Boxxer Team 2010 - do czego sylikonowy pręcik
Boxxer Team 2010 - do czego sylikonowy pręcik
Otrzymałem nie dawno nowego Boxxera Team 2010. Podczas robienia serwisu moim oczom ukazała się sprężyna a wewnątrz niej wsunięty sylikonowy "pręcik" długości około 15cm koloru czerwonego.
I pytanie, czemu ma pomóc takie rozwiązanie? Czy może to wyrzucić bo raz waga a dwa czy to w jakiś sposób nie utwardza sprężynki?
I pytanie, czemu ma pomóc takie rozwiązanie? Czy może to wyrzucić bo raz waga a dwa czy to w jakiś sposób nie utwardza sprężynki?
Demo 7, 2009r,Boxxer 2010r http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=4906072
Tak jak już wyżej napisali, jest to elastomer i zapobiega dobijaniu amortyzatora do końca.
Jak go wyrzucisz to nic się nie stanie,tyle że będziesz musiał bardziej uważać na to żeby nie dobijać amortyzatora zbyt często,bo na pewno tego nie polubi
Ja bym go na twoim miejscu jednak zostawił,dużo nie waży a żywotność amorka zawsze poprawi.
Jak go wyrzucisz to nic się nie stanie,tyle że będziesz musiał bardziej uważać na to żeby nie dobijać amortyzatora zbyt często,bo na pewno tego nie polubi

Ja bym go na twoim miejscu jednak zostawił,dużo nie waży a żywotność amorka zawsze poprawi.
nikifor
Już rozwierciłem dolne lagi aby były lżejsze więc ni ma sensu ich wywalać .....
DropStop Bumper - tylko że jak próbowałem, na prawdę się starając, dobić amorka to "gumeczka" pozostaje jakieś 4cm poniżej końca skoku. Właśnie uważałem jak kolega Cubus5, że tłumik powinien wykonać swoją pracę. Bo jak ten DropStop ma być tak twardy to raczej mi szkoda tych centymetrów w DH bo dropów jak na Rampagu to ja nie skaczę. Pokombinuje aby to skrócić tak aby później zaczął się utwardzać i tyle....
nikifor
Z wagą to taka "zaczepka"
byłem ciekaw kto się zepnie
, wygrałeś, pozdrawiam .
Już rozwierciłem dolne lagi aby były lżejsze więc ni ma sensu ich wywalać .....
DropStop Bumper - tylko że jak próbowałem, na prawdę się starając, dobić amorka to "gumeczka" pozostaje jakieś 4cm poniżej końca skoku. Właśnie uważałem jak kolega Cubus5, że tłumik powinien wykonać swoją pracę. Bo jak ten DropStop ma być tak twardy to raczej mi szkoda tych centymetrów w DH bo dropów jak na Rampagu to ja nie skaczę. Pokombinuje aby to skrócić tak aby później zaczął się utwardzać i tyle....
nikifor
Z wagą to taka "zaczepka"

Demo 7, 2009r,Boxxer 2010r http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=4906072