Napinacz łańcucha

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Bartass jak masz mały budżet to odpuśc sobie takie pomysły bo zrobienie napinacza samemu wyjdzie cie drożej niz kupno. Dużo drożej. No chyba, ze wytniesz to sobie z carbonu bo to tylko pracy wymaga pieruńsko dużo. Tylko watpie w wytrzymałość samoróbki takiej.
szczerb_
Kontakt:

Post autor: szczerb_ »

Vin_OSW jest też rolka ;) Fakt, że nie ma nic na górze, ale przy dobrze dobranych rockringach i dobrze podniesionej dolnej rolce w sztywnej ramie łańcuch nigdzie nie ucieknie.

Łatwe do wykonania, tanie i bardzo proste w konstrukcji.

Zdjęć samego napinacza nie mam bo nie chciało mi się nigdy korby ściągać jak ktoś pytał (a teraz to ten rower od roku stoi bez kół za stół pod parapet wciśnięty).
bot przypominający na gg o klikaniu w pajacyka:
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
białyRM
Kontakt:

Post autor: białyRM »

najlepiej idź na ul.Aleje Słowackiego i tam masz napinacz za 39 zł :) a nie będziesz się męczyć z projektowaniem szkoda czasu.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

białyRM pisze:najlepiej idź na ul.Aleje Słowackiego i tam masz napinacz za 39 zł
Pewnie ten z dwoma rolkami :PP Już wolałbym jeździć bez napinacza niż z tym ścierwem :PP
szczerb_
Kontakt:

Post autor: szczerb_ »

Przerobiłem coś takiego trochę lat temu. Dość szybko dorobiłem komplet rockringów, zmieniłem dolną rolkę (dobra rolka kosztuje niestety prawie tyle co taki napinasz...) a trupa górnej wyrzuciłem. Od tego momentu sprawował się świetnie :)
bot przypominający na gg o klikaniu w pajacyka:
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
ODPOWIEDZ