Mega zgon po każdorazowej jeździe na streecie...Porady?

Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Mega zgon po każdorazowej jeździe na streecie...Porady?

Post autor: Wujek_cieta_riposta »

Witam. Mam pewien nietypowy problem... Każdorazowo, gdy biorę drugi rower żeby pojeździć sobie na streecie ( manuale, rotacje z murków, barspiny itp. ) następnego dnia, gdy wstaje z wyra czuje się mega "połamany", dzisiaj np. ledwo wstałem, a każdemu mojemu ruchowi towarzyszy fala bólu ( ból mięśni podobny do objawów przetrenowania na siłowni ). Jeżdzę na streetówce z cr-mo, która tłumi drgania lepiej niż aluminium, z przodu mam argyle'a ustawionego na twardo, mam technikę i amortyzuje ciałem twardsze lądowania, mimo tego na następny dzień plecy i reszta ciała naku#wiają Mnie jak nieszczęście... Dodam, że nawet gdy katuje jakieś FR na fullu, to na następny dzień praktycznie nic Mnie nie boli... Może powienienem przed jazdą robić sobie porządną rozgrzewkę polegającą na normalnych ćwiczeniach fizycznych ( skłony, przysiady, pajacyki, pompki )? Jakiś chudy też nie jestem, mam normalną budowę ciała, trochę mięśni też, 72-73kg przy 181cm.
Doradzcie coś, bo nie mam ochoty już więcej czuć się jakby potrącił Mnie czołg...
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Haha.

Rozgrzewka to postwawa, i poczytaj sobie o zakwasach, odbudowie po treningu, regeneracji i przypakuj trochę :)
tatuator
Kontakt:

Post autor: tatuator »

proponuje rowniez diete wg grupy krwi. elimnuje wiekszosc przyczyn dolegliwosci i chorob. daje niesamowita energie przy minimalnej konsumpcj pokarmu. nie ogranicza ilosci lecz wybrane pokarmy ktore sw zbedne czlowoiekowi z dana gr krwi. ja np nie jem wogole pszenicy tj pieczywamakaronow. platkow itp jak i rowniez nabial ograniczam praktycznie do zera. czuje sie swetnie jem malo a nie jestem glodny. nie choruje i nic mnie nie boli. weliminowalem rowniez.przyczyne alergii.. polecam kazdemu zawodnikowi.
www.grupakrwi.info.pl
uzurpator
Kontakt:

Post autor: uzurpator »

Po pierwsze. Zwiększ mase.
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

uzurpator pisze:
Po pierwsze. Zwiększ mase.
No właśnie też myślałem że to może pomóc, więcej mięska = mniejsze przeciążenia na stawy i kości. Chyba będę musiał ostro popracować nad michą... :wink: :mrgreen:
SkowronWro
Kontakt:

Post autor: SkowronWro »

jakis chudy nie jestem 180 cm 70kg :lol: :lol: :lol: Zwiększ Mase :!: :!: :!:
miałem to samo, mnie wystarczył trening(grzebiety, pompki) w domu co 2 dzien i 2x w tyg siłownia przez 2 miesiace :)
Wujek_cieta_riposta
Kontakt:

Kurde, chodzi o to, że plecy ćwiczę regularnie, ale chyba muszę dodać do tego dwie superserie z michą żarcia/ dziennie :) żeby zwiększyć wagę/masę.
CompHaker
Kontakt:

Post autor: CompHaker »

Najlepsze sa cwiczenia ogolnorozwojowe o zmiennym tempie. Kazdy trening powinien byc inny i najlepiej nie ograniczac sie do sztangi i hantelek. Mozesz przerzucac worki, przeciagac line itp. Zalezy na co masz akurat ochote :D

PS. Pij duzo mleka, pomaga na zakwasy :D
SegatiV
Kontakt:

uzurpator tego mi brakuje

Obrazek
CompHaker pisze:Najlepsze sa cwiczenia ogolnorozwojowe o zmiennym tempie. Kazdy trening powinien byc inny i najlepiej nie ograniczac sie do sztangi i hantelek. Mozesz przerzucac worki, przeciagac line itp. Zalezy na co masz akurat ochote smile
Złota rada ! Serio, i różnorodność ogranicza monotonność :)
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Wujek_cieta_riposta Ja po skończonej jeździe wypijam isostar i jest lepiej, a jak rano czuje sie jak Ty to 2 buteleczki soku pomidorowego na dzień dobry i jest po godzinie o wiele wiele lepiej. Co do diety zacznij wcinać więcej owoców.
Back in black
SkowronWro
Kontakt:

Post autor: SkowronWro »

więcej sexu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
LestatBiker
Kontakt:

SkowronWro oj nie wiem, bo ja zazwyczaj po skatowaniu na rowerze i potem przez kobietę to mam na zajutrz poważne problemy z wypełznięciem z wyrka :mrgreen: wogóle potem jak wsiadam na rower to zapominam w którą stronę sie pedałuje żeby jechać :mrgreen:
Lord_92
Kontakt:

Post autor: Lord_92 »

żeby zwiększyć wagę/masę. Waga to moze byc z Tesco =]
facebook.com/AntidoteBikepark
kontakt@antidotebikepark.pl
mitoza-mejoza
Kontakt:

Post autor: mitoza-mejoza »

tatuator pisze:proponuje rowniez diete wg grupy krwi. elimnuje
Co to za bzdury ? Dieta wg grupy krwii to dosyć, że nie zdrowa to na dodatek mocno oparta na ,,a gdyby" Już lepsza jest normalna Śródziemnomorska dieta. Chce się ktoś wdać w polemikę ? proszę bardzo :D

Atak między nami ta dieta tyczy się raczej chudnięcia a nie mega MOCY

Może stworzymy tez diety zaleznie od znaku zodiaku?

SegatiV pisze:Haha.

Rozgrzewka to postwawa, i poczytaj sobie o zakwasach, odbudowie po treningu, regeneracji i przypakuj trochę Smile
True :mrgreen:

Wujek_cieta_riposta Ja po skończonej jeździe wypijam isostar i jest lepiej, a jak rano czuje sie jak Ty to 2 buteleczki soku pomidorowego na dzień dobry i jest po godzinie o wiele wiele lepiej. Co do diety zacznij wcinać więcej owoców.
Isostar to izotonik, uzupełnia wodę. Z tymi bólami mięśni to bym gdzie indziej szukał przyczyny. Co do 2 butelek soku pomidorowego to bym uważał :P

CompHaker pisze:PS. Pij duzo mleka, pomaga na zakwasy smile
Nie wiem ile masz lat ale mała szklanka piwa wzmaga zatrzymywanie Katabolizmu ( czytaj. Twoje białka organizmu nie będą ulegały rozpadowi w tak wielkim stopniu , ale cudów nie należy się spodziewać.

Ode mnie : Suplementuj się Magnezem ( kasza gryczana orzechy , ryby , sery) oraz Wapniem (mleko, sardynki,śledzie,fasola,sery) Ca2+ jest mega ważny w skurczu, brak tego jonu powoduje skurcz mięsnia, poniekąd bez możliwośći rozkurczu. Tyle mów teoria na ten temat.

Pozatym dla hardkorów i wielbicieli bicepsa : HMB , nie ma co się truć w młodym wieku ale jak już się jest starszym nieco można to sprawdzić . Osobiście z autopsji widziałęm brak zakwasów i większą siłe, wzmożone spalanei tkanki tłuszczowej. HMB generalnie można długo przyjmować. Kreatyny już nie ale też można zakwas praktycznie wyeliminować ;)
Heksa_chloro_cykloheksan
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Wujek_cieta_riposta dwa razy w tygodniu ogólnorozwojówka na siłce i będzie ok.
Normalne jedzenie, po dużym wysiłku węgle i białko, żeby powstrzymać katabolizm. Nie wiem jak bardzo jesteś pijący, ale alkohol sprzymierzeńcem dobrej kondycji nie jest. :)
Kretke można stosować w suplementacji ciągłej - 3g dziennie , pytanie tylko po co w przypadku Wujka. HMB to ściema, żal kasy.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

mitoza-mejoza pisze:Nie wiem ile masz lat ale mała szklanka piwa wzmaga zatrzymywanie Katabolizmu ( czytaj. Twoje białka organizmu nie będą ulegały rozpadowi w tak wielkim stopniu , ale cudów nie należy się spodziewać.

Obrazek

Tak mi się przypomniało ;)
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Sex tylko po rowerze, bo będzie się kiepsko jeździło. Ciężko się skupić na trasie.
Musisz jeździć na zakwasach, po 2 tygodniach mięśnie się przyzwyczają do wysiłku i nawet jak dasz sobie bardziej w kość to będzie szybsza regeneracja i brak zakwasów.
SegatiV
Kontakt:

EZrider pisze:
Sex tylko po rowerze, bo będzie się kiepsko jeździło.
Mnie to raczej uspokaja i rozluźnia przed. Tylko nie polecam przesadzić przed zawodami w nocy... Nie walczymy do późna. Ale ogólnie najlepsza sprawa przed i po...
LestatBiker
Kontakt:

SegatiV sprawa jeszcze lepsza jak czasem w trakcie :lol: wiesz, taka mała przerwa na szybcika i jedziesz dalej xD
ODPOWIEDZ