Alternatywa dla GoPro HD
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Przed chwila w TV coś mówili o gadżetach komputerowych, wspomnieli też coś o podobnej kamerce, mówili chyba o wyższym modelu: http://www.midlandradio.com/Action-Came ... XTC-100VP2
Może akurat kogoś zaciekawi
Może akurat kogoś zaciekawi

S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Nie wiem czy już było...
http://gopro.com/hd-hero-accessories/lcd-bacpac/
Cena nie zabija
Miło, że dokładają tych kilka "plecków"
http://gopro.com/hd-hero-accessories/lcd-bacpac/
Cena nie zabija

pozdro
frango
frango
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Prawda jest taka, że koszt wyprodukowania takiego ekraniku i paru kawałków plastyku to grosze...a koszą jak za zboże
. Zakład że polski dystrybutor zawoła za ekran ze 300 stówki >?
Sam przymierzam się do kupna GO PRO, ale wersji 960, bo magiczne ekraniki po 3 stówy są mi nie potrzebne. Oczywiście miło by było, gdyby GO PRO miało taki ekran fabrycznie wbudowany, ale dopłacanie prawie 500zł do wersji 1080p praktycznie tylko po to aby mieć ekranik, który na dodatek wyświetla w kijowej jakości...nie, dziękuje.

Sam przymierzam się do kupna GO PRO, ale wersji 960, bo magiczne ekraniki po 3 stówy są mi nie potrzebne. Oczywiście miło by było, gdyby GO PRO miało taki ekran fabrycznie wbudowany, ale dopłacanie prawie 500zł do wersji 1080p praktycznie tylko po to aby mieć ekranik, który na dodatek wyświetla w kijowej jakości...nie, dziękuje.
jaaasne, nie wiem ile kosztują poszczególne modele 3M, ale na pewno nie tyle (od tego mam ludzi hehe)frango pisze:Ta taśma, którą są podklejone podstawki do GoPro kosztuje kilkaset złotych rolka Cool
Wiem że miałem niedawno nie lada problem z oderwaniem kawałka koryta kablowego które chciałem sprytnie przykleić w montowanej szafie, ale zrobiłem to za pierwszym razem krzywo :]
A co do całego tematu, taki komentarz: dla mnie nie ma alternatywy dla gopro, chyba jedynie vholdr (ale ogólnie cena ta sama) wszystko co tańsze albo źle kręci, albo nie nadaje się na rower (kiepskie mocowania, licha konstrukcja, brak szerokiego kąta w standardzie)
Wujek_cieta_riposta 960 nie kręci w 60fps i w najwyższej rozdzielczości ma 4:3 zamiast 16:9 - wygląda gorzej. Sam myślałem w ten sam sposób, że można oszczędzić, ale jednak coś za coś. I chyba mniej niż 500zł różnicy jest jak się poszuka, szczerze nie wiem za ile, musiałbym kumpli popytać co mają gopro.
-
- Kontakt:
Nie prawda , mam i mogę śmiało stwierdzić , że kręci !! aczkolwiek przy 60fps mamy 16:9 WVGA . Nastepnie mamy 720 p i 16:9SeraaX pisze:960 nie kręci w 60fps
Co do maxymalnej rozdzielczosci 960p niestety jest tylko 4:3 wiec jak dla mnie kompletnie niezdatne do użytku

Co do 1080p to ciezko znalezc cos ponizej 1200 zł , może naked.... ale szczerze po co komu naked:>
Fakt, też dochodzę do takiego wniosku. Szukałem alternatywy i co ? Najmniej problematyczne do zamocowania, dobra tolerancja na wibracje i wytrzymałość mnie przekonała ostatecznie do Gopro i utwierdziła , że żal zachodu , żeby szukać alternatywySeraaX pisze:A co do całego tematu, taki komentarz: dla mnie nie ma alternatywy dla gopro
Heksa_chloro_cykloheksan
-
- Kontakt:
Słuchajcie- mam problem... 2 miesiące temu kupiłem sobie GO PRO HD 960p, używałem jej zamontowanej do full face'a. Wczoraj wyciągnąłem nowe, nie używane jeszcze mocowanie i chciałem przymocować je do mojej maski od paintballa, żeby pokręcić trochę jak się strzelam, ale to dziadostwo w postaci taśmy 3M zbytnio nie chce trzymać. Odtłuściłem maskę, odtłuściłem taśmę, nawet zmatowiłem maskę papierem wodnym i potem znowu odtłuściłem, jednak taśma po jakimś czasie samoczynnie odpada... help. 

-
- Kontakt:
Gratuluję zakupu
Rewelacyjne filmiki z tej 960p się kręci.
Wracając do tematu , zapewne wiesz, że jeżeli już raz przykleiłeś i jak piszesz odkleiło się to już nie masz co liczyć na to , że taśma posłuży po raz wtóry .
Muszę o to zapytać : naklejałeś płaskiego klipsa czy tzw. curved ? na jaką powierzchnię ? Niby trywialne pytanie ale , któż to wie gdzie jest problem
Być może taśma nabrała powietrza i klej wysechł ?
Sugeruje zastosować dobry klej, który po wyschnięciu , że tak się wyrażę zdobywa swoje właściwości ,,klejące" http://www.loctite.pl/cps/rde/xchg/henk ... mepage.htm - oni mają hardkor kleje
, lub wtopić w maskę ten klips, ja tak robiłem ( ale nie był to klips GOPRo i efekt jest niezły, uważać trzeba tylko aby nie zdeformować klipsa, raczej sposób dla kogoś , kto już ,,maczał w tym palce"
Najlepszy i najdroższy : kupić na Allegro zestaw cały ....

Wracając do tematu , zapewne wiesz, że jeżeli już raz przykleiłeś i jak piszesz odkleiło się to już nie masz co liczyć na to , że taśma posłuży po raz wtóry .
Muszę o to zapytać : naklejałeś płaskiego klipsa czy tzw. curved ? na jaką powierzchnię ? Niby trywialne pytanie ale , któż to wie gdzie jest problem

Być może taśma nabrała powietrza i klej wysechł ?
Sugeruje zastosować dobry klej, który po wyschnięciu , że tak się wyrażę zdobywa swoje właściwości ,,klejące" http://www.loctite.pl/cps/rde/xchg/henk ... mepage.htm - oni mają hardkor kleje

Najlepszy i najdroższy : kupić na Allegro zestaw cały ....
Heksa_chloro_cykloheksan
-
- Kontakt:
nakleiłem płaski klips, ale powierzchnia maski w tym miejscu też jest praktycznie 100% płaska. Przetarłem taśmę znowu rozpuszczalnikiem i jest nadzieja, bo trochę się klei. Po odklejeniu się klipsa maski ( najpierw zamontowałem klips w innym, bardziej narażonym na zginanie miejscu ) Spróbowałem teraz metody "dawaj sku#wysyna podgrzejemy"
podgrzany klej trochę złapał, wszystko wyjaśni się jutro, bo tak jak mówi instrukcja "połączenie osiąga pełnie siły po upływie 12h", więc albo będzie się mocno trzymać, albo całkiem odpadnie.