Gwarancja
-
- Kontakt:
Gwarancja
siema, mam pytanie czy jak kupie ramę w angli to gwaracja będzie udzielana w polsce ? i gdyby cos sie stało z ramą to musze ją wysyłac do uk
siema czy jak kupie zmywarke w kazachstanie to będzie działała w polsce ? gdyby coś się stalo z tą zmywarką musze ją wysłać do kz ?
tak serio gwarancja powina być uznawana jesli będziesz użwywał roweru w polsce ale jak cos sie z nią stanie będziesz ją musiał wysłać do uk uważam że jesli nie jest dużo taniej lepiej dołożyć i kupić rame w PL chyba że to używka jako drugi właściciel jeszcze za granicą i tak nie będziesz miał gwary...
tak serio gwarancja powina być uznawana jesli będziesz użwywał roweru w polsce ale jak cos sie z nią stanie będziesz ją musiał wysłać do uk uważam że jesli nie jest dużo taniej lepiej dołożyć i kupić rame w PL chyba że to używka jako drugi właściciel jeszcze za granicą i tak nie będziesz miał gwary...
-
- Kontakt:
Niektóre firmy maja coś takiego, że akceptują wymiany gwarancyjne w innych krajach (chyba tak było z Marzocchi o ile się nie mylę, karta gwarancyjna z tego co pamiętam była akceptowana na terenie całego UE). Musisz sie najpierw dopytac od osoby sprzedającej, chociaż wątpie żeby w Polsce to działało, może bardziej na zachodzie tak raczej nie u nas takie rzeczy bo to bardzo ścisłe umowy między krajami.
facebook.com/AntidoteBikepark
kontakt@antidotebikepark.pl
piotrex no napisałem tak ale tu wchodzi także polityka państwa, bo wiadomo że nikłe szanse gdy kraj będzie poza jakimś bezcłowym związkiem jak np. UE czy te uproszczone układy USA-Kanada, wymiana lub jakiś transport jest bardziej kosztowna co przekłada się na mniejsze zyski.
facebook.com/AntidoteBikepark
Lord_92 musisz po prostu przyjac do wiadomosci,ze tak to wyglada.Jesli ktos ma dystrybutora w danym kraju,to znaczy ze oplaca mu sie eksportowac do tego kraju i oplaca mu sie uznawac reklamacje.
Zwroty gwarancyjne to kwestia rozliczen pomiedzy producentem a dystrybutorem.I tyle.
Nie kombinuj tak daleko,bo to nie ma sensu.Zajmuje sie tym,naprawde wiem jak to dziala.
Zwroty gwarancyjne to kwestia rozliczen pomiedzy producentem a dystrybutorem.I tyle.
Nie kombinuj tak daleko,bo to nie ma sensu.Zajmuje sie tym,naprawde wiem jak to dziala.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu