[Kamieńsk] Niedziela na górze Kamieńsk

groober
Kontakt:

Post autor: groober »

Panowie, odkąd przestałem działać w Kamieńsku, nie za wiele tam się dzieje, traski są nieprzygotowane, wyciąg drogi jak cholera. jedyny plus to że blisko. co do alternatywy z wyciągiem, to oczywiśćie taka opcja istnieje, wystarczy mieć busa i na górę jest droga, pod samą trasę. planujemy jak tylko każdy ogarnie rower wpaść w jeden z najbliższych weekendów i ogarnąć traskę tak żeby dało się trenować do sezonu. a potem w miarę możliwości wpadać tam dopóki nie odpalą poważniejszych górek. wyciąg ruszy zapewne dopiero w maju, ale też nie wiadomo dokładnie kiedy. Kopalni która jest właścicielem górki kompletnie nie zależy na bikerach więc każda akcja w stylu załatwienia czegoś jest prawie nierealna. jednak podłubiemy tam coś tak żeby dało się śmigać i żeby było trudniej i więcej hop, mam zapewnienie od kierownika ośrodka że mogę rozdysponować 60m3 drewna z podłogi z sali skry bełchatów, to jest od ***** desek, więc budulec jest, potrzebne tylko ręce do pracy i na pewno można zrobić super traskę. będę dawał info jak tylko coś się uda ustalić konkretnego. na zawody w nowym sezonie bym nie liczył, ale jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji .pozdro
JEEEEB Z DZIDY !!!!
xxxPaNoCeKxxx
Kontakt:

Post autor: xxxPaNoCeKxxx »

KFP żeby Cie nie skłamać to cos koło 6 zł za wjazd na gore. Pamietam ze raz dawno temu wjeżdzalismy na karnecie to zapłacilismy cos k90 zł z podziałem na 3 osoby i to jeszcze na wjazdy było. Nic od tamtej pory sie nie zmieniło z tego co mi wiadomo. Porównując to do wisły gdzie masz 40 zł za całodzienny i jeździsz ile masz sił to jest kosmos. Rożnica jest kosmiczna. A kamiensk to niezbyt wymagająca trasa w porownaniu do wisły,nie ma co przepłacac ;) powchodzi sie troche to chociaz lepiej z kondycja a wchodzi sie na lajcie,bez mega stromizm :mrgreen:
bazooczyskoDH
Kontakt:

Post autor: bazooczyskoDH »

xxxPaNoCeKxxx ta alternatywa to byliśmy my niecałe dwa lata temu, wjeżdżaliśmy cały dzień lawetą taką jak się wozi butle z gazem i był większy fan z wjeżdżania niż ze zjeżdżania;D Radomsko zaprasza na kamieńsk bo będzie grubo w tym sezonie;D
bazooczyskoDH
Kontakt:

Post autor: bazooczyskoDH »

groober napisz do mnie na priva albo na gg 25422889 to się dogadamy bo my końcówkę sezonu już tam całą na łopacie spędziliśmy! jakoś się zgadamy
szarik dh
Kontakt:

Post autor: szarik dh »

Mam trochę lutego i marzec na zorganizowanie się więc muszę zacząć działać.

P.S. w kamieńsku wiazd kosztuje 6zł a karnet bardziej sie opłaca chyba 5zł wjazd.
groober
Kontakt:

napiszę konkretnie jak już będę znał szczegóły
JEEEEB Z DZIDY !!!!
xxxPaNoCeKxxx
Kontakt:

groober Jeśli chodzi o ręce do pracy do z radomska znajda sie chetni by podziabac,plus tej gory tak jak mowisz to to ze jest blisko nas,w poblizu nic innego wiekszego sie nie znajduje. Także jak bedziesz potrzebował ludzi to pisz na PW a napewno sie dogadamy. Jak tylko zima nam odpusci tak by wszystko juz potapniało to ruszamy ze szpadlami i cos sie wykombinuję .

Wkur*** Ci na crossach czy quadach bo wpadaja na trasę i robia syf i wszystko rozpieprzają. Wczoraj mielismy własnie taka sytuacje,wpadło z 6 crossow w to błoto i o rozdziabali co nie co :evil:

bazooczyskoDH tak wiem wiem :D sam słuchałem osobiscie tego opowiadanie z zazdroscią :D :)
xxxPaNoCeKxxx
Kontakt:

szarik dh to i tak nie zmienia faktu ze szkoda k100zł (przeliczajac dojazd zarło i karnet) za dzien jazdy bynajmniej nam miejscowym ;) Wole sie spiac wchodzic i poodkładac tą stowke na kupke i miec na wypad w górach.

Dawaj znac jak bedziesz wiecej wiedział to ruszamy z łopatą,zima juz spier**la powolutku :mrgreen:
PIRAT
Kontakt:

Post autor: PIRAT »

groober a rozważasz plany zawodów w Łodzi? Może warto byłoby reaktywować na Rudzkiej i Rogach.
http://pirat.pinkbike.com/
groober
Kontakt:

zrobimy coś na rudzkiej , ale szczegółów jeszcze nie znam, rogi zmieniły właściciela i aktualnie nie da się tam nic zrobić
JEEEEB Z DZIDY !!!!
kuwer
Kontakt:

Post autor: kuwer »

groober kurcze przydało by sie jakies zawody, tak tylko dla czystej rywalizacji, bo nie ma kto tego ogarnac. Jak cos tez moge pomóc przy budowie traski bo z ptb jestem i mam samochod na wylacznosc wiec z dojazdem nie ma problemu
Maciekrrteam
Kontakt:

Post autor: Maciekrrteam »

siema,
Co do zawodów to na jesień organizowałem z pomocą groobera małe ściganki na Rudzkiej Górze. Powiem szczerze że zawody się bardzo udały mimo że krótka trasa i pomiar czasu stoperem. Mimo to przyjechał ponad 50 zawodników co bardzo mnie zaskoczyło.
W tym roku razem z Grooberem chciałbym zorganizować większą ilośc zawodów dla łodziaków i okolicznych mieszkańców.
Pierwsze zawody w takiej formie jak te jesienne chciałbym aby odbyły by się już w kwietniu jakoś na początku. Oczywiście trasa będzie zupełnie inna niż ostatnio tak żeby sie nie nudziło i można było sie rozwijać.
Kolejne zawody planuje na maj/czerwiec, bedzie to dużo większa impreza, juz normalnymi nagrodami i sponsorami. Trasa bedzie niedługo już budowana, bedzie totalnie nowa.

A co do góry kamieńsk to ja namówie groobera to razem cos zdziałamy, może na jesień lub wrzesień zobaczymy:)

Jak na razie zapraszam was do Łodzi na rudzką góre bo naprawde storzył się już mały bike park, ostatnio liczyłem to mamy 6 tras :D

O zawodach pojawi sie na pewno info także nikt z was tego nie przegapi.
tatuator
Kontakt:

Post autor: tatuator »

planujemy ruszyc w kilka osob do Kamienska 20.03 nawet jesli trzeba bedzie wpychac :)
kuwer
Kontakt:

Re: [Kamieńsk] Niedziela na górze Kamieńsk

Post autor: kuwer »

jak cos to tez bym sie wybral do kaminska w marcu, bo rower nowy trzeba testowac bedzie ;d
jame$
Kontakt:

Post autor: jame$ »

Witam najprawdopodobniej z Radomsko pojawi sie pare osob w najblizsza niedziele;]
http://www.pinkbike.com/photo/7264360/
Maćko_9
Kontakt:

Post autor: Maćko_9 »

Super Maćku że działasz :) oczywiście piszę się :)

Kurcze a gdzie jest ta Wasza miejscówka w Łodzi ? trzeba będzie Was tam odwiedzić tak dla urozmaicenia :)

xxxPaNoCeKxxx - chyba Was kojarzę - sorka że piszę w liczbie mnogiej kierując pytanie do Ciebie :) ale czy jeden z Was nie jeździ na banshee wildcard ? i czy przypadkiem o mało co nie wjechałem któremuś z Was w telefon na "gapie" w kamieńsku ?? :)

Fajnie byłoby się zebrać ludzi z okolic - chociaż wiem że niektórym np. mnie byłoby cieżko przyjechać strikte na "roboty" ale jak dla mnie Kamieńsk pomimo tego że nie są to góry jest przyjemny do pojeżdżenia - i dorobić nowe przeszkody oraz może nową nitkę ?
xxxPaNoCeKxxx
Kontakt:

Maćko_9 tak tak owszem była tak sytacja ;) :p
No jeździ jeździ jeden od nas na wildcardzie :-) tak to My my hehe

tatuator jak już bedziecie wiedziec na 100% procent w ktory weekend bedziecie to dawac znac,radomsko napewno przyjedzie :d ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Co do jazdy na kamieńsku - byłem w weekend na desce. Snieg zalega na trasie. Nie jakos przeraźliwie duzo ale trasa nie była przejezdna.
jame$
Kontakt:

Post autor: jame$ »

Az tyle sniegu? watpie...smigałem 1weekend do tyłu i nie było na trasie grama sniegu...a w ostatnim czasie w rejonach kamienska raczej mizernie padało... w Nd. bedziemy to sie okaże;]
http://www.pinkbike.com/photo/7264360/
ODPOWIEDZ