Problem z odkreceniem pedala
Problem z odkreceniem pedala
witam,
mam problem z odkreceniem pedala.
jezdzilem okolo roku i zachcialo mi sie zmieniac korby,
niestety gwint w pedale troche przyrdzewial i nijak sie go nie da odkrecic.
jest on zakrecany jedynie imbusem ale po wielu nieudanych probach sruba sie troche obrobila ...
jakies pomysly ???
mam problem z odkreceniem pedala.
jezdzilem okolo roku i zachcialo mi sie zmieniac korby,
niestety gwint w pedale troche przyrdzewial i nijak sie go nie da odkrecic.
jest on zakrecany jedynie imbusem ale po wielu nieudanych probach sruba sie troche obrobila ...
jakies pomysly ???
Napisał że jest tylko na imbus i że trochę obrobił wejście w ośce, to powiem ze łatwo nie będzie mi się zapiekła tak śruba w suporcie to dopiero puściło jak migomatem przyspawali mi śrubę to i tak się urwała ale później przyspawaliśmy jeszcze lepszą śrubę i mocniej i wtedy puściło ale tu tak nie zrobisz bo byś musiał ośkę zmieniać. Jeśli nie masz wejścia na zwykły klucz a nie szkoda by ci było sobie owe zrobić to mały diax(szlifierka kątowa) w łapkę i wprawnie sobie owy stwórz i na pewno łatwiej pójdzie albo pilnikiem jak lubisz się na machać. Jak sam klucz nie da rady to przedłuż rurą i na przyszłość dobrze jest raz na jakiś czas odkręcić i przesmarować gwinty (sam muszę to zrobić bo z wysiłkiem odkręcam swoje pedały). A i upewnij się że odkręcasz pedały w dobrą stronę bo czasem potrafi się pokićkać i człowiek je zakręca zamiast odkręcać 

http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=58891
Moja maszina :D
Moja maszina :D
-
- Kontakt:
Nikt nie zadał tego (niby głupiego) pytania więc: w dobrą stronę próbowałeś odkręcać? :>
Prawy pedał - prawy gwint, lewy pedał - lewy gwint... ja zawsze muszę się sekundę zastanowić zanim użyję siły
Prawy pedał - prawy gwint, lewy pedał - lewy gwint... ja zawsze muszę się sekundę zastanowić zanim użyję siły

http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
że zapytam - co to za pedzie które nie mają możliwości odkręcenia kluczem płaskim? nie spotkałem się z czymś takim do tej pory 
Pomysł ze szlifierką i robieniem sobie 'gniazda' na płaski klucz, to chyba nie jest najlepsze rozwiązanie - szczerze? Bałbym się potem jeździć na takich pedałach i najpewniej nadawałby się one tylko i wyłącznie do śmieci.

Pomysł ze szlifierką i robieniem sobie 'gniazda' na płaski klucz, to chyba nie jest najlepsze rozwiązanie - szczerze? Bałbym się potem jeździć na takich pedałach i najpewniej nadawałby się one tylko i wyłącznie do śmieci.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: