd.? :wink:

A ten Schwinn to jednak całkiem inny typ roweru.
michalnz
Kontakt:

Killo pisze:pośpiech jest potrzebny tylko przy łapaniu pcheł=)
Nie pisz tak, bo tak mówi moj wykladowca z hydrologii, ktorego nie lubię. Piszę tylko tak bo może siedzi na dh-zonie :twisted:
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
Killo
Kontakt:

Post autor: Killo »

Mam na to prostą odpowiedź, patrząc po opisie i zdjęciach, zapewnieniach Sprzedawcy które dostawałem, rozważając różne opcje wydawał mi się ten rower sensowną propozycją, okazją w bardzo dobrym stanie technicznym, pewnym zakupem.

Dokładnie Schwinn to zupełnie inny typ roweru, ale jak wspominałem wyżej nie koniecznie musiała być to maszyna tego typu jak niestety zakupiłem. Dodatkowo zdjęcia dają pojęcie i pewne odniesienie co do "nazewnictwa" stanu roweru.
http://www.facebook.com/13bikes
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
SegatiV
Kontakt:

Las3k_91 Ldz nic Cię to szczerze nie powinno obchodzić. Nawet jeśli teraz się od tak rozmyślił, czy to poszedł po rozum go głowy, czy ma lepszą okazję...

To ma teraz 100% podstawy do żądania zwrotu :) Czy by zapłacił 12pnl, czy 12 000pln. Może, i widocznie chce to zrobić :)
michalnz
Kontakt:

Myślę, że chłopaki jednak poradzą sobie bez naszej pomocy a skomentować jednak niski poziom tej dyskusji i odejście od głupich sporów zapodam:
Obrazek
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Tak nawiasem mówiąc to wasz oszust ma bana za zębatki, więc wiecie... pogadane.

SegatiV, równie dobrze Ciebie nie powinna cała ta sprawa obchodzić, bo z tego co wiem nie jesteś nawet spokrewniony ani spowinowacony z żadną ze stron.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Las3k_91 Ldz BlackDemon ma bana za poziom wypowiedzi,miedzy innymi w tym temacie.
Zreszta nie wiem czy zauwazyles ze po rzuceniu pewnej dozy blota na innych "nasz oszust" porzucil ten temat jako nieinteresujacy.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Las3k_91 Ldz pisze:SegatiV, równie dobrze Ciebie nie powinna cała ta sprawa obchodzić, bo z tego co wiem nie jesteś nawet spokrewniony ani spowinowacony z żadną ze stron.
Niby dlaczego ? Takie sprawy trzeba wywlekać i komentować.
U mnie koleś póki co ma przesrane, ręki mu nie podam. Jeżeli więcej osób będzie reagować w ten sposób, BD być może przemyśli swoje działania. Opinia, którą zyskał będzie się wlec za nim dłuuuuuuuuuuuuuugo.
bazooczyskoDH
Kontakt:

Post autor: bazooczyskoDH »

Killo ruszyło się coś w temacie?
SegatiV
Kontakt:

ravfr dokładnie. Tu nie chodzi o pojedynczą sprawę, tutaj też chodzi o edukowanie młodzieży, coraz więcej cwaniaczków i innych takich. Uczciwy człowiek niczego kupić nie może spokojnie bo musi mieć oczy na około głowy, wiadomo że nie ominie nas to, zawsze znajdzie się ktoś kto będzie chciał kogoś wywałkować, jednak z tych 10 choć 2 można w mniej lub bardziej inwazyjny sposób nawrócić...
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

W sumie pasuje do ogólnego wywodu:
http://mistrzowie.org/156780/Aukcja

A co powiecie o czymś takim? Bo wg mnie coś takiego jest 100% legalne i nie powinno być żadnych konsekwencji poza negatywem od głupiego kupującego.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Lecę wystawić zdjęcie swojego roweru :mrgreen:

Legalne jest, ale niemiłe.
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

pietryna pisze:W sumie pasuje do ogólnego wywodu:
http://mistrzowie.org/156780/Aukcja

A co powiecie o czymś takim? Bo wg mnie coś takiego jest 100% legalne i nie powinno być żadnych konsekwencji poza negatywem od głupiego kupującego.

Dżizas Krajst.... ja nie powiem. Ja zrobiłem tak:
Załączniki
mega fp 9gag.jpg
mega fp 9gag.jpg (21.56 KiB) Przejrzano 1589 razy
Back in black
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Była taka aukcja z Dirt Jumperem jakoś koło lata, na dhz wielki dym, a sprzedający wycofał aukcję na chwilę przed końcem i dodał informację, żeby ludzie się opamiętali i patrzyli co licytują ;)
Zablokowany