Suport do korby zintegrowanej, różnice między 68mm a 83mm
Suport do korby zintegrowanej, różnice między 68mm a 83mm
Witam
Mam pytanie czysto z ciekawości. Otóż czym może się różnic suport pod mufę 68mm a 83mm - mowa oczywiście o suporcie zintegrowanym, posiada on dwa osobne łożyska, które wkręca się w mufę z dwóch stron - teoretycznie czym mufa szersza tym będzie on szerszy.
Jeśli takowy suport pod mufe 68mm miałby nie podejść pod 83mm to proszę o wytłumaczenie. Jedyną opcją może być chyba szerszy korpus, który wystaję na zewnątrz ramy.
z góry dzięki
Mam pytanie czysto z ciekawości. Otóż czym może się różnic suport pod mufę 68mm a 83mm - mowa oczywiście o suporcie zintegrowanym, posiada on dwa osobne łożyska, które wkręca się w mufę z dwóch stron - teoretycznie czym mufa szersza tym będzie on szerszy.
Jeśli takowy suport pod mufe 68mm miałby nie podejść pod 83mm to proszę o wytłumaczenie. Jedyną opcją może być chyba szerszy korpus, który wystaję na zewnątrz ramy.
z góry dzięki
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
pietryna Jeśli mówisz i osi korby to oczywiście wiem o tym. Chodzi mi o zastosowanie suportu 68mm w mufie 83mm z korbą pod 83mm.
I z tego co napisałem (nawet z samej nazwy tematu) odzie zrozumieć, że nie chodzi mi o Giga Pipe :]
I z tego co napisałem (nawet z samej nazwy tematu) odzie zrozumieć, że nie chodzi mi o Giga Pipe :]
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
szymon102 czy Ty jesteś zupełnie leniwy czy mi się wydaje? Użyłeś w ogóle szukajki? Wydaje mi się, a nawet jestem pewien że nie. Niedawno zakładałem identyczny temat i nawet nie trzeba było głęboko ryć żeby go odnaleźć.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... ght=suport
Używaj na przyszłość proszę najprostszych narzędzi a nie zaśmiecaj forum.
Od siebie mogę dopisać że suporty 68/73 a 83 różnią się tylko tuleją plastikową w środku, pod warunkiem że są desygnowane pod daną korbę.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... ght=suport
Używaj na przyszłość proszę najprostszych narzędzi a nie zaśmiecaj forum.
Od siebie mogę dopisać że suporty 68/73 a 83 różnią się tylko tuleją plastikową w środku, pod warunkiem że są desygnowane pod daną korbę.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!