Mega zgon po każdorazowej jeździe na streecie...Porady?
-
- Kontakt:
Mega zgon po każdorazowej jeździe na streecie...Porady?
Witam. Mam pewien nietypowy problem... Każdorazowo, gdy biorę drugi rower żeby pojeździć sobie na streecie ( manuale, rotacje z murków, barspiny itp. ) następnego dnia, gdy wstaje z wyra czuje się mega "połamany", dzisiaj np. ledwo wstałem, a każdemu mojemu ruchowi towarzyszy fala bólu ( ból mięśni podobny do objawów przetrenowania na siłowni ). Jeżdzę na streetówce z cr-mo, która tłumi drgania lepiej niż aluminium, z przodu mam argyle'a ustawionego na twardo, mam technikę i amortyzuje ciałem twardsze lądowania, mimo tego na następny dzień plecy i reszta ciała naku#wiają Mnie jak nieszczęście... Dodam, że nawet gdy katuje jakieś FR na fullu, to na następny dzień praktycznie nic Mnie nie boli... Może powienienem przed jazdą robić sobie porządną rozgrzewkę polegającą na normalnych ćwiczeniach fizycznych ( skłony, przysiady, pajacyki, pompki )? Jakiś chudy też nie jestem, mam normalną budowę ciała, trochę mięśni też, 72-73kg przy 181cm.
Doradzcie coś, bo nie mam ochoty już więcej czuć się jakby potrącił Mnie czołg...
Doradzcie coś, bo nie mam ochoty już więcej czuć się jakby potrącił Mnie czołg...
proponuje rowniez diete wg grupy krwi. elimnuje wiekszosc przyczyn dolegliwosci i chorob. daje niesamowita energie przy minimalnej konsumpcj pokarmu. nie ogranicza ilosci lecz wybrane pokarmy ktore sw zbedne czlowoiekowi z dana gr krwi. ja np nie jem wogole pszenicy tj pieczywamakaronow. platkow itp jak i rowniez nabial ograniczam praktycznie do zera. czuje sie swetnie jem malo a nie jestem glodny. nie choruje i nic mnie nie boli. weliminowalem rowniez.przyczyne alergii.. polecam kazdemu zawodnikowi.
www.grupakrwi.info.pl
www.grupakrwi.info.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Najlepsze sa cwiczenia ogolnorozwojowe o zmiennym tempie. Kazdy trening powinien byc inny i najlepiej nie ograniczac sie do sztangi i hantelek. Mozesz przerzucac worki, przeciagac line itp. Zalezy na co masz akurat ochote 
PS. Pij duzo mleka, pomaga na zakwasy

PS. Pij duzo mleka, pomaga na zakwasy

KTM Tribute + Boxxer http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php? ... 40&start=0
uzurpator tego mi brakuje

Złota rada ! Serio, i różnorodność ogranicza monotonnośćCompHaker pisze:Najlepsze sa cwiczenia ogolnorozwojowe o zmiennym tempie. Kazdy trening powinien byc inny i najlepiej nie ograniczac sie do sztangi i hantelek. Mozesz przerzucac worki, przeciagac line itp. Zalezy na co masz akurat ochote smile

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Co to za bzdury ? Dieta wg grupy krwii to dosyć, że nie zdrowa to na dodatek mocno oparta na ,,a gdyby" Już lepsza jest normalna Śródziemnomorska dieta. Chce się ktoś wdać w polemikę ? proszę bardzotatuator pisze:proponuje rowniez diete wg grupy krwi. elimnuje

Atak między nami ta dieta tyczy się raczej chudnięcia a nie mega MOCY
Może stworzymy tez diety zaleznie od znaku zodiaku?
TrueSegatiV pisze:Haha.
Rozgrzewka to postwawa, i poczytaj sobie o zakwasach, odbudowie po treningu, regeneracji i przypakuj trochę Smile

Isostar to izotonik, uzupełnia wodę. Z tymi bólami mięśni to bym gdzie indziej szukał przyczyny. Co do 2 butelek soku pomidorowego to bym uważał :PWujek_cieta_riposta Ja po skończonej jeździe wypijam isostar i jest lepiej, a jak rano czuje sie jak Ty to 2 buteleczki soku pomidorowego na dzień dobry i jest po godzinie o wiele wiele lepiej. Co do diety zacznij wcinać więcej owoców.
Nie wiem ile masz lat ale mała szklanka piwa wzmaga zatrzymywanie Katabolizmu ( czytaj. Twoje białka organizmu nie będą ulegały rozpadowi w tak wielkim stopniu , ale cudów nie należy się spodziewać.CompHaker pisze:PS. Pij duzo mleka, pomaga na zakwasy smile
Ode mnie : Suplementuj się Magnezem ( kasza gryczana orzechy , ryby , sery) oraz Wapniem (mleko, sardynki,śledzie,fasola,sery) Ca2+ jest mega ważny w skurczu, brak tego jonu powoduje skurcz mięsnia, poniekąd bez możliwośći rozkurczu. Tyle mów teoria na ten temat.
Pozatym dla hardkorów i wielbicieli bicepsa : HMB , nie ma co się truć w młodym wieku ale jak już się jest starszym nieco można to sprawdzić . Osobiście z autopsji widziałęm brak zakwasów i większą siłe, wzmożone spalanei tkanki tłuszczowej. HMB generalnie można długo przyjmować. Kreatyny już nie ale też można zakwas praktycznie wyeliminować

Heksa_chloro_cykloheksan
Wujek_cieta_riposta dwa razy w tygodniu ogólnorozwojówka na siłce i będzie ok.
Normalne jedzenie, po dużym wysiłku węgle i białko, żeby powstrzymać katabolizm. Nie wiem jak bardzo jesteś pijący, ale alkohol sprzymierzeńcem dobrej kondycji nie jest.
Kretke można stosować w suplementacji ciągłej - 3g dziennie , pytanie tylko po co w przypadku Wujka. HMB to ściema, żal kasy.
Normalne jedzenie, po dużym wysiłku węgle i białko, żeby powstrzymać katabolizm. Nie wiem jak bardzo jesteś pijący, ale alkohol sprzymierzeńcem dobrej kondycji nie jest.

Kretke można stosować w suplementacji ciągłej - 3g dziennie , pytanie tylko po co w przypadku Wujka. HMB to ściema, żal kasy.
-
- Kontakt: