Szybkie przygotowanie do sezonu

s3b00
Kontakt:

Szybkie przygotowanie do sezonu

Post autor: s3b00 »

Jeżeli to będzie zły dział, to proszę o przeniesienie.
Siema!
Zostalo juz 2,5 miesiaca do sezonu więc chciałem Was spytać, w jaki najlepszy sposób przygotowalibyście się do zawodów DH. Dodam, że wcześniej raczej nic nie robiłem (tylko troche jazdy po streecie i kilka razy siłownia), ale kondycje mam nienajgorszą. Trasek raczej w miescie nie mam takich typowo pod DH, zeby pocwiczyc. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdro :)
Jarell20
Kontakt:

Post autor: Jarell20 »

na razie spróbuj pojeżdzić po mieście/wsi by zpowrotem obeznać siez rowerem a następnie próbuj wybrać sie na jakieśtrasy skocznie ja tak robiłem i mi to pomogło 8) 8) 8)
http://patrykfr.pinkbike.com/

https://www.instagram.com/kolek_czc?igsh=ZW84MnIyYmpvZmE0
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Na stronie głównej masz ładnie w odcinkach przedstawiony kompleksowy trening. Może chociaż niektóre ćwiczenia/sposoby podpatrzysz.
Chociaż każdy ma na to inny sposób. Dieta, ćwiczenia w domu, treningówka czy spiinning. Może basen jak macie w mieście.
Nie musisz się katować, żeby być w dobrej formie jak stopnieją śniegi. Spróbuj dobrać trening do siebie, do tego co lubisz, jakie masz możliwości i te finansowe i te od strony zaplecza technicznego.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Najlepsza metoda, jak się dupę płaszczyło przez zimę. Ruch, dużo ruchu i intensywnego, bieganie, granie w kosza, granie w piłkę, basen, ścianka itd. Wytrzymałościowo ćwiczyć. Na siłownie trochę za późno, potem możesz się "zaczopować", czy jak to nazwać.
ODPOWIEDZ