Aukcja z Nokia mistrzostwo jednym słowem. Ludzie są coraz bardziej głupi..
A takie pytanie Killo, nie moglbys zabrac sie z kumplam (taki kawal z kumplami bedzie razniej)i i rowerem do Blackdemona? Wyjasnic sprawe w cztery oczy, w razie co z rodzicami pogadac.. i nie mowie tu zeby mu od razu wpier** spuscic bo to nie na tym rzecz polega.. fakt, stracisz 100-200 zl na paliwo (zalezy ile samochod pali), no i kilka godzin na dojazd.. ale wydaje mi sie, ze jezeli pogadasz osoboscie z nim, badz z jego rodzicami ktorzy na pewno sa rozsadni i wydaje mi sie ze uczciwi to sprawa sie szybciej wyjasni niz zgloszenie na allegro, policje. a takie gdybanie na forum tez wiele nie zdziala ; ) wyzwanie blackdemona od takich albo innych swiadczy tez o kulturze tego ktory go tak nazwal
Jestem bezstronny, bo ktos zaraz napisze ze bronie Blackdemona
LestatBiker ja ze znajomymi jechalem 600km za chyba 70zl na ropie.. dobra niech bedzie 150-180zł no max 200zl.. ale to i tak chyba lepiej niz byc stratnym 1100 lub czekac niewiadomo ile na ta kase
Pablo666 Z bydgoszczy do krakowa jest przeszło 500 km, średnie spalanie diesel'a o pojemności ok 2l to jakieś 6 -7 , moze ponize tego przy dobrych wiatrach, w obydwie strony trzeba przeznaczyc koło 300 i cały dzień czasu przy obecnych warunkach... Cóz, poczekamy jak się wypowiesz jak będziesz mieć własne auto, ale to wysoc nieopłacalne, wolałbym poczekać i mieć te 100 przysłowiowe w kieszeni Chyba ze pociągiem bedzie jechał to będzie mniej stratny, ale musze poprzeć opcję wizyty. Gdybym ja dostał takie kukułcze jajo to tego samego dnia bym był juz pod jego domem, bo nie jestem cierpliwy... Dlatego na miejscu Killo nie bawiłbym się w wielokrotne pisanie próśb, maili itp, tylko bezposrednio zgłosił właściwym organom prawnym.
LestatBiker Pamietajmy ze zawsze mozna od rodzicow Blackdemona wymagac rekompensaty, za dojazd czy za sam stres z wyniklej sytuacji. A nie sadze by chcieli by synek mial problemy, oni tez beda je miec jesli sprawa pojdzie na policje a nastepnie wyzej : ) Wtedy sprawa w sadze, trzeba na rozprawe sie stawic, za niestawienie grzywna, koszta rozprawy jesli sprawe przegraja wiec.. mozna sobie przekalkulowac co bedzie lepsza opcja : ) Nie chcialbym wtedy byc na miejscu Blackdemona.
Ale ciesze sie ze podzielasz moje zdanie ze bys zawital do niego osobiscie ; )
LestatBiker pisze:średnie spalanie diesel'a o pojemności ok 2l to jakieś 6 -7
Tak offtopujac, ale nie daje mi to spokoju Jadac Alfa 147 1.9 JTD na trasie (czyt. autostrada) zrobilem z bratem spalanie na poziomie 3.7-4.2 przy predkosci praktycznie caly czas 120 km/h. Przy ostrzjeszej jezdzie ok. 160km/h mial 6.5-7L takze twoje usrednienie jest troszke za duze co do diesla. Chyba, ze dla predkosci 150-170km/h to zwracam honor :P
Ale to tak w gwoli wyjasnien, nie dawalo mi to spokoju.
Co do tematu, mam nadzieje, ze cos sie wyjasni. Z tematu wynika, ze wiecej maja tutaj do powiedzenia osoby postronne anizeli zamieszane w ta sprawe
KilofeQ co do offtopu sporo zależy od silnika, wczesniej miałem passata 1,9 tdi i przy mojej normalnej jeździe 110-150 spalał 4,5-5 na setkę. Co najśmieszniejsze- im więcej gazu dawałem tym mniej spalał. raz jak pojechałem nim do myślenic na contest grzałem trasą 160-170 i komputer pokazywał 3,5-4,5 a w głowie wyświetliło mi sie ,,WTF?" obecnie jezdzę zafirą 2,2 tdi i niestety wychodzi spalanie takie jak podałem
Co do tematu czekam aż Killo siądzie na kompie i wniesie nieco więcej, bo jak narazie temat pokonał i wyprzedził w rankingach ostatni o BikerJG
KilofeQ pisze:Co do tematu, mam nadzieje, ze cos sie wyjasni. Z tematu wynika, ze wiecej maja tutaj do powiedzenia osoby postronne anizeli zamieszane w ta sprawe Smile
Jedna ze stron ma jak narazie bana na udzielanie się na forum, zresztą i tak ten temat olewała.
GgG, co to bana wiem ze BD dostal go. Jednak wydaje mi sie (to moje subiektywne zdanie), ze pospieszyliscie sie z tym sposobem kary. Mysle, ze powinniscie dac mu jeszcze troche czasu, mozliwe ze sprawa byla w toku i BD nie mial ochoty pisac w temacie, gdyz jego wszelkie wypowiedzi byly krytykowane juz z gory. Czytalem rowniez, ze dostal go za sposoby wypowiedzi, niedojrzalosc itd. Ok..., popieram, gdyz nie lubie osob, ktore bez totalnej kultury, znajomosci jezyka polskiego wchodza na forum i pisza brednie. Ale wydaje mi sie, ze BD nie byl az tak "zdemoralizowanym" uzytkownikiem, jakich tu od jakiegos czasu przybylo. Czytajac, niektore tematy osobiscie bym je usuwal, a takim osobom dawal ostrzezerzenie, aby przemyslaly swoj stosunek do DHZ.
Wiem, pomyslicie, ze jestem z Krk i jezdzilem z BD, ale osobiscie nie znam go dobrze, a po drugie w takich sytuacjach nie ma tu kategorii znajomy, przyjaciel. Jesli czlowiek wyskakuje z takim swinstwem, trzeba to rozwiazac jak najszybciej i dac do zrozumienia oszustowi co zrobil, przez co bedzie "potepiony" :P
Druga rzecz, wiem, ze wydaje sie to bardzo nieprawdopodobne, jednakze z tego co wyczytalem bylo jedynie kilka osob ktore, dopuszczaly mozliwosc oszustwa Killa (oczywiscie nie ujumuje tu nikomu). Chociaz widzac polke i jej pekniecia, ciezko w to uwierzyc.
Takze wedlug mnie, wszelkie dzialania nasze (krytyka, gdzie nie ma jasnych argumentow w temacie) oraz modow (nakladanie banow) na ta chwile jest bezcelowe, bo to nie miedzy nami toczy sie ten spor.
Ale tak jak mowie, to tylko moje zdanie, do ktorego kazdy ma prawo ;]
KilofeQ Kilo jest w kontakcie z kim trzeba,nie kontaktowal sie z BD przez forum,a przynajmniej nie zglaszal zastrzezen co do bana-akurat on mialby ku temu podstawy.
Ponadto BD dostal bana na tydzien,za konfliktowosc,potem wroci i jesli odczuje taka potrzebe bedzie sie mogl podzielic swoimi uwagami.Jesli autor tego tematu bedzie widizal potrzebe czasowego odwieszenia kary BD to rowniez widze taka mozliwosc.
KilofeQ spoko .staramy sie nie banowac na stale,ale jak ktos przegina to krotki urlop na przemyslenie pewnych kwestii mu sie nalezy imho.
no,a teraz wypadalo by przywolac do tablicy Killo i zapytac jak tam postepy!
Czuję się przywołany do odpowiedzi, tak więc zamieszczam poniżej małą skrótową informację ogólną:
W wyniku porozumienia pomiędzy Ojcem blackdemona (właścicielem konta allegro), a mną ustalono:
- Wysyłkę roweru 27 lub 28 (najlepiej 28-ego; życzenie odbiorcy) stycznia Pocztą Polską, w opcji za pobraniem na kwotę 1200 zł oraz sprawdzeniem zawartości paczki.
Ustalona wstępnie data związana jest z brakiem możliwości wcześniejszego odbioru przesyłki przez właściciela konta.
Aktualnie oczekuję na finalne rozwiązanie sprawy...