Nieruchoma regulacja W J7

Dylski_
Kontakt:

Nieruchoma regulacja W J7

Post autor: Dylski_ »

Witam !
Mam problem z pokrętłem regulacji w J7. Po odbiorze z serwisu regulacja przestała się ruszać podejrzewam że może być przekręcona.. Macie może jakieś domowe sposoby ? ;>
Pozdrawiam
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Skoro wcześniej działała to odeślij do serwisu, bo skoro zapłaciłeś za zrobienie hamulca to czemu dostajesz go z powrotem niesprawnego.
Dylski_
Kontakt:

Dzisiaj im oddaje zobaczymy czy naprawia..
ak47

Post autor: ak47 »

Najprawdopodobniej ktoś na siłę kręcił pokrętłem mimo oporu. Możliwe, że gwint regulatora jest uszkodzony.
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

albo po prostu regulator jest na skraju i trzeba wiedzieć w którą strone przekręcić, bo łatwo to zablokować i uszkodzić kręcąc w przeciwnie
Dylski_
Kontakt:

Regulacja zaczela się lekko ruszać około jeden obrót.. Gwint na slimakach jest ok więc juz nie wiem dlaczego nie działa wpełni ..
ak47

Post autor: ak47 »

Zatem coś jest zablokowane wewnątrz klamki. Zdemontuj czerwone pokrętło - na spodniej stronie klamki masz zawleczkę którą musisz ściągnąć.

W dźwignij poluzuj śrubkę blokującą ośkę (imbusem 2.5mm) i odłącz dźwignię od korpusu. Weź szeroki płaski śrubokręt i spróbuj przekręcić baryłkę regulacyjną, która znajduje się wewnątrz korpusu.
Dylski_
Kontakt:

Dokladnie tak zrobilem ! i jescze sciagnalem segera z barylki i dziala dzieki wielkie !
ODPOWIEDZ