Cytaty z grup krwi :
Zerówkom brakuje pewnych czynników krzepliwości i dlatego potrzebują właśnie witaminy K - yyyyy...... jak komuś może brakować czynników krzepliwości ? każdy ma komplet a jego brak stanowi o patofizjologii jego ustroju. Ponadto za wytwarzanie witaminy K odpowiedzialne są bakterie obecne w naszych jelitach, właściwie suplementacja jest zbedna
osobnikom grupy 0, którzy charakteryzują się wysoką kwasowością i potrzebują zrównoważenia zasadą - wynikałoby z tego , że 0 mają kwasicę metaboliczną albo niewydolność nerek , albo mają problemy z inhibitorami anhydrazy węglanowej ?
Musi być zachowana homeostaza.
Osoby z grupą krwi 0 mają do wyboru wiele ziółek, z których można przygotować smaczne napary, którymi mogą zastępować herbatę czarną i kawę - wg mnie niektóre napary są dobre dla każdego człowieka w zależności od schorzenia np. picie naparu z Melissae folium
Muszą jednak pamiętać, by dla zbilansowania białka pochodzenia zwierzęcego spożywać odpowiednie warzywa i owoce a ciut niżej aby spożywać soki warzywne a nie owocowe .... może to jakiś chochlik drukarski
aby dostarczyć organizmowi korzystnych uzupełnień, warto, aby w diecie uwzględnione były orzechy i pestki - no dobra może i jest białko ale pamiętam jak byk że 80-90% skł orzechów to kw. tłuszczowe nasycone i nienasycone . Ileż by tego trzeba było zjeść ? Są lepsze źródła białka
W ogóle to naszło mni teraz takie spostrzeżenie , że te diety są dość ciekawe ale nei dlatego ,że mamy taką grupę krwi ale dlatego, że po prostu są nawet zdrowe. Aczkolwiek unikanie pewnych potraw grozi niedoborami pewnych np. aminokwasów
Zmorą są mięsa przetworzone, np. parówki czy różnego rodzaju szynki - to jest zmora każdego osobnika , nie bez powodu mówimy na parówki ,,przegląd tygodnia"
Przepraszam za te znaki zodiaku

miało to podkreślić tylko fakt , iż nie warto mieszać krwi do tego co jeść możemy a czego nie.
Problemów bym upatrywał w przemianach metabolicznych , braku enzymów np. taki hardkor przykład to fenyloketonuria , a nie obecnośći konkretnego antygenu na powierzchni erytrocytu
Generalnie, w wielu przypadkach trzeba dość drastycznie zmienić swoja dietę, a co z tłustymi rybami ,źródłem WNKT ? i to jest potrzebne każdemu, kwas linolenowy i linolowy również niezbedny a tu oliwy spożywać nie można
Nie jestem przekonany do diety związanej z grupą krwii

mało badań wg mnie