[cesiu] Omen Vigo '10 + Boxxer RC CL '11

boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

to jest masakrycznie sliczne!! :D
avg
Kontakt:

Post autor: avg »

A jak tu wygląda sztywność wahacza?
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

avg To raczej pytanie do innych użytkowników, po jednej jeździe ciężko wysnuwać jakieś daleko idące wnioski co do sztywności, byłem tak pozytywnie zaskoczony pracą zawieszenia, że nie zwracałem uwagi na nic innego ;)

Jutro kolejne testy po mieście (chyba, że będzie padać).
avg
Kontakt:

Post autor: avg »

Cesiu w porządku, tak wiec poczekam, aż dłużnej pojeździsz na tej ramce i będziesz mógł więcej powiedzieć.
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

avg wahacz jest mega sztywny. Nic cie nie gnie na zakrętach, koło jak przyklejone.
bartol
Kontakt:

Post autor: bartol »

Jaki to jest rozmiar Ramy?? Co do rowerka to bardzo zacny :)
..........
Cesiu
Kontakt:

S/M, niby do 180cm wzrostu, ale norco też miałem małą i dobrze mi się jeździło. Nie żałuję wyboru bo pozycja na rowerze jest praktycznie identyczna jak w norce.
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Tak jak juz gdzieś pisałem , świetnie wygląda.
I Cesiu faktycznie tak masakrycznie mało miejsca z tylu na opone jest czy tylko troche mało :) ?

Na przód by pasował idealnie RS Team i jeśli chodzi o kolorystykę wszystko fajnie by grało :)
Cesiu
Kontakt:

wojtasu pisze:faktycznie tak masakrycznie mało miejsca z tylu na opone jest czy tylko troche mało
Dzisiaj odpisałem Ci na Pinku, że władowałem na tył Wetscreama 2.5 i mieści się, wiele miejsca nie zostaje, ale kręci się swobodnie. Środkowe klocki natomiast, przy braku choćby najmniejszego ugięcia, delikatnie ocierają o regulacje powrotu w damperze, co, po sugestii Anałany, zostało w bardzo prosty sposób rozwiązane, a mianowicie - obrócenie o 180 stopni końca dampera, co również ułatwi operowanie regulacją (nie wiem czemu sam na to od razu nie wpadłem ;) ). O ile ktoś nie chce ładować tam Duro 2.6 lub większych balonów (co do racingowej ramy jest bezsensem) to nie będzie problemu z oponami.
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

Cesiu pisze:Dzisiaj odpisałem Ci na Pinku, że władowałem na tył Wetscreama 2.5 i mieści się, wiele miejsca nie zostaje, ale kręci się swobodnie.

ooooooo na taka wypowiedz czekałem. Bo sam nie wiem jaka opone na błoto kupic. Ale miejsce moze tez zalezec od obręczy jaką sie ma.
Cubus5
Kontakt:

Post autor: Cubus5 »

Cesiu pisze:Dzisiaj odpisałem Ci na Pinku, że władowałem na tył Wetscreama 2.5 i mieści się, wiele miejsca nie zostaje, ale kręci się swobodnie.
Więcej błota i przy Wetach nawet w Sundayu koło blokuje więc tu będzie podobnie jak nie gorzej ale to już niułanse :)
Dlaczego rozmiar S/M nie ma całych rozmiarów?
Rajsing 2011 http://www.pinkbike.com/photo/7198816/
gg:1037908
Cesiu
Kontakt:

mlynooo pisze:zalezec od obręczy jaką sie ma
Mavic EX729 jest u mnie.

Cubus5 pisze:Więcej błota i przy Wetach nawet w Sundayu koło blokuje więc tu będzie podobnie jak nie gorzej ale to już niułanse
Troszkę się tego obawiam, bo miejsca jest na prawdę nie wiele. Z drugiej strony, przynajmniej ja, nie jeżdżę w góry jak jest masakryczne błoto, a te wety kupuję na zawody gdyby się nagle rozpadało (w nocy przed zawodami).
Cubus5 pisze:Dlaczego rozmiar S/M nie ma całych rozmiarów
To już pytanie do Anałany. Norco też ma taką rozmiarówkę. Na pewno jest to ułatwienie dla producenta bo robi tylko dwa rozmiary ramy a nie trzy ;)

Pozdro
Anałana
Kontakt:

Post autor: Anałana »

powiem tak.. wbrew pozorom im mniej miejsca na opone to trudniej zablokowac kolo. Kolo blokuje sie z powodu nadmiernej ilosci blota,a jesli jest go wystarczajaco duzo to powoduje zatrzymanie kola. Przypuscmy ze za kazdym obrotem kola "doklejamy" 1cm blota na opone, jesli mamy go juz 2cm to juz mozna zablokowac kolo,gdyz predkosc obrotowa kola nie poradzi sobie z zdjeciem takiej duzej ilosci blota wgryzionego w bierznik. Ale jesli mamy go 3mm to bez trudu ruch obortowy kola poradzi sobie z tak cienka warstwa. A co najwazniejsze... zawsze mamy czysty bierznik ktory poprawia kontrole, a nie jezdzimy blotem po blocie. Juz troche osob jezdzi na Vigo i jeszcze nie spotkalem sie z zablokowanym kolem, choc sezon nie raz raczyl nas zla pogoda. Nawet w treku session 88 jest bardzo malo miejsca.
OMENRACING
Cesiu
Kontakt:

Anałana pisze:Juz troche osob jezdzi na Vigo
Anałana powinieneś zrobić jakąś bazę użytkowników i galerię wszystkich Vigo, które wypuściłeś w świat ;)
ODPOWIEDZ