[Kamieńsk] Niedziela na górze Kamieńsk

szarik dh
Kontakt:

[Kamieńsk] Niedziela na górze Kamieńsk

Post autor: szarik dh »

Witam, na forum jestem nowy więc się przedstawię.
Maciek - Grodzisk Maz - rower Kona

Wpadłem na taki pomysł i jestem ciekaw czy miał by szanse powodzenia.
Od marca będę w posiadaniu busa 9-cio osobowego i zamierzam organizować transport z Warszawy do Kamieńska. Wyjazdy odbywały by się w każdą niedzielę ok 8:00 rano z Warszawy (dokładne miejsce do ustalenia) a wyjazd z Kamieńska był by ok. 16:00.
Będę mógł zabrać 8- bikerów na pokład swojego busa, jak również 8 rowerów bez rozkładania na przyczepkę, króra będzie odpowiednio przygotowana do wożenia rowerów.

Cena niedzielnej wycieczki na górę Kamieńsk będzie wynosiła 70zł od osoby, będzie również można wykupić karnet na miesiąc, który bedzie kosztował 240zł.

Chciał bym poznać wasze zdanie na ten temat i czy byli by chętni żeby jeździć do Kamieńska??

Istnieje możliwość wyjazdów do Myślenic i innych miejsc na np. sobote i niedzielę - koszta do przemyślenia.
Ostatnio zmieniony 22.02.2011 14:42:21 przez Xxsin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niewłaściwa nazwa tematu.
Kamil89

Post autor: Kamil89 »

ok w sumie sam pomysł nie jest zły ale jakoś 70 zł(mam rozumiec że to sam dojazd) do mnie nie przemawia może i tyle kosztuje dojazd ale łatwiej mi to wydać jak jade sam nie wiem czemu ... a poza tym znasz kogoś kto chciałby jeździć 4 razy w miesiącu do kamieńska ... bez przesady :)
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

szarik dh pomysł spoko ale to się nie kalkuluje raczej, w 2 osoby za tą kasę na głowę można zrobić 2 wypady tam z wawy jeśli ktoś uskutecznia eko-driving ;]
PIRAT
Kontakt:

Post autor: PIRAT »

Jak byś organizował wyjazdy na każde zawody DH a tych będzie niemało to zapewne będziesz miał chętnych na transport i my też możemy się załapać.
http://pirat.pinkbike.com/
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Kamieńsk? To jeszcze coś tam ... działa? :shock:
Back in black
kuwer
Kontakt:

Post autor: kuwer »

LestatBiker bryndza z nędzą, ale tak , działą. Najgorsze jest to ze tam wszyscy sa wrogo nastawieni na rowery od władz po leśniczych. :cry:
szarik dh
Kontakt:

W sezonie jeździłem dość często do Kamieńska i nigdy nie miałem najmniejszych kłopotów z jakimiś służbami. Trasa jest łatwa w zasadzie z DH ma mało wspólnego to raczej taka FR jest.

Wiadomą sprawą jest że można zapakować sie w dwie osoby ze złozonymi sprzętami w bagażniku i jakims mega ekonomicznym autem takim palącym 5l ON dojechac tam i z powrotem za 80zł + wiadoma eksploatacja pojazdu, której najczęściej nie bierze się pod uwagę. Ja proponuje coś dla lubiących podróżować wygodnie. Nie wykluczone że na jakieś zawody DH też będe organizował transport. Jak na razie nie jestem az tak dyspozycyjny ponieważ pracuję na etacie :)

Kwestia stawki też jest pewnie jeszcze do ustalenia ale zakładam że bus będzie jarał z 10l ON + eksploatacja + opłaty ZUS-i i inne gó...na. Wiadomo robi sie to nie tylko dla przyjemnosci ale i dla jakiegoś marnego zarobku.
xxxPaNoCeKxxx
Kontakt:

Post autor: xxxPaNoCeKxxx »

szarik dh Czy to Ty jakies 2 tygodnie moze 3 jechałes z kamienska z koną na bagażniku ? :D jechałem akurat tamtedy i mijałem kogos takiego ;)

W każdym razie jestem z radomska (ok25km od gory) nasza ekipa generalnie stara się co weekend przebywac w kamieńsku,pod koniec sezony połazilismy tam pewien czas by ogarnac trasę. Mamy zamiar zaraz niebawem jak zima da sobie spokój jechac i zaczac poprawiac od nowa i dodawac nowe elementy. :) jesteśmy tak jakby miejscowi i przesiadujemy tam praktycznie co weekend.

Zapraszamy ;) im wiecej bikerow tym bardziej zajebistszy dzien :mrgreen:

Tak jak napisał kuwer gora kamiensk nie ma zadnych ulg na rowerzystow,ceny biletow sa srogo zawyzone, nigdy nie korzystamy z wyciagu bo jak obliczylismy to za taki wypad z braniem pod uwage wjazd wyciagiem sie nie kalkuluje w porownaniu do innych miejscowek.

Jak dla mnie spoko pomysł i PIRAT takze ma racje,czesto własnie ludzie maja problemy z transportem np.tak my tutejsi ;) Myśle ze jakbys zaplanował jakis wyjazd w gory to od nas napewno ze 2-3 osoby by sie znalazły ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

xxxPaNoCeKxxx wpychacie czy transport alternatywny? Bo o ile w ładna pogode wpycha sie spoko to jak jest patelnia albo mróz to juz mniej sie chce ;)
tatuator
Kontakt:

Post autor: tatuator »

ja i moich 2 znajomych piszemy sie na wypady do kamienska w okresie marzec - maj ale napewno nie w kazda niedziele . . . napisz na priv jak juz cos zadecydujesz..

pamietajcie ze w tych miesiacach wyciag nie dziala wiec nie mozna porownywac tego do wypadu samemu fura..
szarik dh
Kontakt:

Niestety ja od dłuższego czasu nie wsiadałem na rower ale mam coraz większe ciśnienie :)

Nad tymi wyjazdami na zawody to przemysle ten temat. Gdzie mozna znaleźć jakiś harmonogram imprez DH na 2011??
PIRAT
Kontakt:

http://joy-ride.pl/tiding,181,contests.html

W kalendarzu jest 12 zawodów DH ale dojdzie jeszcze drugie tyle przynajmniej.
szarik dh
Kontakt:

Ok. mogę zabrać 8 osób na zawody w Wiśle 30-1.05 Diverse DH Contest – 1 runda.

Cena jaką wyliczyłem totalnie po kosztach to 170zł od osoby w obie strony z rowerem.
Dla porównania prawie 6 godzinna podróż PKP to koszt 60zł (bez biletu na rower) z jedną przesiadką do Bielska-Białej (w obie strony 120zł i nadal nie jesteśmy w Wiśle)
Do tego zostaje jeszcze do pokonania 40km z Bielska-Białej do Wisły

Kto był by chętny??
xxxPaNoCeKxxx
Kontakt:

Spaced wpychamy wpychamy :D
Pogoda nie ma wiekszego znaczenia ;) wczoraj zaliczylismy wypad z kumplem. Było błotniscie nieźle ale jakos dali my rade. Wole juz wpychac i jeździć w deszcz i mroz niz w gorąc bo to awaria kompletna. Jazda w błocie tez jest fajna,urozmaicenie :wink:

Szarik dh
Kombinuj kombinuj z wyjazdami na zawody,ludzi bedzie az nad to ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

xxxPaNoCeKxxx cholera bo słyszałem, ze ktos kiedys ogarniał alternatywe ;)
Kamil89

Post autor: Kamil89 »

no to już miła alternatywa z wyjazdami na zawody :D
xxxPaNoCeKxxx
Kontakt:

SpacedAlternatywe w sensie ludzie na przyczepce i na samą gore wozem i tak cały dzien ? :D
Słyszałęm takową historie ;)
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

xxxPaNoCeKxxx to ile oni tam sobie liczą że wolicie wpychać? :roll:
PIRAT
Kontakt:

szarik dh pisze:Ok. mogę zabrać 8 osób na zawody w Wiśle 30-1.05 Diverse DH Contest – 1 runda.

Cena jaką wyliczyłem totalnie po kosztach to 170zł od osoby w obie strony z rowerem.
Dla porównania prawie 6 godzinna podróż PKP to koszt 60zł (bez biletu na rower) z jedną przesiadką do Bielska-Białej (w obie strony 120zł i nadal nie jesteśmy w Wiśle)
Do tego zostaje jeszcze do pokonania 40km z Bielska-Białej do Wisły

Kto był by chętny??
Zależy jakim pociągiem, da się z Warszawy do Wisły dojechać już za ok. 35 zł. normalnym osobówką.

Co do Wisły nie wiadomo czy będę ale jak byś jechał do Kasiny to ode mnie co najmniej 3 osoby chętne.
ODPOWIEDZ